ימי חופשה מידיים

עורב

New member
ימי חופשה מידיים

המעביד שלי הוא קבלן, ולעיתים אין לו עבודה והוא מוריד לי ימי חופשה ע``ח ימי עבודה. ז``א לפני היציאה שלי מהבית לכיוון העבודה, מתקשר אלי המעביד ומודיע לי על כך שאין לו עבודה להיום, ובגלל זה אין לי למה לבוא לעבודה, ושיום זה ייחשב לי כיום חופש ולא כיום עבודה כמו שאמור היה להיות. השכר הוא גלובלי.

עורב

New member
ובכן השאלה...

ובכן השאלה היא: האם מותר לאותו מעביד מדובר, לשלוח אותי הביתה עוד טרם הגעתי לעבודה (על חשבו ימי חופש)?

כנראה שלא.

אבל - לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהשכר משולם גלובלית. אם המעביד משלם לך שכר מלא על כל חודש, מה איכפת לך שחלק מהימים אתה לא עובד? כנראה הבעיה היא בהפחתת ימי אי-העבודה מימי החופשה. בענין זה, קרא את הוראות החוק הבאות (סעיפים 8 ו-9 בחוק חופשה שנתית): ``8. רציפות החופשה החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעביד ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים. 9. תחילת החופשה (א) תאריך תחילת החופשה ייקבע לפחות ארבעה-עשר יום מראש, ומשנקבע התאריך, ירשום אותו המעביד בפנקס המתנהל על פי סעיף 26, אם הוא חייב לנהל פנקס כזה. (ב) סעיף זה אינו חל על חלקי-חופשה של פחות משבעה ימים.`` מכאן שלמרות שהכלל של הודעה מראש בת 14 ימים לא חל על חלקי חופשה שהיא בת פחות מ-7 ימים רצופים, אין אפשרות להוציא אותך לחופשה מקוטעת כזו בלא הסכמתך. לכן - כנראה - המעביד לא רשאי לנהוג כך בלא הסכמתך.

למעלה