ימי הולדת...

m i t a l y

New member
ימי הולדת... ../images/Emo65.gif

האם אתם חוגגים את ימי הולדתכם? האם אתם חוגגים להוריכם את יום הולדתם? איך זה היה בילדותכם? האם ההורים/אחים היו חוגגים לכם? ואיך הם מתייחסים לכך היום?

alona 9

New member
בוקר טוב סופש נעים לכולם../images/Emo118.gif../images/Emo42.gif

מזמן כבר אינני חוגגת ימי הולדת,(מחכה שיעבור כמה שיותר מהר) לא יודעת למה.. בגילי,זה גורם לי מעט מבוכה, לאמי אני חוגגת, אם בישיבה בבית קפה,או, בהתכנסות של המשפחה אצלה בבית, היא דווקא אוהבת זאת ולכן אני משתדלת לא לפספס פגישה ביום הולדתה. בילדותינו,כמובן שחגגו לנו,ושלושה חודשים לפני.. ספרתי את הימים. היום,אצלינו כבר לא עושים פסטיבל,מרימים טלפון,ברכות ואיחולים וזהו.. עבר היום. אני יודעת שישנן משפחות אשר משקיעות את הנשמה בימי הולדת גם כשהחוגג הוא אדם מבוגר,, זה נחמד,זה יפה..אבל אצלינו במשפחה זה פשוט...פסה.

חוגגים גם חוגגים ../images/Emo65.gif

כשהיינו ילדים היתה לנו משפחה מאוד קטנה והחגיגה הסתכמה המתנה ליום ההולדת (ועוגה, כמובן). אנחנו חוגגים ימי הולדת של כולם . ילדים, נכדים בני זוגם וכמובן אחים בני זוגם וילדיהם. כמובן שעם השנים הדבר הפך לכאב ראש אחד גדול. קודם כל, בכל חודש יש, ברוך השם, מספר ימי הולדת (יותר בני משפחה מחודשים) ושנית, היום יותר ויותר קשה לקנות מתנות. כשצריך, קונים לבד, ומה כבר חסר (ביחוד למבוגרים שבינינו. אני בכל זאת משתדלת לחשוב ולטרוח לפני כל יום הולדת, וגם שואלת את בעלי השמחה. עם הנכדות יש לי מנהג, הולכים לאכול במסעדה בימי ההולדת שלהן ןשלי.

לא חוגגת לא ימי הולדת

ולא יום נישואים שדרך אגב אתמול 13 באוקטובר, לעומת זאת אחי נישא ב- 22 לאוקטובר וכל שנה אני מתקשרת כדי לאחל להם יום נישואים שמח, לצערי כי רב כבר אין למי להתקשר, (אחי צמח כבר חצי שנה ומאושפז במוסד סיעודי,) ולאשתו ... אין צורה להתקשר כי אין לה כבר נישואים כלל, היא לא נשואה לא אלמנה לא כלום... סתם במין מצב תלוי באוויר למי יודע כמה שנים???

49צהוב

New member
יום הולדת חגיגה נחמדת

חוגגים- בטח שחוגגים לי ולבן הזוג יש יום הולדת- בערך באותו זמן, אז תמיד אנחנו מקפידים לנסוע ליזה מקום לבדנו (נו טוב קצת רומנטיקה) אמא שלי- חוגגת יום הולדת לפי הטקס- עם מתנות והכל והילדים- אותם אני לוקחת למסעדה, וכמובן מקבלים מתנה, כיום בצורה של כסף- אני אישית מאד נעלבת אם שוכחים את יום הולדתי -וטורחת להזכיר אותו לכולם פן ישכחו אה כן- וגם העבודה אצלנו שותים ליי כל מי שחוגג יום הולדת בקיצור פסטיבל

|../images/Emo77.gifחוגגים ונהנים ומבלים../images/Emo28.gif

ויוצאים וקונים מתנות ומפנקים את מי שחוגג.
ככה זה היה מילדותי וככה אני ממשיכה עם משפחתי שלי. וכמוכן זוכרים להתקשר ולאחל יום הולדת שמח למי שרחוק מאיתנו.

גלבועא

New member
אני לא חוגג ימי הולדת, אבל

קצת כופים עליי ענין זה. אבי מאוד מאוד אוהב שזוכרים את יום ההולדת שלו, שמביאים לו מתנות, אז גם השנה כמו בשנה שעברה נצלצל, נביא לו מתנה או משהו.

אמאעדי33

New member
אצלנו

חוגגים לילדים כמובן (בני 11, 4 ושנה). בקיץ האחרון ארגנתי מסיבה לכיתה של בתי והיה כל כך יפה שקיבלתי טלפונים מההורים של החברים שלה ושמחתי שהצלחתי לשמח אותה ! כשהייתי קטנה חגגו לי עם סבא וסבתא והמון מתנות. עד היום אבא שלי דואג להתקשר ביום הולדתי ולספר שביום שנולדתי ירד שלג... להורים שלי אני מתקשרת כאשר יש להם יום הולדת. הם גרים בחו''ל לכן אין חגיגות של ממש... ולי חוגגים יום הולדת כל שנה (עם המשפחה של בעלי) ואני מקבלת מתנות מהחברות הקרובות שלי ואין ספק שזה נותן תחושה טובה...

גלבועא

New member
כנראה שאני שייך לאותם אנשים

שאינם חושבים שהימצאותם בעולם ראויה לאיזו התיחסות מיוחדת וחריגה.

אם אין אני לי מי לי ../images/Emo6.gif

למה להתייחס ליום ההולדת באופן כל כך מילולי. בסך הכל מדובר בעוד סיבה למסיבה. בדרך כלל מדובר בענין של מסורת. יש משפחות החוגגות, ויש כאלו שלא. מנסיוני, גם נציגי המשפחות שאינן חוגגות, כאשר הם מצטרפים (בקשרי נישואין) למשפחות חוגגות שמחים מאוד לאמץ את המנהג (לפחות כשתורם לקבל מתנה).

alona 9

New member
נכון

בדרך כלל מכבדת את החוגגים,שמחה איתם,קונה מתנה ושרה להם..
..."יום הולדת שמח" כשזה מגיע אלי? זו בעיה,(מרגישה בדיוק כמו שגלבוע כתב) הם שמחים יותר ממני ועוד.....מביאים מתנה.. מודעת לכך,שריטה קטנה רק ש...לא ידעתי שישנה קבוצה של אנשים כמוני,
....אופס,נפתח סוף סוף

למעלה