יעוץ לגבי פוג'י 602

• פותח הנושא pvd
  • פורסם בתאריך

pvd

New member
יעוץ לגבי פוג'י 602

מתעניין בפוג'י 602 רציתי לקבל מידע כללי עליה, כרגע מחיר צנח בעקבות פרסום על יצאת שני דגמים חדשים של פוג'י s5000\s7000. מחירה לפי זאפ כרגע מתחיל בסביבות ה 3500 שח. השאלה היא האם יש לה מתחרות בטווח מחירים זה בלות נתונים דומים(אולי אף רזולוציה גדולה יותר), לגבי סוני שהומלצה על ידי אחדים, עדיין לא ראיתי את המצלמה, מכיוון שכמעט ואינה נמצאת בחנויות, אך היא נראית די מגושמת. לפי Dpreview דגם ה s5000 יגיע עם רזולוציה של 6 מגהכאשר עם אינטרפולציה זה יגיע כפי 2 ל 12 מגה, וזום אופטי 6 כמו 602, מחירה לפי האתר 800 דולר. כמה אתם חושבים יעלה דגם זה בארץ ? מה אתם מציעים ?

eitan z

New member
שלום לך - כאחד שקנה את המצלמה

הזו - אני יכול לומר שזו בהחלט לא המצלמה הכי טובה בעולם - אבל (וזה אבל גדול מאוד !!!) בסולם של מחיר \ תמורה - אין לי ספק שזו אחת מהקניות המשתלמות ביותר שיש בשוק . . . ברשותך - לגבי רזולוציה - גם אני הייתי "צמא" ליותר מגה - פיקסלים אבל לאחר פיתוח מספר הגדלות (שצולמו ברזולוציות שונות . . .) אני יכול לומר שצילום ב - 3 מגה מספיק ליותר מ - 95% מהמיקרים . . . (לשאר הספיקה האינטרפולציה ל - 6M . . .). כך שלהוציא כסף נוסף ליותר "מגות" ללא צורך אמיתי - לא חכם (לדעתי כדאי להשקיע את ההפרש הזה בפלש חיצוני טוב וכרטיס זכרון גדול). בכל מקרה - שיהיה בהצלחה . . . איתן.

רשר

Well-known member
מנהל
היתרון-נחיות, אפשרויות הפעלה ידנית,

ובמחיר שעלה כאן אין מתחרים. אם חשוב לך הפעלה ידנית יש לך כאן כמעט הכל, חסר רק זמן חשיפה ארוך מאוד, ואפשרות להפעלה מרחוק, אבל זה זניח בחיי היום יום. לגבי ה M פיקסל ממילא עוברים לאחר נסיון קצר ל6M נורמל כדי לחסוך מקום על הכרטיס ובמחשב, ובהגדלות 30X45 עדין לא רואים כל הבדל מול פילם.

ב602 יש מה לשפר-חוץ מרזולוציה

היא גם די ותיקה בשוק . הייתי מחכה שייצא הדגם החדש - ואז משווה. לגבי הסוני- היא באמת הכי מגושמת וכבדה בין הדגמים דמויי הרפלקס (חוץ מהאולימפוס E10 ) - לדעתי זה מוסיף ליציבות שלה בידיים, אבל אם המטרה היא מצלמה קלת משקל - אז היא אינה מתאימה.גם כרטיסי זכרון מעצבנים בשימוש שוטף,לדעתי - הסוג החדש מחירו בשמיים - אז מסתפקים בכרטיסים מוגבלי נפח של 128 שגם הם יקרים רק קצת יותר מהאחרים המקבילים.

Funny L

New member
ותיקה?? אאאאוץ'..

גם אני מתלבטת לגבי רכישת מצלמה.. ההתלבטות העיקרית שלי היתה בבחירה בין אולימפוס c-5050 לבין פוג'י 602.. אם את אומרת שהפוג'י ותיקה, והיא מאפריל 2002 אז מה זה אומר על האולימפוס שהיא עוד מינואר 2002 ??
אז איזו עדיפה מבין השתיים? מה עוד יש לשפר ב 602 מעבר לרזולוציה? אילו דגמים אחרים דומים יכולים להלקח תחת שיקול ? ותודה מראש

Funny L

New member
אופס סליחה...

טעות שלי. ה- 5050 יצאה לשוק בינואר 2003. אז היא העדיפה כי היא חדישה יותר או שיש הצעות אחרות ?

טוב שתיקנת-התשובה אינה מוחלטת

נכון - בעולם הדיגיטלי - כמו בעולם המחשבים - ובעולם הפאלם הקטן- יש כל הזמן חידושים - וכל דגם שיוצא - יש בו שיפורים לעומת הקודמים אליו, ובדרך כלל זה אפילו טוב ומשובח ורצוי. זה קיים גם במצלמות הדיגיטליות.והכי בולט - בדגמים החסרים פונקציות או מוגבלים מבחינה זו או אחרת. אז לשאלתך - צריך לחכות ולראות: האם בדגם החדש שייצא ייצאו כאלו שיפורים המצדיקים את הפער במחיר ,או לרכוש את הלא עדכני - ובחיסכון כספי ניכר (זה,ד"א,היה השיקול שלי בקניית האולימפוס E10 ,כשיצאה הE20 לשוק) ולגבי ההשוואה ביניהם- אלו שני סוגים שונים- ה5050 היא מצלמת כוונת-ולא רפלקס - אבל עם הרבה שליטות מכפתורים חיצוניים - דבר שהיה עד כה שייך בלעדית לדמויות הרפלקס. יחד עם זאת, היא עדיין דומה לאחריותיה, עם הזום החשמלי,ועם הפוקוס הידני הבלתי אפשרי. לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות שאין באחר.מציעה להשוות ביניהן - בטבלה באתר www.dpreview.com ולהחליט על פי ההבדלים מה הבחירה המתאימה לך.

