יסודות הקריאה?!

Almost me

New member
יסודות הקריאה?!

ארד למד לקרוא, בלמד אני מתכוונת בלי יד מכוונת של אף אחד מאיתנו, מעבר לאותיות שמו.. אני יודעת שבגן לומדים איתם את האלף בית, אבל זה לא משהו רציני (לפי מה שראיתי) עכשיו אנחנו קוראים סיפורי לילה והוא מרגיש אם עבדתי עליו והשמתטי מילים (קורה שבא לי לקצר סיפורים ארוכים) הוא גם מנסה לעלעל בכל מיני ספרים לבדו, אבל כמובן שזה קצת קשה לו יש איזשהם ספרים שנראה לכם שאפשר לתת לו לקרוא אותם לבד, או שזה יעמיס עליו? (יעמיס עליו יוריד קצת מאמא)

לאה_מ

New member
שירה היתה בדיוק ככה

ואני אגיד לך מה התאים לנו (אולי יתאים גם לכם) - לדעתי אין מה לצפות שהוא יקרא לבד במקום שאת תקריאי לו, כלומר, הציפיה שזה "יוריד קצת מאמא" היא לא ריאלית. לקריאה משותפת של סיפור יש ערך הרבה יותר מאשר ברמת הטקסט של הסיפור. בגיל הזה גם הספרים שאנו קוראים להם הם הרבה הרבה הרבה מעבר ליכולת הקריאה שלהם. אין מה להשוות את מורכבות הטקסט שאת קוראת לטקסט שארד מסוגל לקרוא. אבל אם הוא נהנה מהיכולת החדשה שלו, כדאי לעשות משחקי קריאה - למשל, לקרוא את השלטים בדרך, לקרוא כיתוב על אריזות של מוצרים, אולי את הכותרת הראשית של העתון (או כיתוב מתחת לתמונה שהוא מתעניין בה). אם את קוראת לו סיפור, את יכולה להציע לו לקרוא מדי פעם כמה מילים. יש סדרת ספרים נורא נחמדה שנקראת "מילות קסמים" - על מכשפות - זה ספרונים קטנים, לא המון טקסט, אבל הטקסט נחמד, בהומור, ולא משעמם כמו הספרונים שמחלקים בכתה א´. אתם יכולים לנסות. לבד? חכי שהוא יבקש.

ריניני

New member
"מילות קסמים" - עוד פרטים

ספרונים אנארכיסטיים ומצחיקים (וזולים!) שכתבה רונית חכם ואיירה אורה איל, ויצאו בהוצאת איילות-יובל. יש גם ספרונים מהסדרה שמיועדים לצביעה, אם אני לא טועה. ומוסיפה ומחזקת את דבריה של לאה - גם לילד שמתחיל לקרוא, ואפילו לקורא מיומן, חוויית ההאזנה או הקריאה המשותפת עם ההורה משמעותית וחבל לוותר עליה. בספר של דניאל פנק "כמו רומן" הוא מתאר קריאה של סיפור בהמשכים בפני תלמידי תיכון, וגם שם זה עובד נהדר. וגם אני עוד קוראת לבעלי לפעמים לפני השינה. באמת.

Almost me

New member
השמטתי כמובן ו...

לגבי קריאת השלטים הוא התחיל לבד וככה התוודענו ליכולת החדשה.. לגבי הפחות על אמא, ארד הוא תולעת (כמו אמא שלו) בממוצע פעמיים שלוש בשבוע אנחנו נאלצים להבטיח לו "מרתון סיפורים" בתמורה למשהו (למשל שיטעם משהו חדש) מרתון מתחיל בחמישה ונגמר בעשרה סיפורים בערב... סיוט מתמשך אפילו לאמא הכי סבלנית ופנויה בעולם (ואני לא סבלנית ובטח לא פנויה) אני אחפש את הסדרה שהמלצת עליה.. תודה

נעה גל

New member
אל תעשו הקשרים בין ספרים ולדברים

אחרים. ספרים הם ספרים ויש להם ערך בפני עצמם - חבל שהוא יאבד את זה.

סדרת ספרים נוספת עם טקטק קצר

זה "ספריה קטנה שלי" של מיריק שניר. כמה מילים בכל עמוד, מחורז. וחמוד למבחר גילאים.. (בן כמה ארד?)

thani

New member
אני יודעת לקרוא ../images/Emo3.gif .....

