יעוץ פילוסופי

yafan

New member
יעוץ פילוסופי

אני מעוניינת ביעוץ פילוסופי. אני לא יודעת למי לפנות, ואיך בכלל להתחיל לחפש יועץ. אודה לכם על עזרתכם.

Grimsom

New member
אפלטון במקום פרוזאק

נסי לפנות לד"ר שלומית שוסטר (קישור מצורף) - היא הקימה את המרכז הישראלי לייעוץ פילוסופי והרושם שלי שהיא די תפסה מונופול על התחום. כמו כן, אם מעניין אותך לקרוא על התחם, שמעתי שיצא בעברית תרגום לאחד הספרים הבסיסיים בתחום - אם אני לא טועה קוראים לו "אפלטון במקום פרוזאק".

bralon1

Member
והביקורת....

על הספר מאת רון מיברג: http://www.nrg.co.il/online/1/ART/793/241.html

yafan

New member
לצערי לא הצלחתי לקרוא את הבקורת

אודה לך אם תוכל להביא לינק, כי לפי הכתובת לא הצלחתי להגיע לדף האמור.

yafan

New member
תודה, פניתי אליה

ואמנם היא הפנתה אותי ליועצת באזור מגורי.

hikok

New member
יכולה להסביר את מחשבתי

והיא אינה קובעת דבר גם לא עבורי... יכולה להסביר מתוך שמבינה פילוסופיה כאהבת החכמה בשונה מהתאהבות בחכמה מתוך שמבינה חכמה כמחשבה תבונית רחבה בשונה ממחשבה ממוקדת שכלתנית לוגית פילוסופיה אינה עוסקת במתן תשובות פילוסופיה עוסקת בשאלות יעוץ עוסק במתן תשובות פילוסופיה עוסקת בערעור הברור יעוץ עוסק במיצוב המעורער שבת שלום באהבה סיגל

yafan

New member
כיוון אחר

יועץ תפקידו להציג דרכים חלופיות, עוקפות ו/או שונות. הוא מציע דרכים, לא נותן תשובות. מקבל העצות יחליט באיזה דרך יבחר בסופו של דבר. הפילוסופיה הינה השקפת עולם, מחשבה שלא בהכרח גורם המערער את הברור. לדוגמה: אדם א' חושב שצריך לחסוך לעת זיקנה. אדם ב' חושב "אכול ושתה כי מחר נמות". תפקיד היועץ להביא להכרה של אדם א' את האפשרות של אדם ב' - ולהיפך, לאדם ב' את אפשרות א'. בדרך כלל אנשים די מקובעים בדרך מחשבתם, לכן קשה מאוד לראות דרכי מחשבה נוספות, ועוד יותר קשה לשנות. הניידות בדעות פוליטיות (שמאל-ימין), באמונה (חילוני-שומר מצוות) הן שוליות, כל אחד מחזיק בדעתו כאילו היא היא התגלמות האמת, וכל מחשבה אחרת שגוייה. בנישה הזו נכנס היועץ לפעולה. לכן איני רואה פרדוכס בצמד המילים "יועץ פילוסופי".

hikok

New member
יש הרבה כיוונים

יש הרבה פוטנציאלים ומי אומר שהדרכים החלופיות הן הנכונות ומה זה להציע דרך אם לא לתת תשובה ברגע שמציעים דרך בוחרים דרך פעולה שבעקבותיה באה תוצאה כשאדם מגיע ליועץ הוא מגיע מעמדה של ספק ביכולתו לבחור נכון איך זה נראה לך שאדם שאינו מאמין ביכולתו לבחור נכון יכול לבחור בין האפשרויות ... והרי מה שיקרה שיקח את מה שמכוון אותו היועץ ושוב בהמשך דרכו יקלע להסתעפות דרכים או לסלעים בדרך ואיך יוכל לבחור נכון אם לא יאמין בערכו ביכולתו לבחור נכון אנשים שמקובעים במחשבתם , גם אם יגיעו ליועץ לא יסכימו לראות ולקבל דעה שנוגדת את מה שמקובע בדעתם אדם יכול להבחין במה שבמודעתו ומה שאינו לא קיים עבורו למימוש שבוע טוב באהבה סיגל

yafan

New member
בדומה ליועץ כלכלי

המייעץ בנושאים כלכליים, כך יועץ פילוסופי מייעץ בנושאים פילוסופיים. שימוש בתבונת הפילוסופיה לפתרון בעיות יומיום.

Levos

New member
אבל פילוסופיה לא ממש עוזרת לפתרון

בעיות ביום יום. למעשה דיון פילוסופי בדרך כלל מוביל למסקנות קיצוניות מבחינה תרבותית וחברתית. כלומר החלת הפילוסופיה לפעולות היום יום יגררו תוצאות שליליות מצד הסביבה.

ל נ צ ח

New member
לא כך הדבר

בפרלמנט של לנצח. יום יום כאשר שמתקיים שם דיון פילוסופי ובנוסף מצטרפים עוד אנשים, את הסביבה זה גורר לתוצאות חיוביות ביותר

shnoozi

New member
סוג של התעללות

יעוץ פילוסופי זה שאתה יושב וטוחנים לך את השכל במיטב הפילוסופיות הידועות, החל בקשקושים רומנטיים אפלטוניים, דרך התחבטות מעיקה נוסח אוגוסטינוס ו/או דקארט, רציונליזציה שאפתנית ועקרה נוסח קאנט/לייבניץ/שפינוצה, וכלה בגיבוב הבלים חסרי משמעות נוסח היגל וממשיכיו. בדמיוני יושב המטופל האומלל בסוף השעה, עיניו עגולות ופעורות כממאנות להאמין למה שאך שמע, הוא מישיר מבט אל המטפל ושואל אותו- "כן, אבל תזכיר לי מה שאלתי?"...

למעלה