יעוץ זוגי

יעוץ זוגי

לפני שהולכים ליועץ זוגי לבדוק: במה היועץ הוא ד"ר. אולי הוא ד"ר לפיזיקה? לבדוק שהוא בא ממקצוע טיפולי. לבדוק ולדרוש תעודות!!!!! מומלץ לא במרפאה/מכון: בשביל מה לשלם למזכירה, לשכירות המקום???? ממליצה ללכת למשהו שעובד מהבית. בשום פנים באופן: לא להסכים על תשלומים מראש. אם המטפל מספיק טוב, אתם תחזרו לטיפול. אתם לא ילדים קטנים שצריך לחייב. כל טיפול משלמים בניפרד

lovlyone1

New member
דברייך ברורים,אבל בד"כ לא

הולכים ע"ס מציאת מטפל/ת ב"דפי זהב" אלא המלצות. ודבר נוסף,ישנם מכונים מעולים ולא רק אנשי מקצוע שעובדים בביתם. עניין התשלום-מקובל לשלם פר טיפול,ולא מראש-לא שמעתי עדיין על תשלומים מראש. שב"ש.

רפסודיה

New member
באת מכוונה טובה אך עשית קצת סלט

אין קשר בין דוקטורט לטיפול זוגי. ייתכן והמטפל הוא בעל תואר ד"ר, רלבנטי לטיפול או שלא. בכל מקרה לא זה מה שהכרחי כדי להפוך למטפל זוגי. מי משלם מראש לטיפול? להפך, מה שיותר מקובל במיוחד בטיפול ממושך הוא שמשלמים אחרי, באותו תשלום עבור מספר פגישות. בנוגע למטפל במכון או מטפל שיש לו קליניקה בבית- זה לא משנה כי ממילא אחד מהדברים שנסגרים מראש יהיה המחיר לפגישה, כך שאם הסכמת ללכת לטיפול אצל מישוה מסויים, כנראה שהמחיר שהוא דורש מקובל עלייך. העיקר זה למצוא את מטפל טוב שתרגישי כי תוכלי אכן להתפתח באמצעות הטיפול איתו.

בגלל הלחץ מהמכון לתשלום מראש...

אישתי רבה איתי ואמרה שאם אני לא מוכן לשלם את הטיפולים מראש, סימן שלא ממש רוצה לשקם את הקשר. מאוד כאב לי!!!

רפסודיה

New member
אולי אשתך קיוותה להשיג ממך מחוייבות לטיפול?

ייתכן והבעת בצורה גלויה או סמויה התנגדות ללכת לטיפול? ולכן אשתך קיוותה שבאמצעות תשלום מראש ייתכן ואתה תתמיד ולא תתחמק מלבוא לטיפול? לאור מה שכתבת ייתכן והבעיה אינה קשורה למטפל המסוים שבחרתם וגם לא למכון אלא ליחסים בינך לבין אשתך.

../images/Emo6.gif

(ואני לא מניח שעלה בדעתך שחלק מהבעיה ב"יחסים בינו לבין אשתו" היא העובדה שהיא מתייחסת אליו כמו אל ילד בן 5 שצריך לגרור באוזן לרופא הזה של הזוגיות)

רפסודיה

New member
לא מדען טילים

לא. לגמרי לא מה שחשבתי עליו. כן חשבתי על מצב שמדובר בגבר סגור שקשה להגיע אליו לדבר על מה שקורה ביניהם, ושמה שבאמת עשוי להזיז אותו ממקומו עובר דרך הכסף. חוץ מזה אני בדרך כלל מגיבה לאנשים לעניין עליו כתבו בלי להעליב אותם. אם אני מוצאת אצלי עבורם גם מקום לאמפתיה מה טוב.

"מנסיונך המר" אתה מתכוון

לזה שבחרת אישה שתלטנית ותוקפנית שלא רק שהכריחה אותך ללכת לטיפול זוגי אלא גם לנהוג בניגוד לכל הגיון מסחרי סביר ולשלם מראש על שירות שטרם קיבלת (לך תדע, אולי יש למכון ולאשתך איזה סידור קטן
).

נומלה

New member
לא זה וגם לא זה

היא מתכוונת מנסיונה המר. בעולם שלה זו אשה ולא גבר.

רפסודיה

New member
../images/Emo10.gif אכן עצוב לגלות שיש שרלטנים גם בתחום הזה

במיוחד שאדם מגיע לטיפול דווקא כשהוא בתקופה בה הוא הכי נזקק ורגיש. אפרופו יש גם מטפלים בעלי תארים מתקדמים שעלולים להיות מטפלים גרועים. אולי אם כך הדבר שהכי חשוב הוא לקבל המלצות על מטפל מאדם שמכיר אותך מספיק טוב ושאתה סומך על חוות דעתו.

soyerj

New member
בחירת יועץ זוגי

ואני דווקא בחרתי ייעוץ זוגי בשיטה הכי טיפשית: חיפשתי באינטרנט מישהו/מישהי באזור שלנו. עשיתי את זה מתוך כעס על אשתי שהעלתה את הנושא הזה בכלל. נכון, הייעוץ במקרה שלנו לא עבד
אבל לא בגלל היועצת, כמו בגלל אשתי השרלטנית (ומי שרוצה פירוט ייאלץ לדפדף להודעות קודמות). מצד שני, היום היועצת הזו היא הפסיכולוגית שלי ואיתה אני נפגש המון מאז הפגישה והיא מאוד עוזרת. אני לא יודע אם סדרי התשלום אומרים עליה משהו, אבל אצלה לא חייבים לשלם בכל פגישה וברגע שהעליתי מאוד את תדירות הטיפולים, אז היא עשתה לי הנחה משמעותית (30% בערך).

למעלה