יעוץ

• פותח הנושא הל
  • פורסם בתאריך

הל

New member
יעוץ../images/Emo92.gif

שלום רב! אחרי שחיפשתי את התשובה אצל רופאים ופסיכולוגים ולא קיבלתי,אולי פילוסופיה יכולה לתת לי תשובה למה זה קורה לי. אני אתחיל:אני כבר מספר שנים(5 ליתר דיוק) סובלת מכאבי ראש חזקים,ששום תרופה לא עוזרת לי נגדם. מה שמוזר שכאב ראש מופיעה רק בימים שאני לומדת באוניברסיטה. למשל אני כבר 4 שנים לומדת לתואר שני-3 קורסים בסמסטר,תמיד ביום שלישי. אז כבר אחרי הרצאה ראשונה ביום שלישי אני מתחילה להרגיש כאב ראש,לוקחת כדור-לא עוזר,שותה מים-לא עוזר,אוכלת משהו-לא עוזר. אחרי 3 הרצאות אני חוזרת הביתה-סיוט,כי יש לי כבר בחילה. אני סופרת תחנות,מתי כבר אגיע הביתה ואם אני אקיא עוד באוטובוס או אספיק לרדת. זה קבוע-כול השנים האלו אותו סיפור-רק שאני לומדת. ניסיתי לדבר עם הרופאים,נוירולוגים,כולם אומרים לי שכנראה אני בלחץ מלימודים. אבל זה העניין שאני-לא. אני נורא אוהבת ללמוד ומאוד נהנת ללמוד. כול שבוע אני רק מחכה להגיע לאוניברסיטה,לשבת בכיתה ולשמוע דברים חדשים. אבל כאב ראש הזה לא נותן לי ליהנות. אני מספיקה עוד להנות מהרצאה ראשונה ואז שוב הסיוט הזה. הסיפור התחיל בשנה ג' בתואר ראשון וגם ביום הלימודים שהכי אהבתי,זה היה יום שני, היו לי קורסים הכי מעניינים בעולם-אישיות,אנתרופולוגיה פסיכולוגית,עמדות ושכנועה חברתי,ואחרי הכול היה לי שיעור יוגה באוני'. נוראה אהבתי שיעורי יוגה,אבל תמיד היתי מגיעה עם כאב ראש. זה לא עצר אותי המשכתי בתרגילי יוגה כול השנה,למרות הכאבים. וכשהגיעה קייץ ונגמרו שיעורים וגם חוג יוגה-נגמרו כאבי ראש. אבל נורא רציתי להמשיל ללמוד,כי אני אוהבת את זה,כי אני מצליחה בזה. התקבלתי לתואר שני-ושוב כאבים חזרו. בגלל זה אני מרחתי את התואר הזה ל-4 שנים כי פשוט לא יכולתי לוקחת יותר מ-3 קורסים בסמסטר והכול בגלל כאב ראש. ניסיתי לחשוב לנתח דברים לנסות להבין למה זה קורה לי. אולי בגלל שאני לא נותנת לעצמי להנות באופן לא מודע כמובן. או אולי זה פחד להצליח. כול השנים האלו לא הגעתי לתשובה אולי תעזרו לי. תודה

dawadi

New member
לגמרי במקרה...

נמצא איתי פה חבר שמטפל ברפואה סינית וקוריאנית, הוא אומר שזה סינדרום קלאסי מוכר ברפואה הסינית, כך שאם טרם פנית לרפואה זו על מנת לקבל טיפול, שיאצו ודיקור הן דרכים מוכרות ברפואה הסינית לטיפול בבעיה זו. אחוזי ההצלחה למרות מה שאנשים חושבים בבעיה ספציפית זו בעזרת הרפואה הסינית הינם גבוהים ביותר.

dawadi

New member
ואם תגיבי שניסית,

ארחיב ברמת הפילוסופיה, כפי שאני רואה זאת...

