יעוץ חינוכי

girlim

New member
יעוץ חינוכי

אני שוקלת להגיש מועמדות לתואר שני ביעוץ חינוכי (יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה) , רציתי לדעת אם יתאפשר לי להמשיך ממסלול זה לכיוונים נוספים במידה ואחפוץ בכך למשל יעוץ זוגי (אני יודעת שיש את המכללה לישראל שאומרת שאצלה המסלול בנוי גם לשם כך רק ששם כל הלימודים הם באנגלית) , והאם יש צורך בתעודת הוראה מלבד התואר הראשון? בתודה מראש...

ייעוץ חינוכי

היעוץ החינוכי עוסק בסיוע לתלמידים הנתקלים בקשיים בתהליך הצמיחה האישית (אך אינם סובלים מהפרעות נפשיות). היועץ החינוכי עוסק במטלות שונות במספר רמות: הרמה הפרטנית - יעוץ אישי לתלמיד המתמודד עם קשיים וקיום מפגשי יעוץ עם צוותי מורים, הורים, וצוותי סיוע להורים. הרמה הקבוצתית - הנחיית סדנאות העשרה למורים ומחנכים. רמת המערכת - עבודת מטה בתחום של קליטת תלמידים, הכוונתם למסגרות המשך, איכלוס כיתות ובנית הקבצות. קיום קשר עם המערך המסייע בקהילה, חברות בהנהלת ביה"ס והשתתפות בתהליך קבלות החלטות ובביצועם. בנית תוכניות ולווי תהליכי שינוי (כמו קליטת עולים, תלמידים בעלי צרכים מיוחדים, תוכניות למניעת אלימות ועוד). כאמור, הייעוץ החינוכי עוסק בסיוע לתלמידים, ולא בייעוץ זוגי. להלן מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד את התחום לתואר שני: 1. מגמה ליעוץ חינוכי. מידע נוסף ראו חינוך. לימודים לתואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, בי"ס לחינוך בפקולטה למדעי הרוח, י"ם 2. א. מגמת יעוץ חינוכי. מידע נוסף ראו חינוך.ב.גם תוכנית לימודים בפסיכולוגיה קלינית חינוכית למגזר הערבי, מידע נוסף ראו פסיכולוגיה. לימודים לתואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, פקולטה לחינוך 3. יעוץ חינוכי - נלמד במגמת היבטים התפתחותיים בחינוך. מידע נוסף ראו חינוך. לימודים לתואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, בי"ס לחינוך בפקולטה למדעי הרוח 4. בחוג לחינוךבחטיבה לייעוץ, חינוך מיוחד והתפתחות הילד: מוקד ביעוץ חינוכי. מידע נוסף ראו חינוך. לימודים לתואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, בי"ס לחינוך בפקולטה למדעי החברה, רמת גן 5. בחוג לחינוך - מסלול ביעוץ חינוכי. מידע נוסף ראו חינוך לימודים לתואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, בי"ס לחינוך בפקולטה למדעי החברה, באר שבע 6. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה לקראת תואר M.ED ביעוץ חינוכי. בהליך לקראת תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון ונסיון בתחום 04/9838811 דואר טבעון 36006 מכללה לחינוך אורנים, קרית טבעון 7. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה לקראת תואר M.ED ביעוץ חינוכי. מיועד לבעלי תואר ראשון+ תעודת הוראה, ושלוש שנות נסיון בהוראה. בהליך לקראת תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון ונסיון בתחום 09/7476328 דאר בית ברל 44905 מכללת בית ברל, בי"ס לחינוך

למעלה