יעוץ לגבי קורס dba

tmoney5151

New member
יעוץ לגבי קורס dba

לחברי הפורם שלום.
אני כעת סטודנט להנדסת תעשייה וניהול בשנה הרביעית, התמחות במערכות מידע. אני לא עובד בתחום וכל מקום שאני שולח את הקו"ח שלי אז גם בתור סטודנט הם דורשים ניסיון. אני בן 28 עוד מעט ומציאת עבודה ללא נסיון הופכת להיות קשה יותר עם הזמן והגיל. חשבתי לעשות קורס שקשור לבסיסי נתונים והתייעצתי עם המרצה שלי, הוא אמר שכדאי לעשות קורס dba של אורקל שזה נורא מבוקש כעת ואני אוכל למצוא עבודה בתחום. יצרתי קשר עם ג'ון ברייס לגבי קןרס Master DBA אך גם לזה אני צריך ניסיום בתחום....אני בהלם כבר כמה ימים שכדי לעשות קורס עליי להיות בעל נסיום תעסוקתי בתחום. איך לעזאזל אני אמור למצוא עבודה וניסיום אם כולם מבקשים נסיון????יש הצעות למישהו? איפה אפשר לעשות את הקורס הנ"ל מבלי רקע בתחום? קראתי פרסום של מכללת אומגה שגם הם מלמדים את אותו הקורס, מישהו מכיר את המכללה? האם כדאי לעשות שם את הקורס? שמעתי הרבה המלצות חמות לגביי ג'ון ברייס ונס, אך על המכללה הזאת לא שמעתי כלום.
תודה מראש.
וסליחה שזה קצת ארוך, אני פשוט על סף ייאוש כבר...
 

גרי רשף

New member
הבעייה מוכרת ולי אין הרבה מה להוסיף

קשה לפרוץ בתחילת הדרך את מעגל הקסמים של העדר נסיון.
מה שמוזר זו הדרישה של ג'ון ברייס: לא שמעתי בעבר על דרישות כאלה מצידם.
יש בוודאי קורסים חלופיים, אך עדיין- ללא נסיון קשה למצוא עבודה.
 

tmoney5151

New member
האם כדאי?

הבחורה שדיברתי איתה אמרה לי שאני לא מתאים לקורס של master dba, אך אני יכול לעשות קורס של איפיון מערכות מידע או קורס של מיישם sap. השאלה האם זה כדאי? זה יעזור לי איכשהו בעתיד? האם אתה ממליץ או על המכללה אומגה שהם מעבירים את אותו הקורס רק תחת השם Extreme DBA? אני פשוט אף פעם לא שמעתי על המכללה הזאת ולמיטב הבנתי הם לא דורשים ניסיון בתחום.
תודה מראש.
 

pitoach

New member
קשה לענות על שאלות כאלה... השוק מאוד דינאמי

מה שנכון היום לא יתאים אולי מחר (בדרך כלל זה ככה)
 

tmoney5151

New member
בתחום עצמו של ה DB

אני יודע שזה תחום מאד דינמי ומשנה כל הזמן, אך בתחום של המערכות מידע, קורסים כמו אפיון או sap יעזרו לי לגיע ל-db?
לגבי המכללה הזאת, מישהו מכיר? יש לה שם טוב או רע? כדאי לעשות שם את הקורס?
תודה.
 

0 אור 0

New member
לא

אף אחד מהקורסים הללו לא יביא אותך לעיסוק בבסיסי נתונים.
אם אתה רוצה להיות DBA אז זה בדיוק מה שאתה צריך ללמוד ולא קורס בישול צרפתי או טיסנאות (הקשר ביניהם ל DBA בערך כמו מיישם SAP)
לגבי המכללה - לא מוכרת לי בכלל, אבל השם EXTRIM מעורר אסוציאציות מאד לא מקצועיות, למרות שתוך כדי כתיבה אני חושבת על זה שגם MASTER DBA זה חתיכת שם שלא ברור לי מה עומד מאחוריו - כנראה השילוב שבו לומדים 2 מערכות ולא רק אחת,
יכול להיות שיש טעם ללכת לקורס שמתמקד במערכת אחת, ואחרי שתרכוש נסיון תעשה השלמה לשניה.
 

tmoney5151

New member
תודה אור

האמת נסיתי למצוא קורס רק של אורקל dba, משיחה עם המרצה שלי בתחום זה מה שהוא המליץ לי. מה שנתקלתי בו זה שילוב של אורקל ו-sql, רוב הקורסים זה רק של sql מה שיש של אורקל אז ממה שקראתי רוצים נסיון בתחום או מה שמציעים אז זה ממכללות שאני לא מכיר והם נשמעים לי דיי תמהוניים. אני עושה התמחות במערכות מידע תוך כדי התואר, כך שאני לומד בכללי, גם SAP, גם ניתוח ואיפיון מערכות וגם בסיסי נתונים. היתי רוצה להחשף יותר לתחום של הבסיסי נתונים (נשמע לי יותר מעניין). יכול להיות שאני פשוט לא מבין מה ההבדלים. את יכולה אולי להסביר לי?


תודה מראש.
 

0 אור 0

New member
עם הרקע שאתה מתאר שאתה לומד בתואר

אז ממש לא ברור לי למה הם טוענים שאתה לא מתאים לקורס,
הרקע הנדרש ל DBA זה בדיוק הבנה של מבני ובסיסי נתונים, ורקע בניתוח ואפיון מערכת זה בונוס מצוין שגם יגרום לך להבין מה אתה עושה.
יש לי הרגשה שה"יועצת" פשוט מציעה לך את הקורסים שכרגע נפתחים וזה לא קשור לשום התאמה.
 

tmoney5151

New member
היא טוענת שעליי להיות עם נסיון תעסוקתי

ע"מ שאמצא עבודה לאחר הקורס ולכן הקורס לא מתאים לי מאחר וכולם דורשים ניסיון. היא מציעה שאני יעשה קורס אחר ועם הזמן אתקדם( למרות שאני קצת מבין שאין קשר בין הדברים, כמו שאמרת בהודעה קודמת).
כמו שהצעת מקודם, אני גם מעדיף לעשות קורס בתחום אחד ולא לשלב (אורקל ו-sql). את יכולה להסביר לי אולי מה ההבדל ביניהם?
 

0 אור 0

New member
האמת - מדהים לטובה

עד כה אני ידעתי שהחברות הללו רושמות לקורס כל מי שיכול לשלם, וזו ההתאמה היחידה הנחוצה,
נאה מצידם להתחשב בסיכויי ההשמה שלך אחרי הקורס.
לגבי ההבדל:
מדובר בסך הכל בשני בסיסי נתונים נפוצים, שלכל אחד מן הסתם הדגשים שלו
תלמד יותר מאנשים אחרים בפורום,
אני ממש לא מומחית לבסיסי נתונים , אפילו SQL אני לא יודעת.
 

F00D Is G00D

New member
אגב לגבי המכללות והרמה - בדוק מי המרצים

מאוד ייכול להייות שאותו מרצה מעביר את הקורס ב 2 המכללות... ייכול להייות שבגוגל תגלה עליו דברים טובים \ נוראים.... אני לא חושב שזה באמת משנה מי מתחזק את הכיתה.

בסופו של דבר הקורסים מועברים באמצעות MOC (לפחות בקורסי מייקרוסופט) מוכנים. כך שהתוכן לא אמור להייות מושפע - רק מי מעביר ומה הרקע שלו.
 
למעלה