יעדים מוכי תחרות

1שורלק

New member
יעדים מוכי תחרות

מדיניות של שמיים פתוחים תביא להורדה ניכרת במחירי הטיסה אל ישראל וממנה, תביא להקמת שדה תעופה נוסף שיעסיק עוד עובדים, לגידול בתיירות, ליותר תעסוקה בתחום התעופה, התיירות המסחר והשירותים, תאפשר גם לאנשים מהשכבות הנמוכות לטוס לחו"ל ותגדיל את הרווחה החברתית בישראל. והנה סיפור שמצדיק את דבריי. (ודרך אגב, מס נמל בישראל גם הוא גבוה מדי בגלל המונופול הממשלתי הדורסני, האכזרי, המושחת והבלתי יעיל הנקרא נתב"ג). שורלק מעיתון מוסף ההארץ - יעדים מוכי תחרות מאת נחמיה שטרסלר שוק הנסיעות לחו"ל נמצא בימים אלה בשפל. זה קורה תמיד לאחר העונה הבוערת בפסח. לקראת אמצע יוני הביקוש מתעורר והמחירים עולים. הם מגיעים לשיא ביולי-אוגוסט. כדי לקדם קצת את העסקים, פנתה אל-על לסוכני הנסיעות עם מבצע לחודשים מאי ויוני, לגבי שני אתרים: וינה ובודפשט. מחיר הטיסה לוינה הוא 379 דולר פלוס 52 דולר מס נמל והיטל ביטחון. מחיר הטיסה לבודפשט 279 דולר פלוס 50 דולר מס נמל והיטל ביטחון. מדוע הפער במחיר? הרי מדובר במרחק טיסה זהה, ובעלויות זהות. אז מדוע הטיסה לוינה יקרה ב-100 דולר מהטיסה לבודפשט, שזה פער של 36%! - פער עצום?

1שורלק

New member
לדור, בנושא התחרות בתעופה

ההודעה שלך התגלגלה לה
הטענה על בטיחות אינה נכונה כי רשות התעופה האזרחית בכל מדינה אחראית על בטיחות המטוסים הממריאים והנוחתים, ומטוס בלתי בטוח מישראל (לדוגמא) לא יוכל לנחות בפריז או בניו-יורק, ומכובן לא להמריא מישראל. זה לא אומר שאין מדי פעם תקלות, גם בחברות הסדירות, אבל הטיעון של הבטיחות אינו שייך לתחרות. המחיר של אל-על גבוה בגלל חוסר תחרות וחוסר יעילות של החברה, ולא בגלל שהמטוסים שלה יותר בטוחים עלאק מהמטוסים של לופטהאנזה. לכן פנתה אל-על למשרד התחבורה שיגן עליה, ואכן משרד התחבורה מונע מלופטהאנזה (וגם מסוויס-אייר ואל-איטליה) להגדיל הקיץ את מספר המושבים (מדובר בטיסות המשך זולות לניו-יורק). האם אתה באמת מאמין שמטוסי לופטהאנזה אינם בטוחים ? הקיץ אושר לישראייר (חברה פרטית ישראלית) לטוס לניו-יורק, וכבר הקרבות מתחממים מול אל-על, המחירים יורדים, ישראייר שוכרת עובדים נוספים ועוד אלפי ישראלים יטוסו בזכות טיפונת תחרות שנכנסה לתחום (לא מספיק). מה רע בזה ? ועכשיו תאר לך ששוק הטיסות יפתח לתחרות מלאה, תוך שמירה על בטיחות ע"י רשות התעופה ? המחירים ירדו, התעסוקה תגדל, התיירות תגאה, והרווחה החברתית בישראל תעלה. שורלק

דור לוי

New member
למה התכוונת שההודעה התגלגלה?

ולעניין: נראה לי שכבר כתבתי בעבר - אין לי זמן לאסוף לינקים... אני לא בעד או נגד תחרות. תחרות בד"כ תועיל. אני נגד כללים אוטומטיים וחוסר שיקול דעת - אבל הכל תלוי איפה, מתי ובאילו תנאים. אני בהחלט מבדיל בין תחרות והפרטה... וגם בנושא זה: אני נגד כללים אוטומטיים וחוסר שיקול דעת - אבל הכל תלוי איפה, מתי ובאילו תנאים. לגבי בטיחות, הנושא מערב שני גורמים: בטיחות ובטחון. אלעל בד"כ ידועה בהקדפה על שניהם, גם לופטהנזה - בעיקר בדיוק ובבטיחות. הבעיה בבטיחות, ובאיכות בכלל שקשה מאוד לאכוף ולבדוק זאת. אני מזכיר לך את הפיקוח על מוצרי רמדיה,... את הפלקל ... ועוד ועוד... במקום אחר סיפרתי על חויה של טיסה באמריקה ווסט ... על משטח המתכת שניתק ממקומו... וזה בארה"ב שכל כך אמונה על תחרות ובטיחות... או שבעצם לא? שים
שהמגמה כתוצאה מהתחרות והשמיים הפתוחים בתחום חברות התעופה הוא איחוד למספר גושים גדולים ויצירת אוליגופול, שהוא מטבעו אנטי תחרותי...

למעלה