ימי התום

B o n a n z a

New member
ימי התום

קודם כל את מילות השיר אפשר למצוא כאן (באתר שירונט ששומר על הזכויות של אקו"ם ושל היוצרים). מעניין אותי איך אתם מפרשים אותו.. ברור שזה איזה שיר ערגה לאהבה, אבל מי מדבר? ולמי? הדוברת לאהובה החדש של האקס? הדוברת לעצמה? ומה אמורות להביע שתי השורות האחרונות?

light angel

New member
אני לא בטוחה שהפרשנות שלי נכונה,

אבל פעם מאוד הזדהיתי עם השיר הזה. זה היה כשידיד טוב שלי הפסיק לדבר איתי, לא ברור למה, וקצת נמאס לי להמשיך ולנסות ליצור איתו קשר כשהוא כל הזמן מתחמק, אז בסוף עזבתי את זה ופשוט הייתי עצובה עם עצמי. וכשנתקלתי בשיר הזה, כל שורה התפרשה לי כמתאימה לסיטואציה. תראה על מה היא מדברת: היא פונה לנמענת כלשהי, שלי הצטיירה כאיזו חברה טובה שעדיין בקשר איתו, ומבקשת ממנה למסור בשמה דברים לבחור שנעלם. אחר כך בא הפזמון, שמדבר באופן כללי על זמן ועל חרטות (נו, אין לי חרטות, אני לא חושבת שעשיתי משהו שגרם לו לעזוב), זה כל מה שיש. אחר כך בא בית קצת פילוסופי, שתוהה מה בכלל מקשר אנשים. לדעתי, בשלב הזה הבחורה השניה (שעדיין בקשר איתו) הלכה כבר, והדוברת תוהה עם עצמה מה קרה בכלל שהם נפרדו ככה. שים לב שכל הדברים שהיא מזכירה שמקשרים בין אנשים הם די שליליים- צל חלומות, משקל העבר, בדידות ופחד. נראה שהיא לא רואה קשר בין אנשים כדבר חיובי מיסודו, אולי בגלל אכזבה מקשר?.. בבית הבא היא מספרת שהיא עייפה, נמאס לה, היא לא רוצה לרדוף יותר (אחריו?). עם זאת (שוב, פרשנות שלי) היא מעדיפה לשלם את כל הכאב הזה ולא לוותר לגמרי על מה שהיה, על הסיכוי אולי שהוא יחזור. שוב פזמון. בבית שאחרי זה היא נזכרת בפגישה שהיתה ביניהם (אולי האחרונה לפני שהוא נעלם?), ואומרת שהיא ביקשה תשובה מושלמת. אולי זה מה שגרם לו ללכת, שהיא רצתה יותר מדי? שהיא חיפשה את מה שאין? למצב שלי, בכל אופן, זה התאים מאוד. "חול מעוור את עינינו עכשיו, סופה בכבדות נושמת". תיאור של סערה, אולי הסערה שביניהם ואולי הסערה הפנימית בתוכה. חול מעוור את עינינו- אנחנו לא מצליחים לראות זה את זה. אנחנו מתרחקים, הסופה מפרידה בינינו, אנחנו נזרקים איש איש לדרכו. בשלב זה היא כבר סיימה עם החלומות והתקוות, היא מבינה שהמצב ביניהם באמת לא טוב ושלא יהיה כל כך קל להחזיר את הדברים לקדמותם. שים לב שבבית הראשון היא עוד אופטימית, מנסה למסור לו מסרים דרך חברה וכך אולי הוא ידבר איתה. בבית האחרון היא כבר מבינה שהפער ביניהם עמוק ושיהיה קשה לגשר עליו. עם זאת, היא מציינת "חול מעוור את עינינו עכשיו", כלומר- זה אולי רק זמני, היא לא מתחייבת לנצח. זה לא שהם נפרדו לתמיד, אלא זה עכשיו ואולי אפשר יהיה לתקן את זה. אמנם המצב רע, אבל לא בטוח שהוא בלתי הפיך. זו הפרשנות שלי, שהתאימה לי אז מאוד. אני לא משוכנעת עד כמה זה מדויק במאה אחוז, אבל זה נראה לי די נכון. עד היום אני חושבת ככה על השיר הזה, בכל אופן, למרות שהמצב כבר השתנה המון פעמים.

B o n a n z a

New member
וואי..

כתבת את זה נהדר.. זה בערך מה שחשבתי, רק שממש "עיבית" את הרעיונות ידעתי שאפשר לסמוך על מזל סרטן..
תודה..

למעלה