יניקה מקוטעת

k ah

New member
יניקה מקוטעת

בוקר טוב, אני ממש צירכה א עזרתכן, חזרתי לעבודה, אני שואבת ומניקה כאשר לוקחת את בתי מהמטפלת. המטפלץ אומרת שהארוחות הולכות טוב מאוד וחסר עוד חלב. אבל בבית היניקה מקוטעת, בתי יונקת בקושי יניקה אחת ומוציאה את הפטמה, ושוב מכניסה ושוב מוציאה. היא מתעצבנת, ואני מאוד לא רגועה, גם כי אני דואגת וגם כי אני לא יכולה לשאוב מהצד השני. שאיבה במקביל מניבה יותר מאשר שאיבה דו צידית אצלי וגם ככה בקושי יש לי חלב לתת לה. אני לא רוצה להפסיק להניק, אני לא רוצה לעבור לשאיבה בלבד, זה לא יחזיק מעמד ומאוד לא רוצה להתחיל עם תחליפים. מה עושים? למה היא לא יונקת כמו שצריך? אשמח לכל תובנה

אלונה ע

New member
ועוד שאלה חשובה

על סמך מה המטפלת אומרת שחסר חלב? מה הכמות שהיא מקבלת ולכמה שעות?

k ah

New member
נוק רחב

מקבלת כ 120-130 מל' לארוחה. לפי המטפלת היא ממשיכה לחפש גם אחרי שנגמר החלב בבקבוק. זה השבוע הראשון אצל המטפלת, ובנתיים לא יצא לי להשאיר ליום שלם, רק עד שתיים בערך. היא מקבלת שם שתי ארוחות. מחר אני כבר חייבת להיות בעבודה עד חמש בערך. בכלל לא בטוח שיש לי מספיק לשלוש ארוחות. מה עושים?

k ah

New member
בבקשה תעזרו לי

להחליף פטמה? להחליף בקבוק? להסתכן בזה שהיא לא תאכל מחר אם אני אחליף לה לאוונט? איזה אוונט? אני ממש על סף בכי, הייתי בלחץ מהחזרה לעבודה וזה נראה שההנקה תסתיים כשרק התחילה להסתדר.

אלונה ע

New member
אל תילחצי

אבנט פיטמה מס' 1 זה מה שאת צריכה. אם היא לא תאכל מהאבנט תמיד אפשר לשפוך בחזרה לבקבוק הנוק (אם כי קשה לי להאמין שהיא תסרב לבקבוק מסוים). יש לי כמה חברות שהמשיכו לעבוד במשרה מלאה והתינוקות שלהם קיבלו רק חלב אם, ההנקה לא תסתיים אם תחליטי שהיא לא תסתיים, זה קצת קשה בהתחלה אבל לא בלתי אפשרי, תתעודדי. בת כמה התינוקת שלך? באיזה משאבה את שואבת? אפשר לתכנן כך שהיא לא תינק כשעתיים לפני שאת מגיעה ואז את מגיעה ישר להניק אותה.

אלונה ע

New member
לא מכירה את הנוק אבל הפיטמה

צריכה להיות בזרימה איטית בלבד. (למשל פיטמה מס' 1 של אבנט מתאימה לזה) אם מדובר בפיטמה עם חור גדול אז החלב פשוט "נשפך" לה לתוך הפה והיא אוכלת כמות גדולה עוד לפני שהמוח מקבל שדר של שובע. הכמות לארוחה צריכה להיות בין 120 ל-150 CC תלוי בתינוק ותלוי גם מה אורך ההפסקה בין ארוחה לארוחה. כל כמה זמן היא אוכלת? לגבי השאיבות, הכמויות הולכות וגדלות ככל שהגוף מתרגל לפעולת השאיבה, תשתדלי גם לשאוב בשעות קבועות ותקפידי לשאוב בכל פעם שהקטנה מקבלת ארוחה של חלב שאוב. בינתיים למחר, פשוט תשבי על המשאבה כל שעה, אין ברירה אחרת, יש למישהי עוד רעיון שיכול לעזור?

למעלה