ימים קשים, אוי-אוי...

גנגי

New member
ימים קשים, אוי-אוי...

הבנות התחילו היום, בשעה טובה, בי"ס. לא יודעת עדיין אם קשה להן, אבל לי קשה. נורא.

nutmeg

New member
בהצלחה!!

אם יהיה להן אפילו חצי מהכיף שהיה לי - אין לך מושג איזו מתנה נתתם להן. חוויות לכל החיים!

loquado

New member
אוי ציפורה לאן נתקענו

השבוע שלחתי את הילדה הראשונה לכיתה הראשונה בפעם הראשונה. ליווינו אותה את תחילתו של היום כמו שרק אנחנו אוהבים. היא תהייה בסדר - אני לא דואג. אך עדיין.. הסלידה מביה"ס וממערכת החינוך, ועל כל הדברים שמניעים שם (לרוב) את הענינים. קצת כמו בגידה בדרך שחינכנו אותה עד כה. ימים קשים.

גנגי

New member
כמו לשתות את כל הימים בקשים.

ככה היה לי היום. אבל הבנות חזרו מרוצות; אחת, כהרגלה, "אין לה שיעורים" (כבר שנה תשיעית שאין לה שיעורים... מעניין,לא?) והשנייה, כהרגלה, יושבת כבר חמש שעות על השיעורים ולא מרשה שנעזור לה להתמודד עם זה, שוברת את השיניים ומשברת את המוח בעזרת מילונים, קוראת ומסכמת, כותבת ומתרגלת, ואיפה שכתוב לה "בין שבע לעשר שורות" היא עושה עשר, כמובן... ואני? לפחות הפסקתי לבזבז טישואים ולתרום לזיהום הסביבה. גם זה מַשוּ...
תודה על העידוד ובהצלחה לכם עם הבת שעלתה ל-א'. אוי, כמה שאני זוכרת את ההרגשה הזאת של הבגידה....

גרי רשף

New member
מחאה של מורה (לשעבר)..

אחת לכמה זמן אני קורא על מעשה זוועה של הורה שרצח את הילד שלו (כמו זה שטמן את גופת ביתו ביער ירושלים או זו שדקרה את בנה למוות) אך מעולם לא שמעתי על מורה שרצח תלמיד. מה המסקנה? לא חשוב: אין מסקנה.. אכן ימים קשים: המורים האלה, הביצפר הזה, המערכת חינוך הזו.. לעיתים היתה לי כמורה אתנחתה קומית עת הייתי שומע ממורים שהם גם הורים תלונות על בית הספר של הילדים שלהם שהמורה שם לא מבינה כלום והמנהל אי אפשר לדבר איתו (כמובן שעל עצמם הם ירעיפו שבחים לרוב ויספרו ש"כל התלמידים יודעים" שהם הוגנים ומתחשבים וכו'). אכן מה מוזר הדבר: כל הישראלים מתנהגים כמו חיות בחו"ל (חוץ ממני), כל הנהגים נוהגים כמטורפים (חוץ ממני), כל המדינה הזו מושחתת (חוץ ממני), כולם טועים (חוץ ממני)..

אטיוד5

Active member
אי אפשר לדרוש ...

מציבור המורים, שהוא ציבור של מאה עד מאה חמישים אלף, יותר ממה שדורשים מהישראלי הממוצע? לדעתי אפשר. לא הרבה יותר, אבל לפחות קצת יותר. והמצב כיום הוא שהציבור הזה הוא בבואת הממוצע במקרה הטוב.

גרי רשף

New member
כן ולא../images/Emo22.gif

כן= ראוי שכל אחד ידרוש יותר מהציבור אליו הוא שייך והכי הרבה מעצמו. ראוי שכישראלי אצפה מהישראלים ליותר ומעצמי להכי הרבה. לא= לצפות מהאחרים ליותר כאשר לי רק "מגיע". אני מקווה שאני עומד בכללים אלו, השתדלתי לנהוג כך ביחס לציבור המורים ולעצמי עת אני הייתי מורה, אך לא אעיד על עיסתי.

loquado

New member
בית ספר

הפך למה שהוא לא "בגלל" המורים... האחריות יותר קשורה לדרג שמנהיג את המדינה ואת משרד החינוך. אין בי טיפת זלזול כלפי מקצוע ההוראה. (אם כך הובן) -כשאהיה גדול אהיה ממורה :)

גרי רשף

New member
משימות!

