יסמין לוי שרה פלמנקו

palmera

New member
יסמין לוי שרה פלמנקו

מחר בצותא. ראיתי אותה שרה פלמנקו לפני כשנה במופע דומה (טרם יציאת הדיסק), והיה מדהים.

gitanuela

New member
קול של זמיר..

יסמין מדהימה! מי שעוד לא קנה את החדש שירוץ ומהר...

flamenca

New member
מדהימה!!!!!!!

הייתי בהופעה שלה בתאטרון ענבל ביום חמישי - והיה פשוט מדהים!!!!!!!!!!! ממליצה בחום לכולם ללכת - ולא רק לחובבי הפלמנקו, כי היא שרה גם לאדינו מהמם!!!!!!!!!!!!!! בקיצור לרוץ לזה!!!

Zidan de Toledo

New member
הערב בצוותא ../images/Emo45.gif

ואל תשכחו שזו הופעה מיוחדת במינה - יתארחו באלדי אולייר, ושרון שגיא! בקיצור - צפויה חוויה נהדרת. רוצו לראות וספרו חוויות..

למה אתה לא מתייחס?

שלום לך יש באתר מאמרים אך אני לא מצליחה לקרוא אותם מה הסיבה ואיך בכל זאת אפשר לקרוא את המאמר על טימו. תודה

falseta

New member
כנראה שאני בדעת מיעט ../images/Emo88.gif../images/Emo31.gif

אני לא מצאתי בקול ובשירה של יסמין לוי עניין רב. אני חושב שהביצוע שלה לשיר הצועני (נדמה לי שכך זה נקראה) מ Vengo אינו מוצלח במיוחד (בטח בהשוואה לביצוע ב Vengo ואף בהשוואה ל2 ביצועים אחרים ששמעתי), חוץ מזה שמעתי עוד שיר שלה שהוא יורופופי. (ואני כבר לא מדבר על ההפקה הדלה) משום מה מקשרים אותה לפלמנקו, אני לא בטוח שזה נכון, וגם אם כן, זה לא מדבר אלי.

La Vela

New member
דעתי היא

אני חושבת שיסמין שרה מאוד יפה ( למרות ששמעתי אותה לפני דיי הרבה זמן) ויש לה הרבה עוצמה אבל בכדי לשים דברים במקומם, ההתמחות שלה היא בשירת הלדינו ( אביה כתב את האנטולוגיה של הלדינו כמדומני ) עם הפלמנקו בסך הכל היא דיי מתחילה אבל יש לה נתונים טובים. מלגה של שלושה חודשים בפונדסיון של כריסטינה הרן זה רק על קצה המזלג של שירת הפלמנקו. אבל תשמעו, צריך להתחיל ממשהו!!. הנושא של השירה בארץ הוא בפיגור גדול ובסך הכל, כל העושה הרי זה מבורך!. אני מקווה שהנושא יתפתח בארץ יותר כי לפחות לנו הרקדנים השירה היא מאוד חשובה לידיעת קרן עדי ( הגורם המגשר או לכל גורם אחר בעל השפעה )..... יש עוד אנשים שהיו שמחים לקבל מילגות כאלה אז שהאנשים האלה ילמדו לבקש ושהקרן תזיז את עצמה קצת יותר בכיוונים אחרים מלבד ריקוד כריסטינה הרן מחלקת מלגות בקלות דיי רבה לפי מה שראיתי עד עכשיו ( לא רק לישראלים ) כל אדם שני פה הוא על מילגה ולא רק לשלושה חודשים. צריך לדעת רק איך לבקש בקיצור, קצת פרוטקציה קצת מרפקים ויוזמה . ככה זה מתנהל בהצלחה מבחינת השירה דוקא כן מומלץ ללמוד שם

Zidan de Toledo

New member
מה אני אגיד לכם..

אני נוטה יותר להסכים עם LA VELA, למרות שגם ידידינו פלסטה וטעמו האישי במקומם מונחים. זה נכון שמשייכים לפלמנקו, וזה נכון שיסמין לא שרה פלמנקו PURO, אבל זה יפה מאד שיש לנו לפחות זמרת אחת שמתקרבת לתחום, שיוזמת , יוצרת ועושה. וכשנפגשים בבמה אחת היא, ששון לוי, באלדי ושרון שגיא - אותי זה מרגש. בשנים האחרונות תחום הריקוד תפס קצת תאוצה, אבל הגיטרה פלמנקה (שלא לדבר על השירה) עדיין לא מפותחים כלל בארץ וכל פעילות בנושא מבורכת..אז אכן מדובר בסגנון לאדינו (אגב, כן, היא הבת של יצחק לוי מחבר האנתולוגיה של הלאדינו) - אבל נדיר לשמוע מוסיקה גם כזו פה. ואל לנו לשכוח שהפלמנקו מתבסס ביסודותיו על הלאדינו בין השאר.. אז עד ש ESTRELLA MORENTE תגיע אלינו לשיר - למה לא להינות ולעודד תורת הארץ.. אגב, מישהו היה במופע?

