ין ינג

בולרו2

New member
ין ינג

במילה אחת - רע. לא מספיק לתקוע פרצוף של אהרוני בכניסה, צריך להשקיע באוכל. לצערנו טפאו הייתה מלאה לחלוטין, בדיקת המוניטין נדחתה. בצר לנו אודיאון, לבנטיני, אונמי ומסה נראו כאופציות נדושות\מוכרות\יקרות ולצערנו בחרנו בסינית ויאטנמית. כמעט ריקה לחלוטין, עיצוב "מודרני", אבל התכנסנו לשם האוכל ואותו ננגח. תפריט חצי ויאטנמי חצי סיני. מי שקבע את האייטמים לתפריט הויאטנמי, שיבושם לו. בגדול, תפריט משעמם, חוזר על עצמו בחומרי הגלם, מוגבל ברעיונות וביצירתיות. פה סצ'ואן, שם בקרמל, המנות היחידות שסיקרנו לא היו קיימות בתפריט - כל מנות האווז "אזלו" וכנ"ל מנות עם אפונה סינית "לא בעונה". אם לא בעונה תעדכנו את התפריט לפי העונה עם מה שכן בעונה, כמו כן לא הגיוני שמנות אוזלות כשמסעדה ריקה. נו - שווין.. החלטנו ללכת שניים על שלוש מנות עיקריות לחלוקה עם צלחת אורז, בלי מנות ראשונות. אם פספסנו משהו מהמנות הראשונות - אבוד לנו כבר אבל אשמח לשמוע.. אם היינו הולכים לפי המלצות המלצר היינו לוקחים הכל "סצ'ואן", בקר, עוף וחזיר. בסופו של דבר הזמנו: בקר בקרמל - כמות סבירה, בשר סתמי, מתוק מדי (נו טוב, קרמל), חסר ייחודיות, רעננות וכו'. חזיר סצ'ואן עם ערמוני מים(?), במבו שוט(?) ,פטריות ופלפלים אדומים - כמות סבירה, בשר סתמי, ערמונים משומרים עם טעם לוואי, במבו שוט עם טעם של צנון (או שזה באמת הה צנון ואני לא מדייק במרכיבי המנה). רוטב מקטגוריית ה "סיני רע", if you know what i mean .. עוף עם לימון ונענע - בשר סתמי, .. נראה לי שהפרנציפ מובן, אף על פי שכאן בלט לרעה טעם הרוטב המעט סמיך (ריבוי קורנפלור?), יותר מדי עלי נענע שלמים ופלחי לימון חביבים. כל מנות הבשר בסביבות 70 ש"ח - בדיחה עצובה. האורז - אומנם רק מאודה אבל עדיין סתמי למדי. אחת הארוחות ה"סיניות" המאכזבות ביותר שאכלתי.

גסטרו

New member
ודה על האזהרה כי רוגוב במדורו בהארץ

לא מזמן שבח והילל וכבר חשבתי ללכת. תודה

בולרו2

New member
דעתו של רוגוב מוערכת

לא זוכר שקראתי ביקורת שלו על המקום. קרוב לודאי שהוא אכל ארוחה מוקפדת יותר שאותה אולי הכינו אנשים אחרים, אני לא מצליח לדמיין בדמיון הפרוע ביותר את רוגוב או כל אוהב אוכל אמיתי אחר נהנה אפילו בקטנה מהארוחה שאכלתי אתמול. ברסט מוגדרת המסעדה כמסעדת שף. ביחס למה שאני ראיתי , טעמתי והרגשתי שם אתמול, ין ינג מעליבה קשות מסעדת שף ראוייה שצמודה לה. אני מתאר לעצמי שאהרוני שותף איכשהו ביצירת התפריט למסעדה והשאלת השם. אם אני טועה, לא נורא. אני לא מחסידי התרומה שלו לקולינאריה המקומית בספרים ובטלוויזיה (וכן, אין לזה קשר לביקורת), גם הוא, אם היה שם אתמול, לא היה מרוצה ממה שהיה רואה ואוכל. אולי כאן המקום גם להזכיר על חוט\סלילון מתכתי צבעוני שהיה בתוך מנת העוף, אומנם לא דווח אלא הוזז הצידה, אבל בהחלט לא במקום. האם למסעדה הזו יש כמה "מודים" של פעילות בהסתמך על הצוות במטבח והיום בשבוע? לא מעניין אותי, לא תירוץ. אבל רוגוב + המלצה אם אני לא טועה של פריזמן שדעתו נספרת גורמים לי להרהר. אני קצת במצב רוח קרבי בכל מקרה בימים האחרונים עקב הנסיבות, וקטילת תופעת בר השוקולד של מקס ברנר ודומיו, שכבר יושבת תקופה בקנה, תעשה בקרוב

