ימים מוזרים

דיא

New member
ימים מוזרים

כל כך הרבה דברים, קטנים וגדולים, אישיים וכלליים, טובים ופחות טובים, אני כבר לא יודעת לתעל את הרגשות שלי. אני נעה בין התמוגגות ונחת ואושר מגידולה של עידית (1), לדאגה לאחותי הבאר-שבעית הגולה (2), לתסכול מחד ושמחה מאידך על ההתמודדות עם בועז (3), חרדה מהמשך האיבחונים (4) ואי-שביעות רצון מהמצב הזוגי (5), מהתלבטויות על עתידי המקצועי/אימהי (6), דכאון שלא נותן לי מנוח(7) ופחדים מהמצב הכללי, הבטחוני והכלכלי. 1. אני מגדלת קופיפה קטנה ומתוקה להפליא.ההחלטה להיות רוב הזמן בלי חיתולים כל כך טובה לנו. אנחנו הרבה יחד וכל יום יש הצלחות. התחושה השו של הצלחות ושמחות קטנטנות פזורות לאורך כל היום עושה לי פשוט טוב. ובנוסף היא כזו תינוקת חייכנית וטובת מזג, שפשוט כיף לי איתה בבית. 2. אחותי עם שני הילדים נמצאת אצל ההורים שלי. היא רק עברה לדירהנ חדשה והרגישה שהיא לא תוכל להתמודד שם עם שני הילדים. בינתיים לנו היו אבעבועות והיא והילדים חולים, כך שבקושי יוצא לנו להיפגש, למרות שהיא מרחק 15 דקות מכאן. ובכל פעם שהיא רוצה לחזור אני דואגת לה וחרדה ומשכנעת אותה להישאר. 3. כמו שהרופא ההתפתחותי אמר - יש התקדמות אך אין סגירת פערים. והילד שלי, מתוק מדבש לפעמים ומופרע לגמרי פעמים אחרות. מנסה ליישם רעיונות שקיבלתי כאן ובמקומות אחרים, מנסה לאלתר ושום דבר לא ממש עובד. או שאולי כן. הפסיכולוגית שלנו הזכירה לנו שבתוך כל ה"פרוייקט" הזה, שכחנו להנות מהילד. אני כל כך רוצה להנות ממנו, כי הוא באמת כיפי כל כך. לפעמים. 4. יש איבחונים נוספים ובדיקות נוספות לבועז. ואני לא יודעת מה לחשוב ולמה לצפות. אני רק עייפה כבר, וזו רק תחילת הדרך. 5. חברה אמרה לי שילד עם קשיים הוא אתגר לזוגיות. לא הבנתי למה היא מתכוונת. האיש עבר עם העבודה למקום רחוק יותר, אז הימים שלו מחוץ לבית התארכו בכשעה בכל יום. כך שאני לבד עם הילדים כמעט כל היום. כשהוא מגיע כבר באמת אין לו כוח לכלום. הפכתי לעקרת בית. וזה קשה לו, שהתחתן עם בחורה צעירה, שאפתנית, בתחילת קריירה גם מקצועית וגם אקדמית. 6. אני כל כך נהנית מהלהיות בבית, שהמחשבה לצאת לעבוד עושה לי רע. מאידך, אני מתנוונת. אני משעממת וגם הולכות ונגמרות כל עתודות הכסף שהיו לנו. קרנות השתלמות שאמורות להיפתח השנה ובשנה הבאה ירדו באלפי שקלים, נגסנו קצת גם בחסכונות. כסף להמשך הלימודים הקליניים שלי בקושי יש, והוא הולך ונגמר במהירות. באותה מהירות שבה אנחנו מוציאים על טיפולים ואיבחונים פרטיים לבועז ולעצמנו. אז אני חוששת שאני אאלץ לצאת לעבוד, במשהו לא מתגמל ולא מעניין (כי איך אפשר להוציא ילדים מהגן בארבע אם עובדים במשרה מלאה בימינו?). 7. הדכאון בא והולך. הוא תמיד שם, ואני מרגישה איך בכל התמודדות הוא שואב ממני כוחות שכל כך דרושים לי, אבל הוא מופיע במלוא הדרו לעיתים די רחוקות. ואני עדיין מפחדת מטיפול, למרות שאני כבר עושה צעדים מהוססים לכיוון. בגלל זה אני פחות כותבת. יש ימים שאני רוצה לכתוב בבוקר על הכיף של הבוקר ועד שאני מגיעה למחשב כבר משהו מצליח להעיב. או שאני רוצה לכתוב על הקשיים של אמש ואני זוכה לחיוך ממיס של עידית, ואז כבר לא נחוץ לי. בטוחה שכולן עוברות תקופות כאלה, סתם רציתי לחלוק.

