יעוץ

haggib

New member
יעוץ

שלום. לפני כשנה שילמתי בצ´ק 46 שקלים עבור מוצרים שקניתי ממעדנית לחם. אתמול אני מקבלת לביתי מכתב מעורך-דין ובו הוא מודיע לי שהיות והצ´ק ניגנב לפני כשנה ע"י פועלים וכעת נימצא ואינו יכול להיות מופקד לכןעלי לשלם 1. 46 שקלים - החוב מאז. 2. 4 שקלים ריבית. 3. 150 שקלים שכר טירחת עו"ד. האם לא תמוהה הדבר? בתודה

nirdagan

New member
מתיחה של אחד באפריל

זה נשמע יותר כמו מתיחה של אחד באפריל מאשר ענין תמוה. אם שילמת בצ´ק והוא לא הופקד, לכל היותר את יכולה להחליף את הצ´ק הישן בחדש, ואיניי בטוח שאת אפילו חייבת לעשות את זה. כמובן באותו סכום 46 שקל, ועליך לקבל את הצ´ק הישן. ניר (לא עו"ד)

לא בהכרח מתיחה; אבדן הבושה!

זו אינה בהכרח מתיחה. ישנם עורכי-דין אשר איבדו את הבושה, אם בכלל הייתה להם כזאת. ואם בשוק הפרטי, שם השורה התחתונה ("כמה זה בלירות") אפשר, אולי, להבין שעורך-דין מוכן להתבזות תמורת 150 ש"ח (אותם הוא לא יקבל לעולם), הדבר הוא בל-יעבור במיגזר הציבורי, שם מי שמייצג את המדינה (או רשות ציבורית אחרת) אינו מייצג רק את המדינה הפורמאלית, אלא גם כל אחד מאזרחיה, כולל הצד-שכנגד, אשר אמנם, פורמאלית, הוא ה"יריב", אבל הוא גם ה"מעביד" של הפרקליט הציבורי המופיע נגדו. והנה, הפרקליטים בשרות המדינה הם, קרוב-לוודאי, הראשונים המוכנים להתבזות כדי להשיג "נצחון" משפטי. הם מוכנים גם לטעון דבר-והיפוכו, ובלבד שיוכלו לחזור למשרד עם "סל נצחונות" מלא ככל האפשר. עד כדי כך הם איבדו את הבושה. דוגמה א´. דוגמה ב´. קימקא

י זהר

New member
אבדן הבושה?

לעורכי דין רודפי בצע אין בושה לאבד. אבל התנהגותך מעוררת תמיהה, הנאדם בסך בהכל רצה תשיבה לשאלה פשוטה, ואתה מפיל עליו את כל השקפת עולמך, תוך שאתה תופס טרמפ על השאלה. בשבוע הבא ובקרוב: אנס הטרמפים נחשף

הנחת-היסוד שלי ...

הנחת-היסוד שלי שכל אדם נולד עם מידה מסויימת של בושה. חוסר בושה, אובדן הבושה - ניואנסים של אותו הדבר. אנחנו פורום חופשי של הבעת-דיעות, וכיוון שאני מומחה לדברים מסויימים יותר מאשר לדיני שטרות, הנחתי שאחרים יעשו את המלאכה טוב יותר (כפי שאמנם הווה). גם כשאנחנו על המגרש המשפטי, ישנם דברים שחשוב לדעת, הנושקים לענייני החוק והמשפט, ועובדה היא שהשואל לא נפגע. אם בסוך דבריך ישנה עקיצה אישית אותי - אני מקבל אותה באהבה. כיוון שאני עורך לבד את האתר של קימקא, לא תמיד אני מסוגל לקיים את מה שאני מבטיח לגולשים - ובעיקר לעצמי. הפעם יש עדכון באתר - אמנם לא לפי המובטח - אבל אני ממליץ להיכנס.

תשובה

לפי ס´ 69 לפקודת השטרות, זכאי מי שאחז בשיק שאבד לדרוש מהמושך שיק אחר תחתיו והמושך רשאי לדרוש ערבות שהאוחז יפצה אותו אם ייתבע על ידי מאן דהוא בגין השיק שאבד. אין סימוכין לרבית. נאמר שהשיק החדש חייב להיות "ככתבו" של השיק הקודם. הדרישה לשכר טרחה חצופה.

ציפי ג

New member
אני מסכימה.

ובלשון פשוטה: אם השיק הלך לאבוד ולא נפרע (את יכולה לבדוק בחשבון הבנק את העובדה), את חייבת להחליף את השיק. אבל, מחזיק השיק שאבד (המעדניה) חייב לתת לך מכתב שבו הוא מתחייב שאם תתבעי על השיק, הוא יפצה אותך. שכ"ט עו"ד עבור מכתב, זו דרישה אוטומטית, בתקווה שתבהלי ותשלמי. תשלחי מכתב רשום הדורש המצאת מכתב שיפוי, על פי הסעיף שעו"ד פנדריך נקב בו, וסירוב מוחלט לתשלום שכ"ט עו"ד.

האמנם??

האמנם את מציעה לשואלת להסתפק במכתב כערבות? בעוד חודש, יבוא מאן דהוא, וידרוש את פרעון השטר. מה היא תעשה? תתחיל לרדוף אחרי בעל החנות? לדעתי אם (וזהו "אם" גדול) היא מחליטה לשלם, היא צריכה לדרוש ערבות בנקאית אוטונומית המתחדשת מעליה עד המועד שבו הצ´ק המקורי מאבד מתקפו.

את השאלה שאתה מעלה

העלו כבר גדולים וטובים ממני. לפי הפקודה לא מפורט באיזה סוג של ערבון מדובר. בא נניח שמציעים למושך זה ערבות רגילה, והוא מסרב. נפתח בגין השיק תיק הוצל"פ, והוא מגיש בקשה להתנגדות לביצוע שטר, כאשר העילה היחידה היא שלא הציעו לו ערבות בנקאית. בזבוז יום עבודה ראשון. דיון בבקשה - בזבוז יום עבודה שני. ואז יהיו טיעונים משפטיים לכאן או לכאן, כאשר יש פסקי דין הפוסקים כך, ויש הפוסקים אחרת. הואיל ומדובר בשיק של 46 ש"ח, וחלף כבר פרק זמן ארוך מספיק, שאם איזה גנב רצה לפרוע את השיק, השיק היה מוצג ונפרע, הסיכון בלקיחת ערבות רגילה נמוך מבזבוז שני ימי עבודה , כאשר יש ספק גדול מה יפסק.

igalgolan

New member
46 שקל

אין ספק שנותן הצק חייב להוציא צק חדש (לפי הפקודה) אבל: מותר להגיש את החשבון הבא (המספרים ניתנים לשינוי לפי מצב הרוח): 1. דמי הוצאת שק 25 ש"ח. 2. בדיקת טיב הערבות 125 ש"ח. 3. יעוץ משפטי ותכתובת 150 ש"ח. התשלום מראש לפני מסירת הצק החילופי. יגאל גולן נ.ב. הגיע הזמן שעורכי דין הבאים בתביעות סרק יקבלו בדואר חוזר תביעות מסוג זה המועלה כאן. י.ג.

ציפי ג

New member
השאלה כמה אפסים

אפס אחד, עוד הייתי מוכנה לספוג. יותר מכך הייתי נאבקת.

למעלה