יעוץ זוגי או לבד?

a woman

New member
יעוץ זוגי או לבד?

שלום לכולם אולי אתם זוכרים אותי, כתבתי פה לפני כחודש על משבר במערכת היחסים ביני ובנזוגי. בינתיים בנזוגי אמר לי שהוא אינו מעוניין להמשיך בתהליך היעוץ (היינו בכ-8 מפגשים יש לנו עוד אחד). הוא מרגיש שמיצה את מה שהוא יכול מזה ושלא יוכל להפיק מכך עוד תועלת. אני חושבת שזו תהיה טעות מרה כי הבעיות שבגללן הגענו ליעוץ עדיין קימות ולדעתי אנחנו רק בתחילת תהליך ולהפסיק עכשיו זה יהיה קטיעה מלאכותית. אבל ברור שאני לא יכולה או רוצה "להכריח" אותו. אבל מצד שני, אני חיה במועקה גדולה מאוד, לא רק בגלל הזוגיות אלא גם בגלל גורמים אחרים. אני זקוקה לכל הכוחות שלי רק כדי לתפקד ביום-יום, לקום, להתלבש, ללכת לעבודה, להיות אמא ולשחק את המשחק שהכל בסדר. היעוץ הזוגי מאוד עזר לי ואני חושבת שחלק מהסיבה היא שקבלתי תמיכה והקשבה בתקופה של חיי שאני חלשה ומדוכדכת. ובנזוגי לא מסוגל כרגע לתת לי את זה. מכיווון שכך החלטתי שאמשיך לקבל טיפול גם בלעדיו. שאלתי היא - האם כדאי להמשיך עם אותו יועץ שטיפל בנו כזוג (הוא אינו פסיכולוג), או שעדיף לי לחפש מישהו אחר? האינסטינקט שלי אומר לחפש מישהו אחר. וגם, האם כדאי בכל זאת לנסות לשכנע אותו? אני מאוד חוששת מנסיון שלי להשפיע עליו כי חלק מהבעיה שלנו היא שהוא מרגיש שאני "דורסת" אותו וכופה עליו את דעתי.

אישה יקרה-טיפול אינו בא "בהכרח"

משום סוג אם הבנאדם לא ממש רוצה בעצמו לעשות שינוי. אלף כבאים לא יוכלו לגרור אותו אל הסולם הזה. אבל השאלה אם הוא מיצה את התהליך או שהוא "בורח"כי הוא נתקל בקושי? שנית-תמיד תסמכי על האינסטנקט שלך.הוא יודע יותר טוב מכל גורם שכלתני מה נכון עבורך. טיפול מאד כדאי לעשות אצל פסיכולוג מיומן ומקצועי.כי אם משקיעים אנרגיה נפשית, כאבים,זמן,כסף-לפחות שיהיה להם תמורה. את אומרת בצורה הכי מפורשת שהבעיה אינה "רק "הזוגיות. יקירה,אפעם הבעיה אינה רק הזוגיות. למזלנו או ביש מזלנו אנחנו אנשים מורכבים. אם את מרגישה שטפול יכול לעזור לך לאסוף את הכוחות של עצמך-אל תהססי בכלל. ואני גם מאמינה שיש דינמיקה זוגית,ומערכתית כזו שמספיק (לפעמים) שאחד עושה שינוי ,וכמו חוק כלים שלובים יתר המערכת הזוגית עושה שינוי גם. אז יכול להיות שתקחי טפול אישי, שבכלל יעשה שינוי בזוגיות בלי להיות ממוקד שם.

למעלה