ימי הולדת

מורני !

New member
ימי הולדת

בזמן האחרון אני נתקלת בהרבה אנשים שאומרים לי את אותו משפט... יום הולדת זה יום מבאס. אני מנסה להבין למה? יום ההולדת של הבן אדם הוא יום מאוד משמעותי.. בראש ובראשונה בגלל שזהו היום בו נולדת. היום בו קיבלת חיים. היום בו ההורים שלך הפכו להיות ההורים שלך. מעבר לכך.. היום הזה קובע הרבה דברים - יש הרבה שמאמינים באסטרולוגיה - ולפי האסטרולוגיה היום שבו נולדת קובע את עתידך (יסלח לי כל מי שמבין בזה... אני מעבר לזה לא יודעת כלום באסטרולוגיה).. וכן ביום ההולדת שלך - ניתן לך שמך. ושם זהו דבר שמלווה לכל אורך החיים (כמובן חוץ מבמקרים מסויימים בהם מחליפים או מוסיפים שם). לפי הדת.. שמך ושם אמך זה דבר בלתי נפרד שקובע את מעגל חייך.. מעבר לכל הפרטים הטכניים האלו.. יום הולדת הוא גם יום של סגירת חשבונות. אנשים עושים חושבים - מה היה לנו השנה, מה נרצה לשנה הבאה. אני חושבת שמקור העניין של ``יום הולדת הוא לא יום טוב`` זה בכך שאנשים לא רואים את כל מה שהם הרוויחו השנה אלא את מה שלא עשו. מה שלא השיגו. מה שלא הצליחו. בקיצור - את הכוס הריקה. מה שאני רוצה להגיד .. בכל ההקדמה הארוכה הזו - שנה זה זמן ארוך... 365 ימים שבחלקם גם עשיתם מעשים טובים... תזכרו שעזרתם לזקנה לעבור כביש, שעצרתם ברכב ונתת זכות קדימה להולכת רגל, שעזרתם לשכנה מלמעלה לסחוב את הסלים במדרגות, שקניתם מתנה של תשומת לב לאח הקטן, שאמרתם - אני אוהב, אני מעריך, אני גאה - לאנשים סביבכם, שהרמתם טלפון לחבר/ה שלא דיברתם הרבה זמן... ששאלתם אדם מה שלומו.. שהקשבתם.. שחיבקתם.. שניחמתם אדם עצוב.. שחייכתם.. שכאבתם כאבו של אחר ובכך הורדתם כאב מליבו.. כל הדברים האלו ועוד מלא אחרים - הם דברים קטנים אבל למישהו אחר זה עושה את היום.. ואלו הדברים הטובים שבכם.. אל תשכחו - בכל גיל, יש שנה שלמה מאחוריו, 365 ימים שבהם אתם עושים מעשים קטנים כגדולים, מעשים טובים כרעים.. אז אולי עוד לא התחתנת, ואולי עוד לא עשית ילד, ואולי עוד לא סימת את התואר, ואולי ... אולי. אבל כל יום הולדת.. זו פתיחה חדשה. והזדמנות חדשה .. לעשות הכל. ה כ ל ! אז.. תהיו שמחים ביום ההולדת שלך כי, בעיקר, זה היום בו קיבלתם חיים. רני.

יפה כתבת,אבל...

אל תישכח/י את הצד השני של המטבע. אינני יודעת מה גילך,אבל עבור הרבה אנשים כל שנה שעוברת,יכולה להיות מלווה בחרדות,פחדים ואי ידיע על מה שצפוי הלאה. אין מינוס מזה ,וזה טבעי,כולנו רוצים להשאר צעירים בריאים וחזקים ועדיין לא המציאו את מכונת הזמן. וזה לא רק הפחד לסוף החיים,יש מעבר לזה כגון,כגון הדמוי עצמי בגיל אחר,האם אנו עדיין מושכים,הזיכרון לא מה שהיה פעם,שנה עוברת אחר שנה,ויחד עם הרבה נחת יש גם הרבה אי ודאות. בכל אופן..מסכימה איתך שזה יום שצריך לשמוח ולהיות מלך ליום אחד.

מורני !

New member
שועלית..

אני צעירה... ונכון יש את הצד הזה שאתה הזכרת... אבל יש את כל השנה להסתכל על הצד הזה... יום הולדת.. ובכן - זה יום הולדת. צריך להשאיר את הצרות למחר ... או לחלופין - באתמול. תודה על התגובה .. במיוחד בשעה הזו... המשך ערב מלא חיוכים.. :) :) :)... רני.

Mrs.Dvash

New member
Could It Be?

could it? שגרמת לי להסתכל על יום-הולדתי בזווית קצת שונה? הממממ... אני פתחתי סלידה נוראית מיום-הולדתי, אבל אולי....

למעלה