יעוץ לרוכב חדש

מוטי מ 22

New member
יעוץ לרוכב חדש

אני מוטי מתל אביב ואני רוכב שטח ומאד מעוניין לעבור לרכיבת כביש, אך לצערי אני נתקל בבעיה אחת מרכזית- אני לא מכיר אף אחד שרוכב כביש, כלומר- יצאתי ועשיתי סיבוב בכל חנויות האופניים ב"חשמונאים" וכל מיני מוכרים מהם מקצועיים יותר ומהם מקצועיים פחות הציעו לי דגמים ושלדות וכו' אבל... ...אבל אני לא באמת יכול לסמוך עליהם. תפקידו של המוכר הוא למכור, ואני לא מאשים אותו על כך, אבל אני חייב מישהו בעל הבנה ברכיבת כביש שייעץ לי ללא אינטרסים אישיים אם אני באמת צריך פריט כזה או אחר. אני מאריך בדברים יותר מדי, אז אקצר- מספר שאלות קריטיות: 1. האם יש מביניכם רוכבים תל-אביביים שיכולים להמליץ לי על שלדות ואבזורים כיפיים שיתאימו לרוכב מתחיל במחיר סביר (עד 6000)? 2. האם אתם יכולים להמליץ לי על חנות מקצועית ומודד? ראיתי שיש חנויות שמציעות שירותי מדידה עם קניה של שלדה- האם זה כדאי או שרצוי לדבוק במודד מקצועי? 3. ...קבוצת רכיבה שיכולה ללמד אותי את הטכניקה החדשה לי? ראוי לציין שאני בקבע ויכול להיפגש בסופ"ש בלבד. 4. ולבסוף- אם יש רוכב שיכול להסביר מושגי בסיס ולעזור לי ברכישה באיזה יום שישי אחד- אני אזמין אותו לארוחת צהריים כפיצוי על הטרחה. בתודה- מוטי

../images/Emo31.gifהגישה שלך מכוערת ../images/Emo70.gif

בעיקר הגישה כלפי מוכרים בחנויות אופניים... חלק מהמוכרים שם יכולים ללמד אותך מהי רכיבת כביש, אל תזלזל יש שם אפילו אלופים
אבל...כמו בכל דמוקרסי: אתה רוצה את הטוב מכולם ובחינם (יועצים , מאמנים, מוכרים הכל...) זה הכל אבל הכל בגלל הדמוקרסי

מוטי מ 22

New member
התנצלות

אני מתנצל אם פגעתי במוכרים בחנויות ספורט ואופניים, זאת לא הייתה כוונתי. בוודאי ובוודאי לא לזלזל במקצועיות שלהם. פשוט השלכתי את מה שאני מכיר ממוכרים בחנויות בכלל על מה שהולך בחנויות אופניים, וגם הייתה לי חוייה שלילית באחת מהחנויות באותו רחוב (ולא אציין איזו, כדי לא לפגוע בשמה של החנות על פי תחושותי מביקור אחד). רובם ככולם של המוכרים באמת ניסו לעזור לי כמיטב יכולתם והיו נחמדים מאד, אלא שכוונתי בפוסט הקודם הייתה להסתמך על חכמת ההמונים- חברי הפורום יכולים לספר על חוויותיהם מרכיבה ממשית על אותה שלדה (כמו שקראתי בעניין את ההמלצות על שינלי אקספיריאנס בעמודים קודמים) לעומת רוכב יחיד בחנות, מקצועי ומנוסה ככל שיהיה, שלא רכב על כל השלדות האפשריות.

fuzzz

New member
עזוב לא פגעת באף אחד

תמיד יימצא מי שנעלב בשביל כולם, וחוסך לנו את העבודה. הפורום זה המקום לשאול שאלות ולהביע דעות, ואני מסכים איתך (בתור עובד לשעבר - איש מכירות וטכנאי - באחת מרשתות האופניים המובילות) שלכל מוכר יש את האינטרס שלו ואת הנאמנות למקום בו הוא עובד. בקצרה - אני נעזרתי מאוד בעמית לוינזון עם הכניסה לרכיבת הכביש. עוד מקום ידידותי מאוד לרוכב המתחיל הוא החנות של ארז לוין. שניהם יספקו לך מידע חשוב ומקיף בתחילת הדרך - וגם תוכל להשתדך בעזרתם לאופני יד שניה שעשויים להתאים לך. דרך אגב בשני המקומות אמור להיות המענה המלא והמיקצועי עבור שאלת התאמת האופניים והמידה לרוכב. בעיקרון 6000 ש"ח זהו סכום לא מבוטל שיספק את הצרכים לכניסה לכביש בכל המותגים שכבר בוודאי מוכרים מאופני ההרים - סקוט ג'יאנט טרק וכו'.. חשוב לזכור שיש הוצאה ראשונית על קסדה - פדלים - נעליים (הייתי מעריך את ההוצאה הנ"ל בלפחות 800- 1000 ש"ח). אשמח לעזור לך פיזית במידה ותצטרך, מוזמן ליצור קשר במסרים.

