ימים קשים

OraS20

New member
ימים קשים

כבר כתבתי כאן על דילמות הטיפולים שלי, כשבעצם אני שואלת איך לעזור לבני? אתמול הוא חזר מבית הספר, אמר שמשעמם לו בהפסקות. חוץ מילד אחד, אף אחד לא עושה דברים שהוא אוהב. מצד שני אמר שהוא ריצה לשחק כדורגל עם הבנים, אבל הם לא משחקים לפי הכללים, אז הו א מתרגז. פתאום הוא נזכר שבחופש הוא לא נפגש עם אף חבר כמעט. הוא פשוט לא רצה...מצד שני גם אף חבר כמעט לא יזם פגישה איתו. נקרע לי הלב ואני כל כך מרגישה את הבדידות שלו לפעמים. יש לו סייעת השנה, אבל היא לא מנוסה. יש לה הרבה כוונות טובות, אבל הדרך ארוכה. אני כל כך רומנו לעזור לו להצליח להשתלב, להרגיש יותר נוח, פחות לבד. עצוב לי. זה ממש צובע את כל חיי כרגע

TikvaBonneh

New member
הסייעת צריכה הדרכה

המשימה של שילוב היא לא פשוטה, וגם סייעת מנוסה מתקשה בה.
בנוסף לכך, גם המורה צריכה לתמוך בשילוב ולעזור לו להתחבר.
והמנהלת והיועצת צריכות לארגן עבודה עם כל השיכבה על קבלת השונה.
שילוב נכון זו משימה עצומה.
וגם אם תקיימי את כל העיצות שהעברתי אלייך באדיקות - עדיין לא מובטח שהשילוב יצליח.
אני העברתי את הבן הגדול שלי לחינוך מיוחד בדיוק בגלל זה.
הבדידות כבר הייתה בלתי נסבלת.
החלטתי שהכי חשוב שיהיו לו חברים.

רואה 6 6

New member
מבינה אותך.

יש לי ילד משולב בגן עכשיו וילדה שעלתה לכתה א' ואני כבר כלכך רוצה לשמוע על החברים החדשים ואני לא שומעת.
זו רק ההתחלה...
הסייעת חייבת הדרכה אבל אם היא אינטליגנטית ונמרצת תוך כמה חודשים גג אתם תמצאו עצמכם עם חבר או שניים.

OraS20

New member
העניין שכאילו יש חברים

במהלך השנה, אם אני יוזמת, אז באים אלינו בשמחה וגם הוא מוזמן לחברים מסוימים מידי פעם. יש לו גם חבר יותר קרוב שאיתו יש די הרבה מפגשים, כולל שינה. אבל את החברות ב1:1, הוא מתקשה ליישם בבית ספר, ששם יש הרבה ילדים, קבוצות,פעילויות....שחקים מורכבים יותר... זה התסכול . מקווה שהסייעת תצליח בעבודתה

רואה 6 6

New member
גם אני התקשתי ליישם חברויות בביהס....

בעיקר כי אף אחד שם לא עצמו ולא אמיתי...
אם הסייעת תצליח לייצר מכנה משותף בינו לאחד או שניים נוספים באזור מתאים נראה לי שיהיה סבבה

למעלה