יעוץ מס

tookmy

New member
יעוץ מס

לפני כחודשיים פלוס פניתי ליועצת מס שתפתח לי תיק של עצמאית, עוסקת פטורה, וביקשתי ממנה שתנהל את ענייני (אני עובדת גם כשכירה במשרה חלקית). היועצת החביבה פתחה לי תיקים במע"מ ובמס הכנסה ואמרה לי להדפיס קבלות ואף הגדילה ראש וביקשה שהדפוס יפקסס לה כדי שלא יהיו טעויות. מאז קיבלתי כמובן מכתב ממס הכנסה על חובותיי כעצמאית, ולא שמעתי מהיועצת מילה בנידון. השארתי לה כמה הודעות והיא לא חזרה אליי. כרגע התיק קטן ולא איכפת לי לנהל אותו גם בעצמי אם רק אדע איך. מה עליי לעשות והאם לדעכם אני חייבת לה משהו בכלל (היא הרי לא הדריכה אותי עד הסוף למשל לא הזכירה במילה שעליי למלא ספר תשלךומים ותקבולים וגם אינני יודעת איך עליי לעשות זאת)

PINIZ

New member
לשלוח פקס

כך שיועצת המס לא תוכל לומר לא קבלתי לא ידעתי וכד´ . בהתאם לתגובתה תוכלי להמשיך לפעול. אפשר גם דאר רשום.

tookmy

New member
לא ממש ענית לי מה עליי לעשות

מבחינה חוקית. יועצת המס היא אמצעי להיות בסדר כלפי שלטונות המס. מה עליי לעשות מבחינת שלטונות המס?

PINIZ

New member
מבחינה חוקית

יועצת המס הינה יועצת שלך ולא של שלטונות המס. לכן, עלייך לגשת לפקיד השומה ולברר מהם הדרישות שנשלחו לך ואם אפשר לבטלן. (כמו מקדמות מופרזות) כל זה כאמור כאשר את רוצה ליצג את עצמך. ישנה אפשרות לפנות לאיש מקצוע ולקבל את עזרתו וזה כידוע עולה כסף. בהצלחה.

tookmy

New member
גם עכשיו לא ממש ענית לי, אבל כנראה

שלא ממש התחשק לך....

פתיחת תיק במס הכנסה ובמ.ע.מ.

לא כל-כך מפחיד, כמו שזה ניראה. אני 16 שנה עצמאית, גם היו תקופות, שעבדתי כשכירה. בהתחלה פניתי למשרד רוא חשבון ידוע, שילמתי, כמו שצריך. לאחר זמן, הרגשתי, שאני קטנה מידיי למשרד גדול ( את התיק שלי נתנו למלמדים, חישובים לא היו מדויקים - עם כסת´´חים לרוא חשבון, שזה כמובן לא היה לטובתי ), פניתי לראה חשבון, שעבד לבד, בבית. אחרי שנתיים מצעתי אותו במשרד ענק, מפוער. ושוב שילמתי, הרבה יחסית, כי אז הייתי שכירה עיקר. למזעלי, אחרי שנש וחצי פטרו את כל הצוות, הייתי מובטלת, ובכוחות עצמי, בתוספת רצינית, מקצועית של מס הכנסה - יש שרות כזאת במס הכנסה, את יכולה לשאל כל דבר, את לא צריכ להזדאות , + כל שנה מוציאים לאור חוברת, אך צריך להגיש את הדו´´ח שנתי. מצויין, אפילו טמבל טוטאלי יכול להעבין. -ממליצה בחום, לפנות אלהם, הם נותנים שרות טוב. (הביטוח לאומי קשה יותר, אבל גם איתם אפשר להסתדר.) לפתוח תיק, לדעתי טוב לכול אזרח, אפילו אם הוא שכיר, כי רוב המקרים, משלמים יותר מס, מאשר חייבים, אבל, מאיזה פחד, לא עושים התאמה אישית, בסוף השנה. משהוא עובד / אזרח ישר, אין לו מה לפחד, להיכנס למס הכנסה. בסוף, היום, אני מנהלת את העסק שלי, כל שבועה בודקת מצבי, לא עובדת במינוס !!!!, ואני מגישה את דו´´ח השנתית. בביקורת, אפילו קיבלתי "ציון" טוב :"מסודרת מאוד" אז, בהצלחה !

למעלה