יעוץ

תמרה45

New member
יעוץ

אני עומדת עכשיו בפני צומת דרכים-
מכיוון שבכל רגע אני יכולה לעזוב את העבודה הנוכחית ולעבור לעזוב לעבודה חדשה
כך גם יש לי אפשרות להחליט מה עושה הלאה עם חיי.
יש לי אפשרות להישאר לגור בבית הוריי, עם כל החסרונות והיתרונות כביכול,
ויש את האפשרות להתעסק יותר בלעבור דירה.
לשני הצדדים יש יתרונות וחסרונות,
ושתי האפשרויות יהיו דף חדש.
שתי האפשרויות יאלצו אותי להתמודד עם כך שאני לא רגילה כמו שאר בני גילי,
שיש לי איחור ועיכוב התפתחותי כלשהוא,
ושתי האפשרויות לא הכי ברורות ונהירות לי..
אשמח לחוות דעתכן השונות..

תמרה

ל3

New member
תמרה יקרה

אני חושבת שכתבתי לך על זה פעם בכל אופן, אני יכולה לספר לך רק מנסיוני האישי בתור מישהי שעמדה מול צומת שכזו עד לא מזמן למרות שבפועל כבר התנתקה פיזית מהבית לפני 7 שנים כשנישאה לבחיר ליבה. לא היה לי טוב בבית הוריי מעולם. זה לא שהתעללו בי או עשו לי רע במתכוון אבל בעקיפין הנזק שצברתי במשך השנים בביתי היה גדול וקשה מנשוא ורק היום אני מבינה את זה. אני גדלתי בבית פסוג ריבים שהתנהלו בין הוריי על בסיס יומיומי מולי ומול אחיי- צעקות, קללות, הבעת סלידה במילים ואמא אחת שכל הזמן טורחת להזכיר לנו כמה אבא לא בסדר, כמה הוא איש איום ונורא ומגעיל- הסתה מכוונת. הרגשתי שאסור לי בשום מחיר להביע איזה רגש חיבה כלפי אבי וכך היו תקופות שאפילו שלום לא הייתי יכולה להגיד לו. היום אני מבינה את גודל הטעות, היום אני יותר נפתחת לאבי ועדיין קשה לי. את כל זה הצלחתי לעשות רק כשבאמת התנתקתי מהבית ואני כותבת באמת כי גם אחרי שהתחתנתי מצאתי את עצמי הולכת לבית הוריי יום יום ורובצת שם עד שהחצי חזר מהעבודה. לא יודעת למה שבתי וחזרתי יום יום למקום שעשה לי כל כך לא טוב אבל זו היה סוג של התמכרות או אולי בריחה מהצורך להתמודד עם העצמאות שמעולם לא הייתה לי. היום אני במקום אחר שהוא לא אדיאלי אבל במקום שהוא שלי- בעולם שאני בניתי לי. נכון זה לא קל ואני מוצאת את עצמי עדיין תלוייה בעזרה של אמא הרבה אבל כן יודעת שיש לי פינה משלי, מקום שהוא שלי בו אני מייצרת מציאות משל עצמי. אני חושבת שאם רע לך במקום בו את נמצאת את התנתקות ממנו תביא לך רק טוב. זה לא הולך להיות קל אולי אפילו קשה אבל זה שווה את זה ואני באמת מאמינה שברגע שזה מעומק ליבך ירגיש לך נכון את גם תעשי את הצעד הזה.

תמרה45

New member
תודה יקרה

התשובה שלך עוזרת מאוד..
אני מזדהה עם עניין ההורים..
ממש כמוך רק בשבועות האחרונים הצלחתי להיפתח לאבא קצת יותר..
ראיתי אותו תמיד מהצד של אמא..
והיום מצליחה לראות תמונה מורכבת יותר..
תודה.. אמן

תמרה

אני לא מכירה מספיק אותך ואת המשפחה שלך כדי לייעץ.
אבל מהתיאורים שלך על איך שאת מרגישה בבית ומול אמא,
לי נשמע שלהתרחק משם יכול להיות לך מאוד טוב,
לפתוח לך עולמות חדשים ולגרום לך להרגיש אחרת עם עצמך, וגם איתם.

לחזור לבית ההורים תמיד אפשר. אנשים עושים את זה גם אחרי שנים מחוץ לבית. את יודעת מה יש שם, ואם תבחרי בזה בהמשך כאופציה טובה יותר, תוכלי לחזור. אבל את החוויה של לצאת החוצה את עוד לא מכירה. אני אישית חושבת שזה משהו שיכול לעשות שינוי גדול לטובה.

קולדון

New member
אני תמיד בעד לא לגור עם ההורים

אם אפשר, כמובן.

כשחזרתי לארץ גרתי אצל סבתא שלי עד שהתארגנתי,
וכשנפרדתי מהחבר לאיזו תקופה.. עדיין העדפתי להזרק אצל חברים מאשר לחזור לבית של ההורים, ואפילו כשעם אחד מהם יש לי קשר מעולה, והדירה גדולה מספיק, והמיקום שלה מעולה וכו וכו.
פשוט- יש בזה משהו מאוד מדכא בעיני.

למעלה