ינואר 2000

4XTOS

New member
ינואר 2000

למישהו יש תמונות ומידע על המערכת בינואר 2000? תמונות מכפר סבא במיוחד יתקבלו בברכה. הייתי קטן אז

בתור תושב פתח תקווה אני זוכר ש-4 פעמים באותו

ינואר מד הגשם עלה על גדותיו (מעל 40 מ"מ) בכמה שעות. היה איזה יום רביעי שבערך בשעה 16 התיישב סיבי על צפון מזרח פתח תקווה (שם הייתי) וירד ברד שממש נראה על הכביש (דומה לתמונה שהעלו שבוע שעבר מחיפה). זה היה ינואר חלומיף היו ימצים קבועים של גשם. אאל"ט כל ימי השלישי והרביעי באותו חודש היו גשומים (או שהיה פעם אחת שלא).

peperonni

New member
שלג נקי בכפ"ס

ירד בערך בין 8:15 ל 8:45 בבוקר 28.1.2000. התמונה צולמה מרחוב ארלוזורוב לכיוון דרום מזרח.

peperonni

New member
ובגודל נורמלי

shoko75

New member
אני זוכר טוב את הבוקר המדהים הזה, גרתי אז

בכפ"ס (לא רחוק מהיכן שצילמת) וזה היה ביום שישי בבוקר, יצאתי החוצה והשלג פשוט ירד עליי, היה שלג בעוצמה בינונית ונקי שמעט נתפס, אך חלף מהר, בהחלט אירוע נדיר לאיזור, בשנים שלאחר מכן חייתי באירופה (עבדתי שם) והייתי עד להמון אירועי שלג, אך אף פעם לא התרגשתי כמו השלג שירד באותו בוקר בכפ"ס.

peperonni

New member
ולבקשת טל גיל 850 מ"ב

יום חמישי, שעות הצהריים המאוחרות. בהרי הצפון כבר ירד שלג שנערם, ובפסגות המרכז משקעי קרח/גמב"ש

peperonni

New member
28.1 00Z

שלג כבד שנערם כבר כמה שעות גם בהרי המרכז וירושלים, רום השלג מדרים ומנמיך

lightofgod

New member
זו בטוח מפה שגוייה כי לפי הסונדה מאותה שעה

היה 3.1- ב850 בבית דגן, ואילו במפה הזו איזותרמת 1.5- עוברת מעל בית דגן. כך שהמפה בטוח שגוייה. 3.1- כ6 שעות אחרי השיא כשהתבהר ואפילו הגשם הפסיק מחזק את טענתי (שאין לי דרך להוכיח אותה לצערי) שבשעת השיא הטמפ' ב850 מעל המרכז הייתה נמוכה יותר סביב 4- עד 5-.

מפה מוזרה

אני זוכר שב16:00 כבר נערם שלג בדרום מערב ירושלים (800 מטרים) יכול להיות שהמפה לא מדויקת וה1- כבר נכנס באותה השעה?

peperonni

New member
תאמת גם לי היה קצת מוזר

הטמפ' במרכז בקושי מגרדות את -3 במרכז ב 06Z ו 12Z, איך ירד שלג מגובה 100 מטר? אבל זה מה שהreanalysis נותן...

lightofgod

New member
אין סיכוי שזה היה המינימום.. בגובה 350מ' הטמפ

הייתה 0, הוצאתי את הנתון מהארכיון החדש של השמ"ט. אז נכון שעבר מעל השרון סיבי מטורף שהוריד את הטמפ' (ולכן המינימום ב350 היה 0 ובירושלים 1.5- כשבעצם ההפרש היה צריך להיות 2.5-3) אבל עדיין במפל לח רגיל ההפרש בין 850 מ"ב לגובה 350 מ' היה צריך להיות 7 מעלות. קשה להאמין שזה הפך ל3. אני כמעט בטוח שבשמונה בבוקר הייתה בועה במרכז של 4- או אפילו 4.5- אם לא 5-. אחרת טמפ' של 0 בגובה 350 לא אפשרית.

moshe128

New member
אוריה, מה זה מפל לח רגיל?

חצי מעלה לכל 100 מ'? ותוכל להרחיב לי קצת על מתי יש מפל לח רגיל ומתי לא? כמו כן, לפי זה בירושלים צריך במפל לח רגיל להיות כ3.25- ב-850 בשביל לקבל 0? שאלה נוספת - מה הטמפ' הרגילה שבה בד"כ השלג נערם על הקרקע? ידועים שיאים של טמפ' גבוהה שבה נערם שלג? אפרופו הנתונים החדשים של השמ"ט, איפה אפשר להשיג אותם?

lightofgod

New member
בתהליך אדיאבטי גוש אוויר מתקרר עם עלייתו בשל

שינוי הנפח שלו. הקצב הזה קבוע והוא 9.8 מעלות על כל ק"מ. בערך מעלה על 100מ'. גוש אוויר לח עולה ומתקרר באותו קצב של C1 ל100מ' אלא שאז הוא מתעבה וההתעבות משחררת חום כמוס שמאטה את קצב ההתקררות ל6.5C לק"מ או 0.66C ל100 מ'. מפל לח קורה כשיש לחות גבוהה באוויר. ב. כדי שבירושלים במפל לח יהיה 0 מעלות צריך לפי הספר 4- מעלות ב850. זרמים עולים ויורדים בתוך הענן גורמים לרום השלג להיות נמוך מרום הקיפאון ההתחלתי. ולכן גוש אוויר קר של 2- שמטייל לו בשכבה 850 מעל ירושלים יוריד את הטמפ' מתחתיו בזמן ירידת הזרמים והגשם ויספיק לטמפ' קרובות ל0 בירושלים. ג. בישראל בשל הלחות הגבוהה בקרקע והחיכוך של כל פתית שלג עם האוויר אז שלג מתחיל לרדת בטמפ' של 1.5-2.5 מעל זה כבר נדיר בטירוף. מתחת ל1.5 כמעט תמיד יהיה שלג נקי ואילו מתחת מעלה (אם הקרקע יבשה ויש עוצמה אז גם יתפס. בהיעדר לחות בקרקע שלג יכול לרדת גם בטמפ' של 3-5 מעלות וזה לא נדיר כלל באיזורים יבשתיים קרים. ד. באתר השמ"ט http://ims.gov.il/IMS/CLIMATE/ClimaticAtlas/

moshe128

New member
בעצם אין פירוט מקיף אלא "במקרה"

זה היה שם כי זו הטמפ' מינימום שנמדדה בינואר בקרני שומרון? ולגבי ממוצע הטמפ' בקרני שומרון ביולי-אוגוסט, הוא יחסית נמוך, קרוב לי-ם, זה בגלל קרבה יחסית לים שמגובה גם באחוזי לחות גבוהים? ככלל, יש מקום שאפשר לראות בו עומס חום ממוצע בעונות הקיץ ולא רק טמפ' או לפחות מקום שבו יש נתוני לחות ממוצעת במהלך היום? אגב, תודה רבה על התשובה...

peperonni

New member
מסכים, בטוח נמדדו טמפ' מינימום נמוכות מזה

השאלה אם מדובר בזמן כ"כ קצר שלא "נקלט" ב 06 וב 12 והיה ביניהם? או שמא הנתונים מה-reanalysis לא כאלה מדוייקים?

ofirna21

New member
ניצן אכן ב4 אחה"צ בחמישי הכל היה לבן בקרית יו

בקרית יובל אני זוכר את הסופה ואת השלג הכבד שהיה.

למעלה