יניקת לילה

ask333

New member
יניקת לילה

הי, יש לי תינוק בן כמעט 9 חדשים והוא יונק באופן מלא. חוץ ממהנקה אני נותנת לו גם מרק, פירות, מים ודייסה אבל הוא אוכל מכל דבר ממעש מעט (רק כמה כפיות). התחלתי לתת לו מזונות אחרים בגיל 6 חדשים אבל הוא לא נראה מעוניין, הוא עושה פרצוץ בזמן האוכל ואח"כ מסובב את הראש כשהכפית מגיעה שוב. מאז לידתו ועד היום הוא לא ישן לילה אחד רצוף. תמיד היה מתעורר כפעמיים במשך הלילה ובשבועות האחרונים הוא מתעורר יותר -משהו כמו 6-8 פעמים בלילה. אם פעם היה לוקח מוצץ כשהיה מתעורר אז עכשיו הוא הודף אותו עם היד או פולט אותו החוצה. גם את המים הוא לא ממש רוצה ואם אני מנסה סתם להרגיע אותו הוא בדרך כלל משתולל לי בידיים עד שהוא מקבלל ציצי. אני יודעת שכל ילד אחרת ושאין חוקים מוגדרים אבל אני מפחדת שהוא נהייה תלותי בציצי וקשה לי להרדים אותו בלי. מצד שני הוא יונק כמה דקות ונרדם אז איך אני יודעת שלא היה רעב? שהרי בגיל שלו היניקה איכותית ויכולה לקחת כמה דקות בלבד-לא? יש לי ספר שבו כתןב שילדים מגיל חצי שנה, אני חושבת, אמורים לישון לילה שלם והשיטה הכי טובה היא להתעלם מהבכי כשהם קמים ולתת להם לחזור לישון אחרת אני אצור להם דפוס שינה משובש. מה עושים? בקיצור-אני צריכה עזרה של יועצת ועצות מאמהות שהיו במצב דומה.
תודה.

ayalaron

New member
מצטרפת לשאלה- אותו גיל, 3 הנקות בלילה

לא מתכוונת להתעלם מבכיה של בתי. הורים לא נוטשים תינוק. לכל היותר- כשאהיה מוכנה, אהיה שם איתה בשיטה של הרמה חיבוק הורדה וחוזר חלילה. השאלה באיזה גיל יש לעשות זאת. אני משוכנעת שהיא אוכלת כשקמה אבל ברור שיכולה לאכול יותר ביום ופחות בלילה. האם זה "עובר לבד" (אם זה קורה מתישהו, אני מוכנה להמתין שנה וחצי. אם בסוף אגיע ל"קרב" במילא- חבל לי על הלילות הטרופים בינתיים. אשמח לעצות ותובנות. אילה

Revili

New member
יניקת לילה

את הספר שבו קראת כי תינוקות "אמורים" לישון לילה שלם מגיל חצי שנה ואם הם בוכים יש להתעלים מהם...תזרקי מהר לפח ותשכחי שקראת. תינוק אמור לישון לילה שלם כאשר הוא בשל גופנית ורגשית לעשות זאת. יש תינוקות ימסוגלים לכך בגיל כמה חודשים ויש כאלה שרק בגיל שלוש. יש תינוקות שישנים לילה שלם עד גיל כמה חודשים וחוזרים להתעורר ויש כאלה שמתחילים לשיון לילה בגיל שנה לאחר שהתעוררו עד אז מספר פעמים. יש תינוקות שמסוגלים לעבור לילה ללא אוכל בגיל חצי שנה ויש כאלה שזקוקים ליניקות קצרות עד גיל שנתיים. כל נסיון להכליל, לקבוע זמנים וגבולות בנושא, יגרום עוול לתינוק זה או אחר. התינוק של כל אחת הוא יחודי עם צרכים ורצונות וכל אמא תבחר ותקבע עד היכן היא נענת ואיפה היא מציבה את הגבולות....כמובן שגיל התינוק הוא פרמטר חשוב. רוב אנשי המקצוע מסכינים שלפחות עד גיל שנה זה בהחלט סביר שתינוק יזדקק לאוכל בלילה...כלומר, עד גיל שנה יש להניח שאם התינוק מבקש לינוק אז הוא כנראה רעב. אז היכן לקבוע את הגבול? זה כבר תלוי בכל אחת ואחת... יש אימהות שיניקו אפילו כל שעה רק כדי לחזור ולישון כמה שיותר מהר בלי עימותים. יש אימהות שיניקו כל שעתיים, אך אם התינוק מתעורר בטווח קצר יותר יניחו שהוא אינו רעב וישלחו את אבא עם מוצץ ומים... בגיל 9 חודשים אין שום צורך לפחד מתלות בהנקה...זה רק טבעי שהתינוק יפנה בשעת מצוקה או קושי לאמא וליניקה שהם הצרוף האידאלי מבחינתו. ככל שהוא יגדל, ישאר גם עם מבוגרים אחרים, ילך למסגרת כלשהי מחוץ לבית, היכולת שלו להרגע ולהרדם בלעדייך תלך ותגדל. אין טעם כרגע "להרגיל" אותו להרדם ללא הנקה כאשר אין סיבה וההנקה זמינה ויעילה...כאשר יהיה צורך אמיתי בכך תוכלו לשנות הרגלים בעתיד. בינתיים, אם לא חייבים להגביל ולהאבק, אז בשביל מה....

ask333

New member
תודה על העידוד

אני משערת שכדאי פשוט לזרום ולר ליחס לדברים מבחוץ להשפיע עלי. לפעמים פשוט זה קשה לדעת אם יש משהו בדבר שאומרים לך או לא. במיוחד שזה ילד ראשון.
תודה שוב.

למעלה