ימי בית הספר..

jes899

New member
ימי בית הספר..

ימי בית הספר זכורים לי כימיי שתיקה וחוסר מעש, התעופפות בנושא הלימודים עד כיתה יא.
שבה עזבתי את הבית ספר בכיתה יא', למוסד רוחני כלשהוא(לימודים תורניים). בלי בגרות בכלום חוץ מ2-3 מקצועות
ושוב חזרה אל הבית ספר להשלים את הכל במהלך הצבא. ולומד הכל לבד בבית.
ועם כל מערכת הערכים שקניתי בלימודים של מחשבת ישראל ותורה - עדיין אני מרגיש ''חמור נושא ספרים''.
לא מצליח ליישם כלום לא ברמה הדתית אלא ברמה המוסרית, לפעמים אני משלה את עצמי באידאילוגיות ובערכים נעלים
שבמקביל אני עוד נאבק בהתמודדות בדברים מוסריים בסיסים כמו שקר, כבוד מינימלי, אמון, אחראיות.

זה הולך יופי עם כל הבית 3 הזה והאופק בקשת?

מעניין

הקונפליקט הוא פה קודם כל בין הערכים שקיבלת - סטורן בסוף הבית השני - לבין הצמידות שלו עם מרס במזל דלי בתחילת הבית השלישי. סטורן כאילו מביא איתו ערכים כבדים ונוקשים שאותם 'ירשת' בבית השני שנותנים בטחון ואותם מביאים מהבית, ואילו מרס במזל דלי הוא פתוח ואוניברסלי, יודע שמה שחזק בעולם הוא הטבע וכוחותיו ולא אלוהים באופן האורתודוקסי הסטורני, והצמידות ביניהם מבטאת את הקונפליקט כשסטורן מושך אחורה למקורות ומרס מושך קדימה לחופש ולעולם. המשך בית שלוש מביא לנו גם את השמש וונוס במזל דגים ביסוד המים, עם כל הרגש הזה שגם הוא רוצה לצאת ולהיחוות בעוצמה.. מפה מעניינת שבה נושאי העבר והעתיד נפגשים על סף בית התקשורת ונחווים בהמשך באופן רגשני ועדין. אם אכן תצליח לשחרר את המשקולת שלא קשורה אליך ולהקשיב באמת לרוח החופשית של עצמך, תהיה אכן חופשי מכל מה שהוא לא אתה ולא שלך. בהצלחה!

דעתי..

למעלה