יעוץ זוגי ?

gogefen

New member
יעוץ זוגי ?

שבוע טוב לכולם, רציתי כיוון בנושא מסויים- אני חי עם חברתי 3 שנים. בחיי היום-יום אנחנו מסתדרים מצויין ואנחנו מאוד נהנים להיות ביחד, מלבד בעיה אחת- בשנה האחרונה חברתי איבדה את החשק למין לחלוטין. אני נמצא במלכוד- מצד אחד אנחנו מתחילים לדבר על חתונה... מצד שני- אני מאוד חושש! כרגע אני משלים אם המצב, אבל מה יהיה בעתיד? אני רוצה ללכת ליעוץ מקצועי לבד, כדי לגבש החלטה לגבי העתיד- לנסות לשקם? אולי עדיף להיפרד? מה דעתכם בנושא- איזה סוג יעוץ מתאים לי, והאם כדאי ללכת לייעוץ לבד או לשתף את בת הזוג.

ייעוץ סקסולוגי - אתה וחברתך

חברתך לא איבדה את החשק למין יש מאין, משהו קרה לה. אולי היא לחוצה מהדיבורים על חתונה, אלי משהו אחר (נפשי או פזיולוגי/הורמונלי). בהחלט יתכן שהגורם קשור במערכת היחסים ובתקשורת שלכם (למשל - למה אתה חושש לדבר איתה על כך מצד אחד, אבל מנסה להיות בשליטה על המצב ולהגיע להחלטה לבד מצד שני?) בכל מקרה, אסור להתעלם ממה שקורה. אני מאמין שאם תפנה לייעוץ לבדך, היועץ יבקש לשוחח עם חברתך די מהר.

gogefen

New member
תגובה...

תודה על התשובה. כפי שכתבתי, היחסים ביננו טובים מאוד. הרצון למסד את הקשר מגיע מכיוון שנינו, כי טוב לנו להיות ביחד. גם בעניין הירידה בחשק המיני- אני מעלה את הנושא הזה המון. דיברנו על זה אינספור פעמים. חברתי אמרה לי שהיא לא מתוסכלת מיחסי המין שלנו, אלא שפשוט אין לה עניין במין (מבחינתה- אין כל כך בעיה). היא אמרה שאם הנושא כל כך מפריע לי- שאקבע תור לייעוץ, והיא תגיע. אני מאוד חושש ליעילותו של טיפול כזה. האם טיפול זוגי יכול לעזור במקרה של חוסר עניין של הצד השני? אני מרגיש שהבעיה היא בי- כלומר, אני מקבל את חוסר העניין של חברתי כמצב נתון. אני צריך להחליט מה אני עושה עם המצב הזה. מקווה שהבהרתי את דברי.

אתה תקבע תור - היא תגיע

עשה זאת. אין לך מה להפסיד. לי אישית נראה שאם אתה מקבל זאת כמצב נתון שלא ניתן לשינוי, הרי שאתה צריך לקבל החלטה על פי יכולתך לחיות עם המצב הנתון הזה.

adam33

New member
עצתי...

לך לבד..בכל אופן בפגישה הראשונה.. פתח את עצמך.. רק לאחר מכן שתף אותה בייעוץ.. אל תתחתן אם אינך בטוח בעצמך...

Melody Clark

New member
גוגפן

לפני שאתה רץ ליעוץ פסיכולוגי - דבר עם בת זוגתך האם העלת את הנושא בצורה עדינה ולא מאיימת? שאל אותה לדעתה - יכול מאוד שתשובתה תפתיע אותך... :)

למעלה