מאז שאני זוכרת את עצמי
ככה סתם אין לי מושג איך למדתי. הייתי עם אמא בבית עד גיל 4.5 והיא טוענת שלמדתי מלצפות ב"בלי סודות" בטלויזיה. אני ממש לא בטוחה שזה נכון, דווקא התאוריה שהועלתה פה לפני זמן מה על קליטת הקריאה כמו קליטת השפה נראית לי יותר. מה שאני כן זוכרת הוא שהרבה פעמים רציתי שיקראו לי סיפור, סתם בשביל הפינוק, והעצלנות של להחזיק ספר במיטה במצב קריאה

אפרת_ח

New member
ראיתי בסופרמרקט ספר בעריכת

שלמה אבס, עם אותיות גדולות ומנוקדות ומעט טקסט, אבל תכנים שמתאימים לגיל גן חובה+. זה חלק מסדרה שנקראת "הספרים הראשונים שלי". נראה לי שזה מכוון לילדים שמתחילים לקרוא לבד, שלא יהיה קשה מדי אבל שהתוכן לא יהיה ילדותי מדי. לילד קטן אפשר לתת לדעתי ספרים לגילו עם מעט טקסט, לדוגמה נשיקות לא נמחקות הסופרמרקט היה "מגה" בחדרה.

דסי אשר

New member
מסכימה עם נעה, ועם האחרות שכתבו

על ערך הקריאה המשותפת, מעבר להקראת הסיפור. מי זוכר את הסרט בו הסבא בא אל הנכד ומספר לו סיפור, שהוא הסרט שאנחנו רואים, וכל כך אוהבים..... לגבי תכני קריאה לילד. כאן, שוב אביא את הדקויות שלי. גם בני ידע לקרוא מוקדם מאד, לא יודעת ממתי. וגם אנחנו גילינו זאת דרכו. אני זוכרת היטב את המילה הראשונה שקרא לפנינו, מילה ארוכה ומנוקדת, באותיות גדולות "הרמזית" סוכרזית בטבליות זעירות... אבל, וכאן ההבדל הגדול... מעולם לא חשבתי לספק לו חומר לקריאה עצמית. הוא תמיד מצא, הוא המשיך בקצב שלו, ללא מעורבות שלנו. כמובן שהמשכנו להקריא לו. זו דוגמא לאחת ההתנהגויות ההוריות שלנו, עליה בני טען, כבחור צעיר- "אתם הייתם הורים נפלאים- לא דחפתם, אפשרתם" החיפוש עבור חומר קריאה עבור הילד, בא מתוך ההורה. הילד, אם הוא סקרן, והוא סקרן, ימצא בעצמו. לא צריך להגיש לו את העולם. צריך לאפשר לו להגיע אליו. כמות האותיות והמילים המצויים בכל בית בו גדלים ילדים כמו בבתים של גולשי הפורם, היא אדירה. אלה לא בתים דלים, ללא גריה מילולית או חזותית. במסגרת העמותה, מועבר עכשיו למפעילות המשפחתונים קורס של שישה מפגשים, על ידי מרפאה בעיסוק שהיא גם יועצת חינוכית. שם הקורס:" היבטים סנסומוטריים בהתפתחות ובטיפול בתינוק ובפעוט" היא אומרת את הדברים שאני אומרת כל הזמן. משום זכויות היוצרים, אני לא יכולה לצטט מתוך הדפים שחלקה לנו לקראת המפגש הראשון. אבל היא כמוני- אומרת שילד נולד עם רצון מולד לגדול. ילד נולד עם סקרנות טבעית. היא מדברת נגד הצפת יתר. גם סיפרה סיפור אישי שלה, של תוצאות הצפת יתר. לדבריה, חלק גדול מהכמות הרבה של אבחוני הפרעות הקשב והריכוז שמתגלים היום- נובעים מאותה תופעה של גרוי יתר של הילדים, כאשר המערכות הנוירולוגיות קוגנטיביות לא היו עדיין בשלות לקליטת אותו גרוי יתר. בזמן הרצאה אני כל הזמן חושבת- כמה חשוב להורים להחשף לעולם הידע שמועבר למטפלות.... דסי יזמת של "הבדל פעוט- משפחתונים פרטיים איכותיים"(ע"ר)

דסי אשר

New member
אני עושה COPY+PASTE של המאמר

והפעולה מצליחה, אבל המאמר, שמופיע בפורום, בשם "משפחתונים פרטיים איכותיים - הסיכוי לפיקוח צרכני, לא עלה. למה?

zimes

New member
דסי - הסבר לתיקון הקישור:

במקום אליו את מעתיקה את הכתובת, כבר כתוב //:http אחרי שאת עושה קופי-פייסט, צירוף זה (לפעמים - זה מה שקרה הפעם) מופיע פעמיים, בתחילת השורה. מחקי אחד מהם.

yaarab

New member
גישה למאמר שלך/אתר

לא הצלחתי להנכס למאמר/אתר האם תוכלי לרשום כתובת מדויקת תודה

למעלה