יעוץ ללימודים

יעוץ ללימודים

אני בת 21 השתחררתי לפני שנה מהצבא . אני כרגע מתנדבת בגן שבו יש ילדים עם מוגבלויות אני בעיקר עוזרת לפיזיוטרפיסטית ואני נהנת מאוד. חשבתי בהמשך דרכי לעבוד בגן שכזה אני רקלא בטוחה איזה מקצוע יתאים לי האם זה פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק או חינוך מיוחד. אני יודעת שאני אוהבת להפעיל הפעלות חברתיות ואינני רוצה ללמד. לסיום אני קצת מבולבלת הייתי שמחה לדעת במסגרת מקום שכזה מה הגננת עושה מה הפיזיותראפיסט האם הפיזיוטראפיסט יכול לעשות גם הפעלות חברתיות ? ומה המרפא בעיסוק עושה? נוסף על כך ראיתי שבאונברסיטאות מלמדים גם תואר וגם לימודי תעודה האם לימודי תעודה מספיקים?

ריפוי בעסוק או גננת לחינוך מיוחד

פיזיוטרפיסט מתמקד בשימוש בתרגילים גופניים , ביניהם תרגילים להגברת הכח והסיבולת, קואורדינציה וטווח תנועה, על מסז' רפואי, על טיפול חשמלי, על טיפול בעזרת מים ועל אמצעים נוספים שונים שמטרתם גרוי הפעילות המוטורית והקלת כאבים. המרפא בעיסוק משתמש בפעילויות שונות, מכוונות, שמטרתן לאבחן ולטפל באנשים עם מגבלה פיזית, ליקוי בתפקוד הנפשי, ליקויים בתפקוד בזקנה וליקויים בהתפתחות ולמידה, כשמטרת הטיפול לפתח כישורי הסתגלות, למנוע חוסר תפקוד, ולשמור על הבריאות. כדי להשיג מטרות אלה משתמש המרפא בעיסוק באמצעים שונים מתחום של עבודות ומלאכות יד, מתחום המשחק, פעילויות חברתיות, התאמת אביזרי עזר, משחקי מחשב ומגוון אמצעים נוספים. כמו כן גננת או מורה בכיתות נמוכות בחינוך מיוחד תסתייע בהרבה הפעלה חברתית משחק הדרכה ואמנות כדי לקדם ולשקם את הילד בעל הצרכים המיוחדים ולהפוך אותו לאזרח עצמאי המסוגל לדאוג לצרכיו עד כמה שמצבו מאפשר. בכל אחד מהמקצועות תדרשי לתואר ראשון לפחות.

ריפוי בעיסוק מאד מענין

אותי אבל אין לי שום סיכוי להתקבל ללמוד באונברסיטה בגלל הפסיכומטרי,אפשר ללמוד את המקצוע במקום אחר?והאם מרויחים אותו דבר?

למעלה