יערית 16

New member
שאלה בקשר למלגה

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הכוונה בלקבל מלגה מ"קרן עדי"?

תראו יש צדדים רבים לדבר...

ליסמין יש קול מדהים והיא מוסיקאית בחסד!!! אני לצערי עדיין לא התוודעתי לדיסק החדש ולא הייתי בהופעה, אבל יש הרבה סגנונות גם לשירת הפלמנקו כמו שיש הרבה אפשרויות לרקוד. גם אסטרייה מורנטה לא שרה פלמנקו פורו.... אני חושבת שזה בהחלט מבורך שיש מישהי עם אומץ לשיר פלמנקו בארץ, גם אם היא לא שרה פלמנקו כמו ששרים אותו בספרד. ואני בהחלט יודעת שיש אנשים נוספים שהיו רוצים לשיר אך מפאת כבודם לפלמנקו לא מתיימרים לנסות לשיר אלא רק מתוך אהבה ורצון לנסות, ועד שלא יגיע מישהו עם אומץ ומקצועיות כמו של יסמין אין סיבה לבקר אותה. אולי בהחלט יש סיבה לבקר את המגזימים באמרם שיסמין שרה יותר טוב מהספרדים, זה בהחלט לקיחה של הדברים לקיצוניות של חוסר ניסיון בשמיעה של שירת פלמנקו וחוסר הבנה של עולם הפלמנקו על גווניו השונים והנרחבים. בכל מקרה, אני חושבת שחשוב לפרגן כי חוסר הפרגון עוצר אנשים בארץ מלפתח את התחום הזה והוא מפגר פה, אין לכם מושג עד כמה. שיהיה ליסמין בהצלחה!!!

gitanillo

New member
יסמין לוי והפלמנקו

ובכן,אני שונא להיות משבית שמחה,ובפתח דברי אציין זוהי דעתי האישית בלבד המבוססת על טעמי ועל הידע שברשותי אינני טוען כי דעתי היא היחידה והנכונה בלעדית. ראשית כל מה שנאמר על יסמין ושירת הלדינו(שאת יסודותיה למדה מאימה) ומאביה שעליו כבר דובר אין מה להוסיף (לא כי אין אלא כי זה פורום פלמנקו ולא לדינו) ליסמין קול מיוחד ובעל עוצמה-ולא על זה המחלוקת. כמו כל אספקט של הפלמנקו הגיטרה,הכתיבה והריקוד גם השירה היא עולם ומלואו,יצא לי לראות את יסמין שרה ולא התלהבתי! אני מצטער אבל חסר אצלה המון ולמה אני מתכוון. ראשית ישנו הבדל מהותי ובסיסי בין שירת לדינו לשירת פלמנקו.(למרות שיש גם הרבה מהמשותף)וההבדל הזה לא ניכר בקולה של יסמין.שירת הפלמנקו היא מאופיינת בשבירה של הקול(ולא בסילסול יבבני כמו שניתן לשמוע רבות אצל יסמין) למה זה חשוב? בגלל מבנה הקומפס.למה הכוונה? כאשר רוצים להדגיש ביטים או בשפה המוסיקלית פעמות או בשפת הפלמנקו ספירות מסויימות לדוגמא הקצב הבסיסי של הסולאה (3,6,8,10,12)או במיקרה של השירה(3,6,7,8,10,12) ישנה חשיבות לעצירות פיתאומיות בכדי לתת מישנה תוקף לקצב,זה משפיע לו רק על השירה כי אם גם על קטעי ריקוד אופייניים הנקראים מרקאחה-אלו מאים להדגיש לטרות מסויימות כך ששירה טובה יוצרת הלימה לשאר אומני הפלמנקו(הדבר אמור בעיקר לגבי טרום עידן הקאחון) אני לא מדבר על ההרס של האופי של השירה!!! וזה המקום להזכיר משהו חשוב מאין כמוהו,אם הכוונה ליצור משהו חדש ויחודי סיגנון ביניים המנסה לשלב לדינו ופלמנקו הרי שאין מקום לביקורת שנתתי כאן. הגיית המילים של יסמין טעונה שיפור מה!!שמעתי אותה שרה את הטאנגוס מפורסם של רמדיוס אמיה וויסנטה אמיגו וזה הוריד לשיר את כוחו!!! זה הזמן ליצור דברים חדשים!! לא לחקות ולשיר שירים מוכרים של אחרים,ישנה מתודה שלמה כיצד לכתוב שירת פלמנקו,כמובן שגם זה לוקח זמן אבל בעיניי ואני חוזר ומדגיש רק בעיניי,עדיפה יצירה מקורית בינונית עשרות מונים על חיקוי טוב של אומן אחר.כיום ישנה התעוררות של אומנים צעירים שעוסקים בפלמנקו(כמו יסמין) אז למה לשיר שירים של אחרים? יש זמרים,יש נגנים,יש רקדנים למה לא ליצור משהוא חדש? מי יתן וירבו יצירות מקוריות בכל התחומים בארץ ובעיקר בפלמנקו! ערב טוב VIVA EL ARTE

