יעוד תלת מימדי

ללה55

New member
יעוד תלת מימדי

שלום,
הבנתי שתכנון תלת מימדי כבר לא רלוונטי. האם יש דרך בה ניתן לתרגם יעוד כזה בכלים הקיימים היום? מדובר במגרש שב"צ שמעליו טיילת ושצ"פ ומתחתיו קומות מרתפי חניה המשרתות את מגרשי המגורים הצמודים.
אודה לעזרה.

פתרונות דו ממדיים

ללה שלום.
גם אילו היה התכנון התלת ממדי רלוונטי, התכנית שלך לא הייתה עומדת בקריטריונים להליך כזה.
במקרה שלך אין שום בעיה עם הבעלויות, השטח כולו ירשם ממילא על שם הרשות ויתוחזק על ידו, ועניין החניה יוסדר חוזית בין התושבים לעירייה.
ישנם שני יעודים שיכולים לשמש אותך כאן והבחירה תהיה תלויה באופי התכנוני של המגרש.
אם אני מבינה נכון, מדובר במבנה ציבור שרובו ככולו תת קרקעי כאשר מפלס הכניסה שלו ישמשו בעיקר כטיילת ושצ"פ. אם כך הוא, הרי ש"כיכר עירונית" תוכל להיות המענה ליעוד הקרקע. אם לא, קבעי את יעוד הקרקע כמבנים ומוסדות ציבור עם סימון טיילת והנחיות מיוחדות, שהשימוש בהם יוסבר ביחד עם השימושים וההוראות ליעוד בסעיף 4.
בכל מקרה, מה שייקבע בסופו של יום את השימושים המותרים במגרש יהיה תיאור השימושים בסעיף 4.

בהצלחה!

ללה55

New member
תודה רבה אור! עוד שאלה בנושא..

מדובר בממ"צ מעל הקרקע (מתוכנן כמעין גבעה המתרוממת מהקרקע ומאפשרת לעוברי אורח לטפס על גגו המגונן..), כך שהאפשרות השניה תתאים לנו.
יש לי שאלה בנושא החניונים- אנו מסמנים רסטר של חניה ע"ג ייעוד ממ"צ וטיילת בתשריט? בנוסף אנו רוצים גם שהחניון התת קרקעי של כל תאי השטח בתחום התכנית יתחבר לכדי חניון גדול אחד ע"י זיקות הנאה וקו בניין בגבול תאי השטח, האם לסמן גם רסטר של זיקת הנאה בנוסף? או שמספיק הפירוט בסעיף 4 והכפפה של הממ"צ לזיקת הנאה וחניה?
מבולבלת..

פשטות!

אם את מבולבלת, מה לדעתך יקרה למי שינסה להבין את הבלבול שהתכנית מייצרת?
לא כל ההנחיות חייבות להיות מוצגות בתכנית עצמה. חלקן בהחלט יכולות לעבור לשלב ההיתר או אל הנספחים כמו נספח בינוי ופיתוח, בו תוכלי להציג את כל מימדי התכנית, לתת משקל לכל שימוש ועיצובו ולבטא את היצירתיות של התכנית.
מטרת התכנית שלך היא בסך הכל לאשר זכויות ושימושים בקרקע שיאפשרו בסופו של התהליך להוציא היתר בניה למבנה החלומי נשוא החזון.
אני מציעה לך לבודד את היצירתיות מהתכנית, לעשות סדר בזכויות הנדרשות להגשמת החזון, לבחון איזה סימונים הכרחיים ואיזה מהם ניתנים לתיאור מילולי בתוך סימונים אחרים, והכי חשוב- לוודא שהתכנית קריאה וברורה.
בהצלחה!

גולי מ

New member
ראסטר חניה

כפי שאור כתבה, יש להציע תכנית פשוטה וקריאה להבנה.

לכן, כשאני יוצרת תשריט, ברור לי שבכל יעוד בו ניתנות זכויות בניה, מבנה זה מחוייב לתקן חניה.
לכן מיותר לציין על יעוד כזה ראסטר חניה.
מספיק לציין זאת בשימושים המותרים ובטבלה שבסעיף 5.

אשר-על כן, אני מסמנת ראסטר חניה בכל אותם שטחים שלא מובן מאליו שיוקצו שם מקומות חניה, דהיינו, השטחים הלא מבונהים - הפתוחים:
שצ"פ, שפ"פ, ככר עירונית וכו....

למעלה