יעילות השכל

hary_i

New member
לא הייתה כאן שום הוכחה לכלום...

הקישור שאליו הופנו הקוראים אינו מראה דבר מעבר לטענה ההפוכה. לצערי אין לי קישור להוכחת התיזה בה מנצל האדם רק חלק ממוחו אבל אני כן יכול לתת דוגמאות. אנשים שנפגעו לא עלינו בראשם ובאמת חלק ממוחם אינו מתפקד, חזרו לאחר זמן מה לחיים יחסית רגילים, מה שמוכיח שבמוח יש בכל זאת רזרבות. הטענות לחוסר ניצול של חלקי המוח באו לאחר מחקרים שהראו זאת ולכן נראה לי משונה הטענה של הכותב לגבי צילומי MRI הוכיחו, דבר שלהערכתי לא היה ולא נברא. בנתיים אני מקבל את דעת המדענים יותר מאשר דעה של מישהו שאיני יודע מיהו. אני איני אומר זאת מתוך שרלטנות וניסיון למכור פרא-פסיכולוגיה. יתרת המוח הבילתי מנוצלת באם תנוצל (והדבר אפשרי) לא יהפוך את האדם לבעל יכולות פרא-פסיכולוגיות לדעתי אלא פשוט לאדם יותר חכם.

hary_i

New member
במקרה חקר המוח מאד עניין אותי

ולכן כן שמעתי את הטענה הזו. וכן לכל חלק יש תפקיד ספציפי אבל עדיין כל חלק מנצל רק חלק מהנפח הפיזי המוקצה לזה. ואגב בנייה מחדש של חלקי מוח זה דבר שלצערינו הוכח בצורה די חד משמעית שלא קיים אלא רק בריקמה עוברית. לטבע יש יכולת לשחזר את עצמו כמו בניית עצמות ורקמות אחרות אבל עצבים ותאי מוח הם הדברים היחידים בגוף שלנו שלא גדלים. לכן זה כן מוכיח את הטענה שלי.

yaga1

New member
אולי אוסיף משהוא...

לסוגיה שאתם עוסקים בה שישנה את התמונה כי המיתוס הזה של ניצול כך וכך מהמוח התפתח ונזל לדעת הציבורית כשחקר המוח היה עוד בשלב העוברי שלו לא שעכשיו הוא משהוא יותר מזה, נגיד שהוא בחיתוליו אך כבר כעת יודעים כי 65 או 75 אחוזים (אינני זוכר במדויק כרגע) מהנפח הפיזי של המוח מאוכלסים עי מה שנקרא תאי גליאה תאי גליאה אינם משתתפים במה שאנחנו מבינים כפעילות מוחית אלו תאים הנאספים יחד מרגע התחלת היווצרות המוח בעובר עמ ליצור מבנה, מעין פיגום, שלאורכו ועל פיו נודדים תאי המוח ממקום היווצרותם ועד למקום יעדם. כן כן, תא שבסופו של דבר ימצא את מקומו באזור נניח של עיבוד השפה לא התחיל ולא נוצר שם, הוא התחיל כתא "כללי" באיזור היווצרות שממוקם "רחוק" משם ועבר תהליך נדידה לאורך המבנה שציינתי קודם עד למקום יעודו שם הוא מקבל גם את הספסיפיקציות התפקודיות שלו כך שאתם יכולים להוריד כבר בערך 70 אחוזים מהחשבון שלכם ולראות כבר שעניין הניצולת ממה שנותר משנה את פניו באשר לאחוזים הנותרים שנראים כלא מנוצלים מי אמר בכלל ש100 אחוזים מדבר כלשהוא בבריאה מנוצלים אין כזה דבר הדעה הרוווחת היום בקהילה המדעית היא שמבנה מורכב כמו המוח לא יכול להרשות לעצמו חוסר ולכן הוא חייב לשריין לעצמו עודף זה כל מה שיש בכך

drall

New member
גם אני חושב כך

רק שלא הסתמכתי על שום מחקר ולכן ניסיתי ל"דוג" מחקרים דרך אנשים שראו אותם. תורת האנרגיות אינה תומכת בתיאוריות על ניצול מועט של המוח כיוון שהיא אינה מסתמכת על משאביפ פיזיים. דרכה כמובן ניתן להסביר מקרים של אנשים שנפגעו במוחם ובכל זאת חזרו לתפקד באופן רגיל דרול

