יעוץ מפסיכולוג

יעוץ מפסיכולוג

אנו משפחה אומנה לנער בן 18.5 , הילד בטיפולי כ- 10 שנים ואצלנו במשפחה אומנה כ- 3 שנים . הבחור ממתין לגיוסו באפריל . (התקבל לסיירת מובחרת בצה"ל כמו אחיו שגדול ממנו בשנתיים וגם נמצא בסיירת מובחרת בצה"ל כבר שנתיים ) הוא עדיין גר אצלנו ואני מקוה שימשיך כך . הסיפור הוא כזה: לפני כשבועים קרעתי פיג'מה שלו כשהיה קטן (הפגמה שלו היתה אצלנו ובני הקטן השתמש בו והפיגמה נהיתה בלויה אז חתכתי אותה לגזרים ואני משתמשת בה כסמרטוט) כשסידרתי את הארון שלו מצאתי חתיכה מהפיג'מה בארון הבגדים מוחבא וכן חתיכה בתיק נסיעות שלו . ואני לא יודעת מה לעשות? לדבר איתו על זה? לעשות משהו בנדון? או להעלם וזהו? כיום אנו לא קשורים למשפחה אומנה מפני שהבחור עבר את גיל 18. אבל בכל זאת יש לו חדר משלו והוא חי אצלנו כמובן בשמחה רבה. אין לי עם מי להתייעץ . מישהו יכול לייעץ לי???

אורי ז

New member
אני לא פסיכולוג, אבל

אינני חושב שאת צריכה לעשות משהו, הילד זקוק למזכרת מעברו וזאת המזכרת שלו. אגב האם יש לו תמונות מעברו?

להוא שלא פסיכולוג.....

תודה על תגובתך...יש לו תמונות,ספרים וכו'... הבית שהוא גדל בילדות שייך לו ולאחיו ...אבל הם מעדיפים לחזור מהצבא אלי הביתה ולא לבית שלהם.

jackie simon

New member
תגובה מאוחרת

זה בהחלט לא בעיה שצריך לערב פסיכולוג. אני בדעה שתמיד צריך לפתוח כל נושא שהוא ולדבר עליו באופן חפשי. אני מאמינה שלמרות שהבחור הולך ליחידה מובחרת, וכנראה מאוד אמיץ ומחוספס, עדין יש לו לב רגיש, והוא מנסה לאסוף "פיסות ילדות" תרתי משמע. אני במקומך הייתי מדברת איתו על עניין הפיג'מה, אלא אם הוא יחשוב שמדובר בחיטוט בחפצים שאמורים להיות רק בהישג ידו. עלי לציין שאני שמחה על משפחה כמו שלך שלמרות שעבר את גיל 18 יודע שיש לו את הפינה האוהבת ומרגיש ששייך למישהו. בהצלחה בהמשך הדרך ג'קי

למעלה