prizman

New member
איך אני השתרבבתי לסיפור?

למעשה אני די יודע, כי כמדומני שאמרתי שאנסה אותה. אז צר לי שאתה היית בשר התותחים, ניסית אותה לפני ופסלת. תודה בכל מקרה על הביקורת וצר לי אם אני הנעתי אותך לשם.

בולרו2

New member
חלילה וחס..

אין צורך להתנצל, התגובה שלך ושל מבינים אחרים באותו שרשור סיני הם לא הסיבה לכך שהגענו למסעדה, זה הייתה ברירת מחדל ברחוב בשעה מאוחרת.. בכל מקרה אני בדיעה שצריך לנסות פעם אחת לגיבוש דיעה. אם הייתי מתכנן ביקור מראש קרוב לוודאי שהייתי הולך קודם על ההמלצות האחרות בשרשור, או לפחות מחפש כאלה שמציעות מנות ברווז איכותיות (מה שלחלוטין אין בתפריט של ין-יאנג)..

גם אחותה בהרצליה ממש איכזבה השבוע:

היינו השבוע בפת קואה בהרצליה.. ממש אכזבה הרגשתי שהסינית של אהרוני היא ממש פאסה. ראשית לדעתי הם חייבים לרענן את העיצוב של המקום כי הוא נראה כבר כל כך מיושן.. המלצרים(למרות החיוך הרחב) אינם בקיאים בתפריט כך שכאשר הזמנתי פטריות ירדן ממולאות הגיעו בכלל שמפניון וכאשרר שאלתי אם המנה מטוגנת נאמר לי שלא והיא אכן התגלתה כמטוגנת גם מטוגנת. חלקנו : *שרימפס מטוגנים בשומשום-ממש בינוני. *שרימפס וקלאמרי בנוסח סצ'ואן חריף-היה יותר מתוק מאשר חריף ובכלל היתה לי תחושה כאילו לקחו שרימפס, הטביעו אותו בשמן וזהו...ממש מנה תפלה. *עוף ברוטב בוטנים-גם מנה תפלה הטעם היה דומה יותר לבמבה מאשר לעוף.. המנות הראשונות והאחרונות היו יחסית בסדר אבל עדיין היתה תחושה של פספוס.. אהרוני זה לא מה שהיה פעם.. מקווה שישתפר כי ממש נהנתי לאכול שם בזמנו.. *

אילילי

New member
ין ינג

את המקורית ברוטשילד ממש אהבנו...אפשר לומר שהיא היתה מסעדת הבית שלנו במשך שנים...אומנם במשך הזמן הרגשנו בה שינויים לא חיובים אולם נשארנו נאמנים לה. ין ינג החדשה פשוט איכזבה..אולי כבר התרגלנו למשהו שהיה קשה לשנות ובכל זאת...היינו שישה והושיבו אותנו בשולחן צפוף שמיועד ל 4 למרות שהזמנו כמה ימים מראש...במקום המחמצים של פעם הוגש לנו לכרסום בצל ירוק וחסה(אם הייתי רוצה לכרסם בצל ירוק וחסה הייתי הולכת למסעדה בסטייל אחר). המנות היו בסדר..אני לא יכולה להגיד גרועות אבל בהחלט לא בסטנדרט שהייתי רגילה אליו, הן מבחינת טעמים ,הגשה ואפילו מחיר... המסעדה מבחינתי הפכה למקום שיותר נועד לרושם מאשר משנועד לאוכל טוב ולארוח לבבי... אם אני אחזור לשם..??? ספק גדול מאוד...

למעלה