L i z a r d

New member
זאת טעות לחשוב שהשימוש העיקרי למוח

הוא חשיבה. התיפקודים העיקריים של המוח קשורים לתפעול הגוף, ואדם שיקנה לעצמו שימוש ביותר אחוזים מהמוח יגיע לשליטה בטמפרטורת הגוף שלו לדוגמה, או בעצבים ובעוד הרבה אפשרויות אחרות. אם אתה נורא רוצה אני גם יכול להביא לך הוכחות.

בארס

New member
דעות דעות

כל הטיעונים האלו הם דעות. דעות שאנחנו מחזיקים בזיכרון. אנחנו משרתים את העיוורון בעצם זה שאנחנו מנגישים דעה כזאת בדעה אחרת. אני שואל מה אנחנו יודעים באופן ישיר על המוח? לא מה שקראנו או סיפרו לנו. יכול להיות יופי שיש מישהו שמנצל 70 אחוז מהיכולת ושהממוצע הוא 10 אחוז. ממש יופי. בזמן שזה כל כך יפה ומרגיע, יכול להיות שאנחנו עצמנו מנצלים 0.01 אחוז מהיכולת . ואני שוב שואל מה אנחנו יודעים באופן ישיר ולא מ"סיפורים"? אנחנו יודעים , פלוס מינוס כלום! במצב הזה יכולים להיות סבירים בעיניינו אלף תיאוריות ואף אחת מהן עדיין לא תהייה קרובה למציאות ממש! לגלות את העיוורון הממשי שלנו ולבקש לראות במו עיניינו הוא לטעמי לחם חוקינו. אגב , בארס "לא נמצא" עד סוף השבוע. תעשו חיים. :)

drall

New member
יעילות השכל

כל הזמן מספרים לנו שהאדם משתמש בחמישה אחוזים מיכולתו השכלית. יש גם בלי סוף שיטות שמתיימרות לגרום לאדם לנצל את שכלו בצורה טובה יותר. אני לא נכנס אליהן או לטיעונים שלהן. אני רק שואל את עצמי , איך הטבע שהוא כל כך מדוייק , יכול ליצור מנגנון בזבזני בצורה קיצונית. והנה ניצנצה בי התחלה של תשובה. אולי השכל לא יעיל מאותה סיבה שזה לא יעיל לאכול מרק עם מזלג? דרול

ואולי

כלומר, הוא לא נועד ליעילות? אני חושבת שאין כילים מדעיים למדוד את השכל וטוב שכך

drall

New member
מה שאמרתי זה דבר אחר

נראה לי שהוא לא נועד למחשבות דרול

hary_i

New member
יעילות השכל

א. יש כלים למדוד את יעילות השכל ב. הטבע נתן לנו הרבה וזו הזכות שלנו לנצל או שלא לנצל, מי שרוצה, שילמד וינצל את החלק הלא מנוצל, מי שלא, ההפסד שלו.

KEiN

New member
יש דבר שקוראים לו פוטנציאל...

המח לא מיועד כלכך לחשיבה. כולם אומרים "איינשטיין ניצל 12% במקום 9%", כאילו שמי שחושב יותר מנצל יותר טוב את המח... אבל ראיתי תוכנית מעניית על אדם שמנצל 85% מיכולת מוחו, אך הדבר לא התבטא ביכולת מדהימה לפיסיקה אלא ביכולת לישלוט בגוף, בכאב, בעצבים, והכי מדהים לשלוט באנרגיה המועברת דרך הגוף- כלומר לחמם בעצרת הידים ביצה (או משהו אחר).

למעלה