יסודות המחשבה

יסודות המחשבה

אני מניח שרובה של המחשבה של כולנו באה לידי ביטוי במילים ושפה, ומעבר לכך , גבולות ההבנה שלנו את העולם תלויות בעושר השפה ובאוצר המילים . אך אין להשמיט את העובדה שאנחנו חושבים בנוסף בצורה ויזואלית ובכלל משתמשים בשאר החושים ואינטואיציה . על כן מהי 'חשיבה' ? מה קדם למה - החשיבה או המילה ? קשה לענות על שאלה שכזו שכן מתעורר פרדוקס - אותן המחשבות על שאלה זו נענות במילים , ככה שזה לא הכי אובייקטיבי
. הדרך הכי פשוטה לענות על כך היא להתייחס למחשבה כפעולת עיבוד נתונים. אבל המוח האנושי , והאדם בכלל , מסוגלים לעשות יותר מלעבד נתונים . אנחנו גם יכולים להמציא את הנתונים, אם בחלום ואם בדמיון . ואני רואה את הדמיון כחלק בלתי נפרד מהחשיבה האנושית . אם כך מהי לדעתכם חשיבה וכיצד תהליך המחשבה מתחיל ?

coral100mmt

New member
כמו שאני רואה את זה

תהליך המחשבה מתחיל בבסיסו בקליטת הנתונים מהסביבה. מאוחר יותר יש עיבוד של הנתונים, מה שנקרא "מחשבה" דבר שבאמת מתבטא גם בדמיון, חלומות בהקיץ, וחלומות לילה. (אני בטוחה שלא פעם קרה שחלמתם על רעיון חדש שהעלתם, או על שיחה משמעותית שהייתה לכם במהלך היום. במשך השינה המח "מסדר" את הפרטים, ולפעמים התוצאה לא תמיד הגיונית- אבל זה כבר העסק של התת מודע, וזאת כבר התפלספות אחרת
). אחרי שהמח מעבד את הנתונים סופו של תהליך המחשבה מתבצע, והוא להפוך את ה"נתונים" ל"משמעויות". זאת אומרת, כל מה שהתרחש במח בצורה מעורפלת ומסורבלת, יוצא לפועל בצורה נוחה ו"מסודרת", אפשר להגיד. ברור שאנחנו יכולים להמציא נתונים. יותר מזה, אנחנו יכולים גם לערבב נתונים חדשים עם כאלה שכבר "במאגר" שלנו ממזמן ולצור משהו חדש לגמרי, אבל שוב, את זה בד"כ עושה התת מודע, לדוגמה במצב של שינה שבו חולמים חלום הזוי שלא קשור בשום צורה למציאות- המח מעבד נתונים ישנים לצורה חדשה (וטיפה הזויה...) בנוסף, כל רעיון חדש הוא בעצם שיכלול של הנתונים שרכשנו לנתון אחד חדש. לא כך?

yaakii

New member
../images/Emo22.gifחשיבה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית חשיבה הינה פעילות העוסקת במידע, הן הנקלט מבחוץ, על ידי החושים והן הנשלף מבפנים, מהזיכרון וארגונו מחדש וכן בעזרת תהליכים שונים ליצירת מידע חדש. החשיבה נעשית באמצעות רעיונות, סמלים וייצוגים מנטליים, ותוצריה הם עמדות, רגשות, דעות ואמונות. כל תחום בפסיכולוגיה עוסק בתוצרים אלו בצורה זו או אחרת. הפסיכולוגיה הקוגניטיבית מתמקדת בחקר האופן בו מתבצעת החשיבה, למשל בשאלות "מה הן יחידות החשיבה הבסיסיות ביותר?" או "איזה גורמים משפיעים על החשיבה?". כיום נחקר המכניזם של החשיבה גם באמצעות מחקר נוירופסיכולוגי, שבו נבחנת הפעילות החשמלית של המוח וזרימת הדם במוח. פסיכולוגיה קוגניטיבית ומחקר נוירופסיכולוגי נשמעים כמו משהו מעניין.. עם הזמן מגיעים ליותר ויותר ידיעה לגבי המוח האנושי.

למעלה