ימי הולדת לילדים

ימי הולדת לילדים

כשהילדים שלכן מתבגרים, מעל גיל 9, הייתן מצפות מהילד/ים להודות לכם על עריכת יום הולדת? הגדולה הגיעה לגיל 11. ביקשה כל מיני דברים ליום ההולדת, ביקשה מתנה מסויימת ממקום מסוים (כי ככה היא חלמה). מה שנקרא - הגשמנו לה חלום. הילדה קיבלה הכל כמובן מאליו. ציפיתי שבסוף הערב היא תבוא ותגיד - תודה. גם כשארגנו את הבית לקראת הגעת האורחים, היא לא טרחה לעזור, ישבה וראתה טלוויזיה וכעסה כשביקשנו ממנה לעזור לסדר ולנקות. אני מ רגישה קצת מאוכזבת מזה שהיא מקבלת את מה שעשינו כמובן מאליו איך זה אצלכן? האם צריך לצפות מילד להגיד להורה שלו תודה?

חני ב

New member
ודאי שכן ולא קשור ליום הולדת

אלא לכל דבר שאנו עושים עבורם.

אני לא מצפה כשאני מכינה ארוחה או לוקחת אותה

מביה"ס. אבל כן מצפה על דברים מיוחדים. בעלי כועס עליה מאוד, גם על זה שלא עזרה לסדר ולנקות, למרות שההזמנה אלינו הביתה היתה עפ"י בקשתה וגם בגלל, שכל התיכנון והעשיה והמתנה, הכל היה עפ"י בקשתה (והרבה יותר ממה שחשבנו לעשות). מן הרגשה של כפיות תודה. אז הוא כועס ואני "רק" מאוכזבת

חני ב

New member
ואותי הילדה הרגילה

שגם אחרי ארוחה היא אומרת לי תודה (זה בא ממנה) ותמיד מחמאה "איזה אוכל טעים" הבן לעומתה-לא נוהג כך, חושב שהכל מגיע לו (נו, הוא בגיל ההתבגרות). אני הייתי מעירה לה וגורמת לה לקום לעזור!

הצעירה עדיין לפעמים אומרת תודה

ונותנת מחמאות הקמנו אותה אותה כמובן לעזור, אבל חבל לי שהכל בכעס. היא בכלל בשיא המרדנות והפה המלוכלך

לאייה

New member
תנסי לדבר איתה

אני אומרת הרבה פעמים לילדות שאנשים לא נמצאים בתוך הראש שלהן והן צריכות לומר את מה שיש להן כי אחרים לא יכולים לנחש. היא לא יכולה לנחש איך את מרגישה כי היא בשלב בו היא מרוכזת בעצמה . תתפסי איתה שיחה ותספרי לה כמה היה לך כיף להגשים לה חלום ולשמח אותה אבל שנפגעת מכך שהיא לא הודתה לך ולא הביעה את הערכתה. לפעמים ילדים [ומבוגרים] לא שמים לב ופשוט צריך לבוא ולומר מה שיש על הלב.

אמרנו לה, גם בעלי וגם אני, כבר כמה פעמים

לא רק אתמול. בכלל, על זה שהיא כפויית טובה ולא יודעת להעריך את מה שעושים בשבילה. דיברנו איתה על זה שהיא לא עוזרת ולא עושה כלום, גם אם זה בשבילה לא ממש עוזר. מילדה טובה, עוזרת, נדיבה, מחמיאה - היא הפכה לילדה מוכזת רק בעצמה, עצלנית, כפויית טובה וחצופה נורא

לפעמים גם שלי כזו -

לא אומרת תודה על דבר שהשקענו בו הרבה ולעומת זאת מודה על דברים פעוטים כמו בדוגמא שנתנה חני - על אוכל למשל היא יכולה להחמיא ולהודות. שלי אמנם לא תכעס אם נבקש עזרה ולעיתים היא מציעה מיוזמתה עזרה (קיפול כביסה, ריקון פחים וכדומה) אולי מבחינת הבת שלך - זה לא היה מאמץ גדול בשבילכם לארגן לה את יום ההולדת שהיא ביקשה ? כלומר - אולי היא חשבה שזה דבר שיגרתי כמו הכנת ארוחת צהריים ולא היתה מודעת שהתאמצתם להגשים לה חלום? ואם צריך ללמד להגיד תודה - אז תלמדו. כי זה תמיד נעים לשמוע "תודה" על כל מאמץ - היום זה כלפיכם ובעוד כמה שנים זה כלפי אנשים אחרים. וכמובן מזל טוב

חני ב

New member
מתבגרת. חכי חכי...עוד צפויים לך ימים קשים

למה ימים? שנים.

אני תמיד מקבלת תודה וחיבוקים ונשיקות

שום אירוע אינו עובר לסדר היום רגיל, ואני אפילו לא יודעת מאיפה זה בא להן, אבל הן זה כבר טבע שני אצלן להודות לי. אפילו אתמול אפיתי פיצה לבד בבית כולל הכנת הבצק (פעם ראשונה) טעמה הגדולה כמעט בת 15, ואמרה לי אמא יצא ממש טוב וטעים תודה. והיא ילדה שלא נוהגת להחמיא לעיתים קרובות. לגבי עזרה בנקיון אחרי האירוע, מאחר וזה היום שלה, אנחנו לא מבקשים לסדר ולעזור לנקות, הדבר היחיד שאני מבקשת ממנה שתשאר בחדר שלה ותיקח לשם את כל המתנות שקיבלה. אם היא רוצה לעזור לסדר אני לא מתנגדת אבל לא מבקשת כי זה חלק מיום הפינוק.

הבנים מבקשים תודה ממני על כל דבר קטן

שהם עושים, אותי לפעמים זה מרגיז ואז אני שואל אותם למה הם לא אומרים לי תודה על כל השנים שאני עושה הכל לבד. אני מוותרת להם על התודה,אבל, הם מחמיאים לי הרבה ויש איזה איזון.

למעלה