מחר בשעה רבע לשמונה את מתבקשת להתייצב בחדר המורים, מצויידת כדלקמן: קול צרוד + אינטונציה חינוכית, קוקו מוגבה מאחור, משקפיים על קצה החוטם (מבטי תוכחה), שלל משפטים של מורים.. נצלי את הזמן עד הצילצול לשתיית נס קפה מכוס קלקר ולרכילות עם המורות האחרות. כחמש דקות לאחר הצילצול עלי בכבדות לכיוון הכיתה עם התיק ביד, ובדרך בקשי מתלמידים להרים ניירות וחרצנים מהכיתה. כנסי לכיתה.. (שמישהו אחר ימשיך..)

Idan91

New member
ממשיכה:

אחרי שכינסת לכיתה, אלתרי את צעדייך הבאים.

nutmeg

New member
שכחתם את המשפט האלמותי:

"הצלצול בשבילי, לא בשבילכם!!"

גנגי

New member
תסבירו לי בבקשה:

יש סיבה מיוחדת שאתם פונים לגבר בלשון נקבה?

אטיוד5

Active member
מי מדבר על זלזול במקצוע ההוראה?

הגם שעל העיניין הזה אפשר להגיד מילה או שתיים - אבל פה עדות פסיכולוגים מומחים תהא עדיפה של זו שלי. מדובר על זלזול בציבור המורים. מוצדק. כי חוץ ממעטים שרואים במקצוע יעוד מקודש, וסליחה מראש עימם על המשך המשפט הזה - רוב הציבור הזה עושה מאמצים גדולים לשוות לבית הספר אופי של מוסד שמרטפות, כאשר המנחה הגדול הוא יציאה ידי חובה במקרה הכי טוב. במקרה היותר נפוץ מתקיימת השתמטות מכוונת ממילוי התפקיד החשוב הזה, בניצוחם של המנהלות (רובן, כמו גם רוב המורים, נשים) שמעדיפות שקט תעשייתי על פני הוראה איכותית. באשר לאחריות למצב הזה - אני מסכים איתך שבראש וראשונה היא נופלת על הדרג המנהל את המדינה.

גרי רשף

New member
שוב- כן ולא..

הביקורת שלי לא נבעה מהטענה שהמורים תמיד בסדר או שמערכת החינוך תמיד בסדר, אלא בשל אותה קלות בלתי נסבלת בה "אנחנו" מטילים דופי ב"הם". הייתי מורה במשך שתים עשרה שנים (פורמלית עד לפני שבוע), ואני מכיר את התופעות שצויינו (וגם אלו שלא) מקרוב. קצת לא הוגן לשפוט את מערכת החינוך ואת ציבור המורים בשעה שעליה להתמודד עם תלמידים קשים ועם הורים חצופים ושחצנים שהם בעצמם מתייחסים לבית הספר כאל שמרטף של ילדיהם. אדגיש: לא כל התלמידים ואף לא רובם, לא כל ההורים ואף לא רובם, לא כל המורים ואף לא רובם; אולם כשאדם המדבר כאחד ההורים מטיח האשמות כוללניות במערכת, עלי להזכיר לו באיזו מציאות המורים עובדים, עם מי הם צריכים להתמודד, ולאיזו קבוצה הוא (הדובר) משתייך. נכון שהובהר שההאשמות מופנות כלפי "מערכת החינוך" ולא כלפי "המורים", אבל גם עם שינויים בסידרי העדיפויות הלאומיים עדיין נפגוש בבית הספר ב"מורה" וב"מנהל", שהם בבואתה של החברה הישראלית על הטוב והרע שבה. כרגע אין זה משנה איך כל אחד מהכותבים כאן מתפקד באופן אישי כהורה וכיצד הוא אישית מתייחס למורים של ילדיו, כשם שאין זה משנה מה היו חסרונותי כמורה (והאמינו לי שהיו). העניין כאן הוא החברה הישראלית בכללותה.

אטיוד5

Active member
טוב ...

המאסה הזאת כל כך כללית, כל כך זהירה, וגם כל כך נכונה, שאין לי אלא להסכים עם כל מילה.

למעלה