יעילות תקשורת..

Zeliran

New member
יעילות תקשורת..

רציתי לשאול מהי הדרך הנכונה ויעילה ביותר ליצור קשר בין שתי תוכנות המופעלות משני מחשבים שונים. הרעיון הוא שהתוכנה תתחבר ישירות לשנייה. בינתיים לפחות אני לא מתכנן שרת שיאסוף רשימה של כל המשתמשים הקיימים או משהו כזה... שני התוכנות צריכות לתקשר בינהם, כלומר ברגע שאחת מהםן עושה פעולה מסויימת היא צריכה ליידע את המחשב השני בפעולה.. באיזו צורה הייתם ממליצים לממש זאת?

tc2000

New member
תלוי במה שאתה רוצה לעשות עם זה

אתה כתבת "ברגע שאחת מהן עושה פעולה מסויימת היא צריכה ליידע את המחשב השני בפעולה". אני לא יודע מה התוכנה צריכה לעשות, אבל הדרך שנראת לי הכי פשוטה לעשות את זה - זה ליצור אובייקט מתאים, וברגע שתוכנה על מחשב 1 מבצעת פעולה X היא תקרא לפונקציה Z על מחשב 2. ה-Networking IO זה יותר להעברת stream של מידע. אתה יכול להשתמש בזה כדי להעביר איזה "דגל" למחשב השני ואז הוא יפעיל פונקציה מסויימת (או אפילו להעביר את שם הפונקציה להפעלה), אבל אם זה בערך השימוש אז הרבה יותר פשוט ונכון להמשתמש ב-Remoting. אבל זו רק דעתי.

Zeliran

New member
ועוד משהו..

אוקיי, אז נשתמש ב Remoting אז עכשיו אני מנסה לתכנן בגדול איך לבנות את הכל ואני קצת מסתבך התוכנית עצמה היא בעיקרון נוראה פשוטה, ואני בעצם כותב אותה רק כדי ללמוד את הנושא הזה.. אז בקיצור מה שאני מתכוון לעשות זה משהו כזה: יש שני מחשבים, מחשב א' מתחבר לשרת שמחשב ב' פתח בעיקרון עכשיו מחשב ב' בוחר מספר כלשהו נגיד ומחשב א' גם כן. אני רוצה שלאחר ששניהם בחרו במספר אז כל אחד מהם יקבל נגיד הודעה מי הקיש מספר גבוה יותר ובתוף השרת עצמו אז הוא יספור את מספר הנצחונות לכל משתמש נגיד.. אז איך שאני מבין זה אמור להיות בערך כך: יש את תוכנית השרת שבעצם משתף אובייקט מסויים, לאחר שמחשב א' מתחבר אל השרת הוא אמור לקרוא לפונקציה ושולח לה את המספר שבחר גם מחשב ב' אמור לשלוח לפונקציה הזאת את הערך שבחר תקנו אותי אם אני טועה כמובן.. אבל עכשיו, כיצד האובייקט המשותף הזה יכול לשלוח לשני המחשבים את ההודעה לגבי מי ניצח? ועוד משהו.. מחשב ב' פתח את השרת וגם הוא משחק, הוא אמור גם להתחבר אל עצמו כדי להשתמש באותו אובייקט? איך זה עובד? תודה מראש

למעלה