parpare bar

New member
היי

אני קוראת את מה שאת כותבת ומאוד מבינה אותך. "שפע" של תמרונים וקשים ושאלות עטופים כולם בחרדה אחת גדולה. אני לא יודעת לומר באיזו דרגת חומרה, אבל הייתי שם. ביקרתי במקום הזה על שלל קשייו וסימני השאלה שלו, וכמי שצלחה את 'הביקור' - אני יכולה לומר שזה זמני. כמו תקופה כזאת שחולפת. אני יודעת שזה נשמע נורא שטחי, אבל זה ככה. את נשמעת לי אשה מאוד אינטילגנטית, סופר בשליטה, אחת כזאת שיודעת מה צריך וברב המקרים גם יודעת את האיך. לפי מה שקראתי עד כה, את גם לא מוותרת ומתעמתת עם הקשיים. ואת זה אסור לך אף פעם לשכוח!!! פשוט כדי שתאפשרי לעצמך , את אותה טפיחה על השכם. אני בעד טיפול - זה חובה , וגם פסק זמן לנשום אוויר.אני אולי אתחיל טיפול חדש שנקרא "רוורסינג" שמעתי גדולות ונצורות עליו - באופן אישי מאוד מאמינה בטיפולים אלטרטיביים, אני מטופלת גם בדיקור כבר שנים. (אני אחווה ואספר כמה זה שווה) תמצאי דרך לקיים זמן איכות לעצמך עם עצמך - זה עושה סדר מפקס את המחשבות ומארגן את סדר העדיפויות הנכון. תחשבי על זה. זהו חייבת לצאת, וסליחה שהתפרצתי פשוט הדלת הייתה פתוחה...
האמת? שמעתי את העומס שעל כתפייך ולא יכולתי להיוותר אדישה. בהצלחה!!!

לא שכעת יש לי זמן ../images/Emo3.gif

אבל הבטחתי שאתייחס, אז בקצרה: אני חושבת שאת אישה עם כוחות יוצאי דופן. להתנהל תחת דכאון זה כמו לגלגל כל יום, כל היום, סלע ענק, ואת עושה את זה! שמחה שבתוך כל זה את מצליחה להנות מעידית, ומאמינה, שאחרי התובנה שהגעת אליה (וגם בשוך האיבחונים) תזכרי שוב להנות מהבועזיז. שולחת נשיקות גדולות!

ברבי28

New member
קוראת אותך ו WOW

1. אני עדיין בהלם מהנושא הזה של החיתולים, מחפשת לקרוא על זה, אבל בלי חיתולים בכלל - וואו !!! 2. כל מה שאני אגיד לא יהיה רלוונטי, כי אני עדיין פה בעיר האורות, ולר הולכים לאף מקום (אולי להורים באשקלון ?
) 3. סגירת פערין היא לפעמים יותר משמעותיתי מהתקדמות, כי היא תנאי הכרחי ומקדים לה ... מקווה שתראי אותה במהירות, ומאחלת לך יותר רגעי מתיקות איתו 4. מחזיקה אצבעות 5. הקטנה במסגרת ? אני חושבת שכשהיא תביה באחת כזאת, ואת תחזרי לשגרה, הבחורה הצעירה והשאפתנית תגיע 6. אין לי מה להגיד בהקשר אחרי שכתבתי את 5 (אני פשוט מהפסיכים האלה שלא יכולים להיות שניה בלי עבודה) 7. רק
אבל כאלה מחייכים, אני חושבת שזאת גם העונה ... וגם המצב ... מהקווה שהכל יתבהר במהרה אני חלייבת להגיד לך שאני חושבת על כל מה שכתבת, ופשוט בא לי לחבק אותך, בעיני, את עושה הרבה יותר ממה שנראה לך ועל זה שאפו אחד גדול

