יעוץ תעסוקתי - HELP

יעוץ תעסוקתי - HELP

שלום, אני ניצבת בפרשת דרכים מקצועית (מתלבטת אם להמשיך במקצוע הנוכחי או לעשות הסבה) ולכן שוקלת פנייה ליעוץ תעסוקתי. הבעיה היא - איך מחליטים לאן לפנות בעניין? נראה שיש לא מעט.. האם למישהו/י יש המלצות? (עדיף באזור ירושלים או לא רחוק מידי..) האם מישהו מכיר את המרכז "לכל אדם יש שביל" של ד"ר ארניה יפ-ינאי? או את "אבני דרך" של מרים שפיר? תודה תודה!

שאלה נוספת באותו נושא - האם דווקא פסיכולוג תע

תעסוקתי הוא הכתובת? או שגם אדם עם רקע במדעי החברה אך עם נסיון רב בתחום ההכוונה המקצועית היא אלטרנטיבה טובה? תודה

mosdan

New member
לאן את רוצה להגיע?

לתותית שלום את מכירה את הסיפור של השפן ושפגש את עליסה. עליסה: "באיזו דרך עלי ללכת?" השפן: "לאן ברצונך להגיע?" עליסה: "לא משנה לי" השפן: "אם לא משנה לך לאן תגיעי, לא חשוב באיזו דרך תבחרי" לכן לפני שאת מתחילה לחפש חשוב להגדיר מה את רוצה להשיג מהפניה לייעוץ - לדוגמא האם את רוצה אבחון, האם את רוצה פגישה שהוא חד פעמית או משהו שילווה אותך בתהליך השינוי, האם את רוצה שיגידו לך במה כדאי לך לעסוק, או שהיית רוצה לעשות תהליך התבוננות איפה נמצאת התשוקה שלך - שאלות מעניינות שכל תשובה תפנה אותך לדרך אחרת בצומת (שזה יכול להיות יועץ לימודים, יועץ תעסוקתי, מאמן, גרפולוג וכו') לאחר שתהיה לך בהירות מה את רוצה-מה המטרות שלך מהפנייה, בידקי מי יכול לספק לך את התשובות... גם כאן יהיו לך כמה בעלי מקצוע מאותו תחום שכנראה תצטרכי להחליט מבינהם - אז אני מציעה קודם להכין שאלות שמעניינות אותך ולשאול את כולם, לראות עם מי יש לך כימיה (בעיקר חשוב בתהליך שיותר מפגישה אחת), לבקש המלצות, לבדוק בדיוק מה תחום ההתמחות ולברר שזה תואם את מה שאת זקוקה לו. לסיכום בנימה אישית, אני מאמינה שאיפה שנמצאת התשוקה שלנו, איפה שאנחנו מסופקים, שהעשייה ברת משמעות עבורנו, היכן שאנו נהנים - זה המקום שאנחנו הכי טובים והמוטיבציה שלנו ברמה גבוהה. שווה להתבונן איפה התשוקה שלך! בהצלחה אריאלה מוזדן - כוכב הים מאמנת קריירה ויועצת ארגונית מומחית למיקוד ויצירת בהירות מנהלת פורום הכוונה מקצועית וקריירה ב-start

למעלה