gilad65

New member
פוקוס ידני ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה זאת אומרת פוקס ידני בלתי אפשרי??? עד כמה שאני מבין (קצת שחקתי אם זה) ה-C5050 נותנת לבצע פוקוס ידני ואף מאפשרת לראות את נושא הפוקוס בהגדלה (במרכז המסך) כך שניתן יהיה לדייק.

כן-כל כך מוגדל ומפוקסל-שלא רואים

מה בכלל בפוקוס - זה לא פוקוס ידני נוח לשימוש - ממש לו - הוא מקשה על הצלמים. וכך זה בכל מצלמות הכוונת הדיגיטליות,כמעט. המזל של הדגם הזה - שהפוקוס האוטומטי מדויק יותר מקודמיו - וכשלומדים אותו - הוא מפקס בדיוק על מה שהצלם רוצה - ובכלל לא צריך את ההגדלה - המפריעה. זה מה שחושבת - והשתמשתי במצלמה הזו זמן די ארוך ,ולצורך צילומים שונים.

Funny L

New member
קודם כל תודה.

לגבי 'לחכות ולראות' זאת בעיה, כי יש לי אפשרות להשיג מצלמה מקרובים שחוזרים מארה"ב בסוף אוגוסט.. והתקציב הוא סביר בלבד.. כך שדגמים חדשים בטח לא יכנסו במסגרת התציבית הצנועה שלי.. למרות שראיתי שהחדשה של פוג'י FinePix S5000 תעלה $499.95 וזה בהחלט סביר ואפילו מאוד מפתיע.. רק חבל שיש לה טעם יוקרתי והמפונקת חובבת רק כרטיסי xD-Picture ועוד יותר חבל שהיא תהיה זמינה רק מספטמבר.. ! בכללי אני מחפשת מצלמה מאתגרת, חצי-מקצועית, כוונת או דמוית רפלקס, אמינה, עם הרבה פונקציות שישעשעו אותי לטווח הארוך. מבחינת התקציב והפונקציות התעניינתי עד כה ב 602 הפוג'יקית וב 5050 האולימפוסית. יש מצלמות נוספות שיכולות להיות אופציונליות? - שאלה נוספת - יש לי כמה עדשות ממצלמת מינולנטה SLR.. האם יש מצלמות דיגיטליות שאפשר להרכיב עליהן את העדשות הללו?

gilad65

New member
לא מדויק

ה-C5050 יצאה לשוק באוקטובר 2002. אני ממליץ בחום על ה-5050 שמוציאה תמונות מדהימות (חדות, צבעים,...) גם אם חובבן כמוני משתמש בה. החסרון היחיד הוא הזום היחסית קטן (X3) למרות שלגבי זה פחות משמעותי כי אני מצלם לרוב אנשים ו-MACRO. צרפתי תמונה כדאי להדגים את היכולות שלה. צריך לקחת בחשבון שצריך לקנות לפחות כרטיס זכרון 256MB.

אני השתמשתי בשניים במקביל:

אחד - סמרטמדיה - בנפח 128 מגה והשני - קומפקט - בנפח 256 - ועברתי ביניהם - ללא הצורך בכיבוי המצלמה.מאוד נוח.טוב למי שיש לו כרטיסים שונים ממצלמות קודמות.

טירקל

New member
אני איתך

גם אני מחזיק 5050 ונהנה מכל רגע... הזום לא מהווה ממש בעיה, לפחות בשבילי ובאמת חייבים כרטיס גדול כי ברזולוציה טובה צריך מקום... באמת מצלמה חיה! (טוב לדעת שאני לא לבד בפורום איתה...)

מה זה 'חיה'?לא השתקת את הקולות

המוזרים העולים ממנה?
סתאם...סתאם... גם לדעתי. הכי טובה לסוגה - גם לעומת המקבילות ,היקרות יותר.נותנת תמורה לכל אגורה - ואפילו יותר.

טירקל

New member
חחח...

עד שהבנתי איפה מכבים לה את הקולות המוזרים... הייתי בפגישה משפחתית היה שקט פתאום הסאונד של הפתיחה, כולם הסתכלו עלי... רציתי לקפוץ מצוק באותו רגע. אבל עכשיו היא שקטה, אחרי שהעברתי אותה סדרת חינוך

gilad65

New member
חיה רעה

מצלמה נהדרת ואני אוהב את הקולות כך שאצלי הם נשארו (חלק מאוירת הדיגיטל). מה שכן רעש המנוע של הזום בהחלט יכול היה להיות שקט יותר.

טירקל

New member
אוירת הדיגיטל?

על איזה אוירה אתה מדבר? וכן, בכלל כל הקטע של הזום לא הצליח להם במצלמה הזאת, גם קטן וגם רועש...

פלטרון

New member
לטובת מי שלא מכיר - איזה קולות ?

מה היא הייתה משמיעה שם - גניחות מסרטי פורנו ?? נו - גם אני רוצה לדעת

למעלה