יעוץ קרקע- ד"ר אביגור או יועץ אחר?

שערשלוש

New member
יעוץ קרקע- ד"ר אביגור או יועץ אחר?

שלום, קיבלתי הצעה ליעוץ קרקע כולל קידוח באזור השרון מד"ר אביגור ובחיפוש קצר נוגע לי שהדעות עליו חלוקות- כסתח"ן או מקצוען? האם יש דעה ברורה? האם ישנן המלצות ליועץ אחר? תודה!

bilba

New member
אנחנו עשינו עם אגסי רימון

לא מכירה את ד"ר אביגור אבל ההצעה שנתן לנו הייתה יקרה יותר מאגסי רימון.

בינא

Member
אגסי רימון מומלץ, בטח שבשרון שמשם הוא בא...

השרון היה פעם כולו פרדסים, כך שביכולתך לדרוש יעוץ קרקע לסוג יסודות שאיננו כלונסאות ותוכל לחסוך הרבה כסף... הוא עובד הרבה בדרום ולכן יכול לתת מחירים סבירים כי מחבר ביקורים רבים בסיבוב אחד וממצאי הקרקע דומים מאוד בכל הרחבה שם ואין הרבה הפתעות, לכן גם ניתן "להעתיק" את הדו"ח הקודם עם שינוי שם. על היועץ הדרומי כבר נכתב רבות וקצרה היריעה ולכן לא מומלץ. הבעיה מתחילה כיום מכך שנכנסה תקנה שחובה על המהנדסים תכנן ע"פ דו"ח יועץ קרקע ולכן, בניגוד לעבר, כל מבנה חייב לשלם ליועץ, גם אם הממצאים נראים בדיוק כמו אצל השכן. מומלץ לקבוצת בונים להתאחד ולבקש יעוץ קבוצתי כדי להוריד מחיר. בכל מקרה, מבדיקות של תכנוני מהנדסים לאחרונה...הם לא בדיוק מתכננים לפי המלצות היועצים ובאותו רגע ליועץ אין שום אחריות... דוגמאות יש למכביר והנפוצה בהן היא: היועץ כותב שיש להקפיד על עומס מרבי על כל כלונס שלא יופחת מ-X. המהנדס אמור לתכנן מקסימום 10 כלונסאות לבית של 150 מ"ר בן קומה אחת כדי שזה יקרה ובמקום זה מתכנן כמעט 30 כלונסאות... המהנדס מסתמך על התקן הקובע כי למרות ביסוס בכלונסאות בקרקעות עובדות, ייתכנו סדקים במבנה וכך הוא "מכוסה"...לדעתו, מתביעה.

shronavi

New member
אני בונה בדרום ולקחתי אותו גם...לצערי

הוא לא נחמד בעליל... אבל אצלינו במושב הוא כבר עבד אצל מספר משפחות ולכן לא עשה כלום חוץ מלהוציא דוח שהמהנדסת ביקשה ממנו, הוא לא בדק כלום, בא, לקח כסף הלך ופקסס לה את הדוח... אנחנו חיפשנו באיזור וכול הזמן הגענו אליו, כאילו שהוא היחד בארץ???...

gevayu

New member
גם אנחנו אצל אגסי רימון.

שים לב שבהצעה שלהם כלולה הגעה גם לקידוחים. דבר שלא בטוח שכולם מתמחרים בהצעה הראשונית כי הוא לא עניין מחייב - איפשהו בתחום האפור.

ys2000

New member
כסתח"ן במלא מובן המילה- אנשים היזהרו !!!!!

בדיעבד לא הייתי מעמיד את הבית על הדו"ח שלו. תחפשו עוד יש המון אחרים. הוא פשוט זול מאוד ואנשים שבתחילת דרכם בבניה (כמונו בעבר) לא לוקחים בחשבון שהזול יוצא בסופו של דבר יקר.

למעלה