יעוץ יעוץ יעוץ ! ! !

• פותח הנושא Esra
  • פורסם בתאריך

Esra

New member
יעוץ יעוץ יעוץ ! ! !

שלום לכולם ! רציתי להתייעץ לגבי ילד בן 7 שאני מטפלת בו , הוא ילד DCD , פזילה ובעיות מיקוד ראיה . לפי בדיקת הנוירולוג נקבע לו תרופת רטלין ממוסחות יתר . אני עובדת איתו על שיווי משקל , תכנון וארגון , ADL , ובין היתר גרפומוטוריקה , נצפה שיפור קל בזה , אך עדיין אינו מצליח לצבוע תוך מסגרת וזה מאוד מתסכל אותו . נסיתי בכל מני דרכים , לתת לו תמונה גדולה עם מסגרת עבה , לצבוע בגוואש ב פנדה , צבעי ידיים וכו' ואין , תמיד , יש אותה תוצאה ועם אותו תיסכול ! אשמח לרעיונות ! מה נניתן לעשות ! תודה מראש

אמאפלוס

New member
שאלת תם: למה לילד בן 7 לצבוע

בתוך מסגרת? אם הדבר גורם לו לתסכול - השאלה איך הוא בכתיבה, האם הראייה שלו מאפשרת לו זיהוי של אותיות והעתקתן מהלוח? הגדרה של מטרה תפקודית וקטנה יותר - יכולה לעזור לו. - אפשר לעבוד על כתיבה בשורה ע"י הדגשת השורה ושימוש במחברת חכמה. באיזה מסגרת תפקודית הילד נמצא? דרך אגב - לגבי המטרה שהגדרת לעיל - הייתי פשוט מכינה לו שבלונות, כך שיגנו על הדברים שהוא רוצה (בעזרת שקף) ולחתוך רק את הדברים שהוא לא רוצה. בהצלחה

ת'אמת - אני לא מטפלת בילדים

ויכול להיות שאני אומרת שטויות, אבל רק כדי לתת לו להרגיש טוב הייתי נותנת לו לצייר חפשי ואחר כך - את מה שיצא - לתחום.

נאוה ר

New member
צביעה

אם הבנתי נכון את השאלה. את לא שואלת על הדרך להגיע לצביעה טובה. אלא איך להגיע לתוצר שישמח את הילד. אם לא הבנתי נכון אז אנא העירי את עיני. התשובה לשאלתך, כפי שהבנתי אותה - יש ויטרז'ים לצביעה שבהם החלקים שלא רוצים שיצבעו הם שחורים. כך שגם אם עוברים את התחום אף אחד לא רואה בצד היפה של הויטראז'. ניתן להשיג בחוברות בוקי חבילות של ויטראזים שכאילו.

ימימה5

New member
אפשר לתת לו למרוח פלסטלינה רכה

בדפי צביעה בעלי מסגרת עבה (חוברות "בוקי" מהסוג הבסיסי ביותר "הצייר הפעוט"). אחרי שהוא יפנים את העקרון של ההשארות בתוך מסגרת ובטחונו ביכולת שלו תעלה-אפשר לעשות אותו דבר עם דבק+חול צבעוני (קנוי) ובהדרגה להגיע לצביעה. בהצלחה.

stamishei

New member
מנסה לעזור

אני אוהבת לתת לילדים קטנים או לאלו שמאוד מתקשים, למלא בצבע צורה הנדסית שמכינים משבלונת קרטון או חומר דומה ובהמשך אפשר לעבור למילוי צורה שגבולותיה תחומים בפלסטלינה או שלב מתקדם יותר- מקלות ארטיק צבעוניים. מניסיון זה עוזר כי זה מוחשי. כמובן שבזמן הצביעה אני מעודדת אותם למלא גם בפינות ובצדדים ואפשר כמה פעמים לעבור יחד איתו(כדי שיחוש את התנועה)עם הצבע סביב השוליים של התחום בתנועה רציפה בלי להרים את כלי הכתיבה. עוד דבר, אני בד"כ מתחילה במילוי של צורה אחת גדולה ועוברת לפי היכולת לקטנה יותר וגם עדיף להתחיל בריבוע ואח"כ עיגול או משולש שהוא יותר קשה . אני מאוד מקווה שקצת עזרתי במשהו ומאחלת לך הרבה הצלחה!

למעלה