ימי חופש

• פותח הנושא SiC
  • פורסם בתאריך

SiC

New member
ימי חופש

אני נמצא בקבע, והשאלה שלי היא האם אני יכול לקחת ימי חופש מתי שאני רוצה, או שזה כפוף לאישור של מישהו? ואם נגמרו לי ימי החופש, האם אני עדיי זכאי לקחת ימי חופש ולהקנס ע"י המערכת או משהו? תודה לעונים.

hayonkoby

New member
חופשה הינה באישור המפקד שלך

לפני היציאה לחופשה יהיה עליך להחתים אותו על טופס בקשה ליציאה , חתימתו על הטופס הינה אישור ליציאתך לחופשה . בפועל בד"כ מתאמים מראש את החופשה - מקבלים אישור מראש של המפקד ליציאה לחופשה , ואז הטופס הוא יותר משהו טכני שנועד להזין את החופשה . קיימת אפשרות לצאת לימי חופשה מעבר למכסה השנתית , אתה "חורג" ובסוף השנה מבצעים לך קיזוז שמשמעו הורדת כסף מהמשכורת - לא מומלץ כי החישוב הוא על פי ערך "יום חופשה" המופיע לך בתלוש המשכורת , וזה יוצא יחסית יקר . עוד אפשרות שהיא למעשה "אפורה" ולא בדיוק על פי הפקודות הינה : במקרים בהם בסוף השנה אתה חייב לצאת לחופשה , אתה יוצא ליום החופשה ללא דיווח ובתחילת השנה הבאה ידווח לך יום חופשה פקטיבי (יוצא בדצמבר , מדווח על תאריך של ינואר) - כאמור לא בדיוק חוקי ולא כל המפקדים יסכימו לעשות זאת (למרות שאין כל בעיה של קבלת משהו במירמה) . חופשה נעימה .

hayonkoby

New member
פרטים נוספים באתר אכ"א פרט בצהלנ"ט

http://www.znet.idf/shamur/Units/akaprat (לא ניתן להגיע לאתר מהאינטרנט אלא רק מהצהלנט !

ואוו..מעולם לא ראיתי כל כך הרבה

הפרת פקודות בתשובה אחת. כן זה באישור מפקד. אסור בתכלית האיסור לחרוג מזכאותך לחופשה שנתית/צבורה. במקרה כזה לא רק יורידו לך מהמשכורת - אתה מסתכן בדין משמעתי (לפי הפקודה). כמו כן, הזנת חופשה רטרואקטיבית במעבר בין שנים גם כן אסורה! יחידה שתתיפס בעבירה שכזו תיקנס בנקודות בביקורת אכ"א.

hayonkoby

New member
הוא שאמרתי -הזנה רטרו היא לא חוקית

למה אתה מתנפל עלי ? בקשר לחריגה מהזכאות:למיטב ידיעתי אתה טועה וניתן לבצע זאת . צריך לקבל לזה אישור ואין כל סיבה לעמוד לדין משמעתי . בכל מקרה - הפנתי לאתר בצהלנ"ט בו יוכל האיש למצוא את התשובות לשאלותיו, אתר אכ"א הוא המוסמך להיות המקור לתשובות .

לא מתנפל, סליחה אם זה נראה ככה../images/Emo9.gif

תפקידי הצבאי היה עיסוק בפקודות אלה בדיוק (יחד עם עוד מאות פקודות אחרות). אני עזרתי לנסח את הפקודה החדשה לגבי חופשות אנשי קבע ואת האיגרות השונות בנושא...ככה שזה מאוד מציק לי שבצבא עדיין לא יודעים מה נכון ומה לא בנושא כל כך רגיש... פקודת אכ"א בנושא אוסרת חריגה מהזכאות לימי חופש ודורשת העמדה לדין של משרת קבע שעשה זאת. זה הכל... שוב סליחה אם פגעתי

deathcaster

New member
תיקון

הבחור צודק, בודאי שמותר לחרוג מהזכאות השנתית, אך זה יוגדר כחל"ת, ולזה צריך אישור נפרד.... באמת התנפלת עליו סתם
אתה מזכיר לי אותי
אבל הוא רשם דברים אחרים מוטעים ולכן תיקוניך היו במקום.

עכשיו אני מתנפל עליך../images/Emo8.gif

בשביל לקבל חל"ת צריך להגיש בקשה מסודרת וניתן לעשות זאת רק אחרי שסיימת את כל זכאותך לימי חופש רגילים + צבורים. ההליך שהוזכר בהתחלה של ניצול חורג ואז בסוף קונסים אותך בכסף, פשוט לא תקין. משרת קבע לא יכול לצאת לחופש בסוף שנה יסדרו לו את התקופה כחל"ת. זה גם כן לא תקין מבחינה שלישותית. מעשית אני יודע שזה קורה בשטח..אבל זו לא סיבה להנציח את צורת הפעולה הזו... איך אני בהתנפלויות?

deathcaster

New member
האמת ?!

אתה די עלוב בהתנפלויות, תשאיר את זה למקצוענים
כי מה שרשמת בהרחבה, רשמתי בעצם בצורה מתומצתת

רות עבור..מעכשיו אני מתנפל על רק

אוכל
(אני יודע שזה אמור להיות בוקס..אבל לי זה נראה כמו פרצוף מפוצץ בשוקולד)

deathcaster

New member
תגובה

אני מאחל לך שתראה כך כל ימי חייך ( מפוצץ משוקולד כמובן )

למעלה