nehud

New member
אפשר להתמודד בשני משורים

האחד הפיזי/נפשי תרופות , דיקור ,פסיכולוג,, והשני באמצעות פילוסופיות שונות המקשרות בין פזי לרוחני האם ניסית להתמודד בגישה השניה? באהבה אהוד

הל

New member
דיקור ניסיתי וגם כירופרקטיקה

לא עזר. בגישה שניה ניסיתי לקרואה לויאז היי,אבל זה לא ממש פילוסופיה. אתה יכול להמליץ על משהו?

nehud

New member
מה מדבר אליך

כלומר יש צורך בהנחיות ברורות חוקים והוראות או עדיף משהו במבנה פתוח אשר יש מקום להשלים את המבנה על פי ההבנה האישית באהבה אהוד

nehud

New member
עד כמה יש נכונות

לחקור את העניין תוך שימוש בכלים "לא קונבנציונלים" שנויים במחלוקת. (לטעמי זו אחת הדרכים הטובות לשבור מבניה חשיבה ישנים שאינם מספקים תשובה באהבה אהוד

dawadi

New member
האם ניסית לקרוא את...

סאניה רומן? אני יכול להרחיב מעצמי, אבל אם את מחפשת ספר, הייתי ממליץ על כל אחד משלושת הספרים הראשונים שלה :
1 : לחיות מתוך שמחה
2 : עוצמה אישית דרך מודעות
3 : התפתחות רוחנית לך לטעמי ולהבנתי, הראשון והשני יותר רלוונטיים, אבל השלישיה הולכת נפלא ביחד. לדעתי יכול לעזור לך מאוד אם את מתחברת לקריאה. מעבר לזה, חכי ובדקי את התשובה של אהוד. גם לו יש תובנות נפלאות.
המון, צבי

סיגלי3

New member
שיטת גרינברג יכולה לעזור

שיטת גרינברג חוקרת עם האדם את הקשר בין סימפטומים פיסיים לבין הרגלים רגשיים. אם את רוצה לבדוק ממה כאב הראש נובע, אבחון ותהליך בשיטה יכול לעזור, מנסיון. סיגל

hilabarak

New member
לפעמים מופיעה בעייה גופנית בהקשר

כזה או אחר, ואנחנו מקבעים אותה בגלל "ניתוח" חלקי. אני אנסה לתת דוגמא - יש ילד שבגיל 8 מדווח על כאב ראש, הוא רואה שהוריו ממש נותנים לו תשומת לב ומפנקים אותו באותו יום והוא מדווח שוב על כאב ראש שבוע אחרי. לצערנו הילד דווקא לא סובל מחסר תשומת לב, רק פשוט נהנה מהפינוק. לכן ההורים אינם חושדים באמיתות הטענות שלו ופונים לרפואה. כל רופא טוען משהו אחר "כדאי למנוע מהילד שוקולוד או כדאי לתת סירופ מעצי הדר משבדיה ...". לאט לאט מתקבע לו דפוס של כאבי ראש וטיפול בהם, הנובע כולו מהעובדה שלא הטילו לרגע ספק בטענה הבסיסית של קיום כאב הראש. את נשמעת לי אדם מבוגר ובטח לפני 5 שנים לא היית ילד בן 8. אך עדיין יש סבירות שבזמן מסויים היה לך כאב ראש בגלל לחץ של מבחן או פרידה לא נעימה או סתם תקופה בעייתית. ומאותו הרגע כאב הראש מופיע בהקשר של לחצים וכולי. ואז את מתחילה לפחד ממנו ולדאוג ממנו ואז הוא מגיע באופן קבוע ומקבל קיום עצמאי. אם תבחני את עצם ההגעה שלו, בשנייה בה הוא מגיע תנסי לבחון "מה בדיוק כואב ? האם הפחד מדבר או שיש אכן כאב פיסי ? " אולי תגלי כיוון מעניין. זה לפעמים עוב דולפעמים לא, כדאי לנסות.

למעלה