La Vela

New member
נגענו בהרבה נושאים

דבר ראשון, באמת לא חייבים לאהוב או להתחבר לכל קול ולכל זמר. זה עניין של טעם נושא שני זה שירת הפלמנקו בארץ. בתאכלס אפשר לומר שאין ממש שירה בארץ. אין מודעות ומעט אנשים מבינים בזה. אי אפשר לצפות למקצועיות והבנה מלאה מאדם שלמד כל כך מעט על שירה זו וכן גם נחשף אליה מעט או שלא יודע מספיק טוב לבטא מילים בספרדית כי השירה של הפלמנקו מורכבת דייה גם לאנשי הפלמנקו בספרד. יש כללים אבל יש גם הרבה דרכים לבצע והחוקים משתנים גם בהתאם לצרכים של הרקדן הזמר או הגיטריסט אני באופן אישי נכחתי בשיעורים שבהם המורה הדריך את הזמר איך הוא רוצה שהוא ישיר והיכן להדגיש , היכן למשוך ולהאריך ועל פני כמה קומפסים היו מיקרים שהתגלו אף ויכוחים או אי הסכמות והזמר תיקן את הרקדן. נשאלת השאלה מה עושים עם זה בארץ ואיך דוחפים ומקדמים את זה. האם משאירים את המצב כמו שהוא . כלומר לא יודעים אז לא עושים ולא מנסים? נשאלת גם השאלה האם ניתן לעשות ניסיונות ופיוז'ן עם הפלמנקו עוד לפני שלמדנו באמת את הפלמנקו פורו שהוא הבסיס . אני באופן אישי לא יודעת מה דעתי על זה כי מצד אחד באמת זה קצת בעייתי לעשות כל מיני נסיונות על דברים שאנחנו לא ממש מכירים טוב צריך להכיר ולהבין את הבסיס לפני שמחדשים אותו וממציאים דברים חדשים מצד שני קראתי ראיון עם אווה לה ירבבואנה ( רקדנית בחסד עליון ) שבה נשאלה על דעתה בנושא הפיוז'ן בפלמנקו והיא ענתה דבר מעניין. היא אמרה שהפלמנקו זה כבר אומנות שהיא פיוז'ן ומעולם היתה כזו....ותחשבו על זה נושא נוסף שעלה הוא יותר התאכלס. איך לומדים ואיך מקדמים את השירה אז קודם כל, בניגוד לריקוד או גיטרה, מבחינת שירה אין הרבה אקדמיות או מורים שיודעים איך ללמד את השירה. מבחינה זו הפונדסיון של כריסטינה הרן בסביליה דיי מומלץ כי יש לו מורים טובים והוא מרכז הכל תחת מסגרת אחת ( יחד עם זאת גישתו היא שמרנית יותר לטוב ולרע ) הפונדסיון גם מחלק מלגות ומבחינתנו יותר קל לעשות זו באמצעות קרן עדי. קרן עדי עם כל תרומתה המבורכת לקידום הפלמנקו בארץ צריכה קצת להתעורר מכל מיני בחינות. יש אנשים שרוצים לשיר יש כאלה שרוצים לנגן ויש כאלה שרוצים לרקוד בלי תחרות עם הגבלות גיל ולא לכולם מתאימה מסגרת הפונדסיון של כריסטינה הרן. חוץ מהמורות הקבועות והמוכרות והזוכות בתחרויות ישנן עוד התרחשיויות שזקוקות לתמיכה.

למעלה