kukimon

New member
על מה יש להתנצל???../images/Emo46.gif

על זה שאתה מבקש את התמורה הטובה ביותר עבור כספך?מחובתך לעשות זאת.כל מוכר סחורה-מ"ברגים ועד פירות העונה" אינו חף מאינטרסים אישיים.עוד לא הכרתי מוכר שימליץ לך על מותג מתחרה/אחר ממה שהוא מציע...הרי זו פרנסתו.הינך צודק בהחלט. גם אני חזרתי לרכב אחרי שנים רבות-את השלמת הידע עשיתי בצורה עצמאית ע''י קריאה מסיבית באינטרנט-אם באתרי היצרנים,אם בפורומים ישראלים וחיצוניים וכו'.המושגים חוזרים על עצמם ותוך זמן קצר יהפכו נהירים עבורך-לפחות מן ההיבט התיאורתי.עם הזמן תוכל לגבש כיוון,חברה,דגם שיתאים לך וכו'.הוסף עוד "נגיעה" קטנה של רוכב מנוסה, וצא לדרך.ודרך אגב-לעיתים ניתן למצוא דווקא את האופניים החדשות -בחנויות קטנות בפריפריה-במחיר הרבה יותר נוח מחנות היבואן בארץ.איך?אל תשאל אותי-זו עובדה.כך שגם "ההינעלות" על חנויות היבואנים בחשמונאים וכו' לא תמיד משתלמת כלכלית.כך לפחות היה ברכישת הזוג שלי.קח את הזמן,למד את הנושא ברצינות,ואל תשקיע את כספך בצורה נימהרת.קרוב לוודאי שתצטער לאחר מכן.

ItsikH

Member
יש כאלו - ויש כאלו נכון שעוד לא נולד הסוחר שישלח אותך למתחרה בניגוד מוחלט לאינטרס שלו (אולי כן אבל הוא פשט רגל מזמן), אבל לא כולם תחמנים שמחפשים כל הזמן איך לדפוק את הלקוח. במקרה של האופניים יש חשיבות לאמון בסוחר וזה חלק בלתי נפרד מתהליך הקניה - ההצעה שהובאה כאן, לקחת חבר שמבין, אולי לא תזיק אבל בסופו של דבר מרכיב האמון חייב להתקיים.

דמוקרסי בגדול צריך להסכים איתך

כי הגישה התחמנית הרגילה עולה היטב מן הדברים, ומחרבת לנו במובנים אחדים את איכות החיים בארץ הזאת. זה מצד אחד. מצד שני אולי אפשר לעשות כאן תיקון ולסייע למוטי? אז הנה לך חינוך ועזרה הדדית בכפיפה אחת. אופניים זאת לא תורה שאפשר ''על רגל אחת'' לתמצת בבחינת "ואהבת לרעך כמוך", אופנים זה לא רק ''רעיון'' אלא עניין טכני ויש הרבה מאד חומר ללמוד ולהבין. לא רק זו גם זו ואולי אפילו חשוב יותר: יש דעות רבות ומגוונות ושפע עניינים שבינך לבינך. יש אנשים שאוהבים סוג אחד של אופניים ואחרים אוהבים סוג אחר. יש חובבי קרבון ויש חובבי אלומיניום אחרים ירכבו רק על טיטניום ואופני פלדה זו כבר אופרה חדשה. יש מי שיישבע בנקיטת חפץ כי שימנו ורק שימנו אחרים יגידו פחחחחח קמפניולו זה הדבר. והנה באה בחטף סראם ומציעה את רד המהירה. אתה מבין? אולי לא, כי אתה לא שוחה בים הציוד והמונחים. ויש גם ''נאמנות למותגים'' ולא מעט show off שיתורגם בעברית לשוּפוּני. פינרלו או אורבאה? סרבלו או קואוטה? באסו או קולנגו? אמריקאי או איטלקי? רגיל או קומפקט? מתכתי או פלסטי? אולי בכלל טאיוואני? הנה בלבלתי אותך קצת. ובסוף? רק אתה תוכל לדעת מה מתאים לך. מוטי, כנס למאמרי הפורום, קרא היטב, חפש דיונים ישנים, לך אחורה לפורומים של האופניים, לערוץ האופניים, לגליונות אופניים ישנים, לקומונה של יורם גלבוע, לפורום של רפי פלטה, ותקרא ותקרא ותקרא עוד ועוד. תשקיע בסיבובים נוספים בחנויות ותראה מה יש להם להציע ותבחרר משלל המלל והציוד שתראה בדיוק מה מתאים לך. כי בסוף הרי קונים אופניים לפי המחיר והצבע ולפי ''מה שעושה לך את זה'', כי אם לא כיף לך על האופניים, חבל על הדיון כולו. כלומר תעשה שיעורי בית ואחר כך תחזור אלינו עם שאלות ממוקדות. לדבקש ממישהו שלא מכיר אותך לא יודע עליך כלום סתם ככה לבוא איתך לחנות אופניים זה קצת יומרני שלא לומר לא רציני, אפילו באדיבותך אתה מציע ארח"צ על חשבונך. בסדר?

ItsikH

Member
אף אחד לא יוכל לעזור לך באופן כזה האמון במוכר חיוני כיוון שאתה תידרש לשירות ותחזוקה מאותה חנות שבה קנית את האופניים. יש מבחר גדול של אופני כניסה בתקציב הזה ואף משמעותית פחות. בחלק מהחנויות שירות המדידה מקצועיים יותר, באחרים פחות - ברור שמודד מקצועי ובלתי תלוי יהיה אמין, זה לא שולל את המדידה בחנויות. קבוצות יש הרבה, שרשור הקבוצות הקודם כאן. ומידע נוסף.

למעלה