נייטי

New member
ימים מוזרים - אפשר לחלוק גם ולנצל"ש אותך?

מרגישה שבהמון דברים הימים המוזרים שלך קצת חופפים לשלי אף על פי שבצורה שונה. אז מרשה לעצמי להגיב לך תוך שאני משתפת קצת מעצמי. מודה לך שפתחת לי את הדלת לשיתוף הזה שכבר המון זמן יושב לי על הלב. 1. נשמע לי עמוס בטירוף כך מה שקורה איתך. מדהים אותי שאת מאתגרת את עצמך כ"כ עם החיתולים ומצד אחד זה נשמע לי קשה כ"כ אבל מצד שני כ"כ יכולה להבין את התחושה הטובה שזה עושה כשזה מצליח. אצלנו יש את ההתמודדות עם השינה של דניאל. עברנו איתה תהליך ארוך ונפלא בשבועות האחרונים וזה הצליח כל כך והיה כ"כ טוב וזה גרם לי להרגיש הכי בהיי שבעולם. אז כן, אני מבינה למה דבר כזה יכול לצור סיפוק. להבדיל, אצלנו, בשלושה לילות האחרונים יש נסיגה מטורפת בעניין השינה ואני מרגישה את התסכול חוזר לגור איתי וזה מבאס תחת. 2. הילדון הגדול - התמודדות גם אצלנו. אין לי משהו מעודד להגיד לך כי גם אני נעה בין סוג של שמחה ודקה אח"כ חוטפת את הבומבה בפרצוף ומרגישה איך הכל מיאש. לאחרונה תומר חזר להרביץ בגן אבל ביג, ביג, ביג טיים. מוצאת את עצמי מתמודדת עם הדבר הזה ללא הצלחה. לפני כמה ימים נחה עלי המוזה והתחלתי לנקוט איתו בשיטת המנטרות. חשבתי לעצמי שאם זה עבד אצלי וזה עובד עם מבוגרים אז אולי זה גם יעבוד איתו. כל יום, מספר פעמים ביום אני מבקשת ממנו להגיד בקול רם שני משפטים שקבעתי כמנטרה, שמתייחסים לעניין המכות. אין לי מושג מה ההשלכות של שיטה כזאת, וזה רעיון פרטי שלי בלי להתייעץ אבל אני מרגישה שזה קצת עובד. לא שאני חושבת שיש כאן פתרון קסם אבל אני חושבת שזה מחלחל קצת. 3. עבודה - אוי כמה שאני מבינה אותך. גם אני מרגישה מנוונת לגמרי. כ"כ רוצה כבר לעבוד במשהו שיגרום לי סיפוק ובנייה. השבוע הודעתי למקום העבודה שרצה לסגור איתי חוזה, שאני לא אתחיל איתם. זאת אותה עבודה שהשכר בה הוא מעולה אבל התפקיד גובל בטימטום. החלטתי שאני לא מוכנה לעשות את זה לעצמי, לא מוכנה ללכת ולהתנוון בעבודה, לא מוכנה לקום בבוקר ולהרגיש גוש ענק של עלבון ותסכול בגרון, לא מוכנה להתמודדות הנפשית שידרוש ממני כזה תפקיד מעליב. מגיע לי יותר מזה. כמובן שדקה אחרי שאמרתי צילצל הטלפון מהבנק................... אז בינתיים אני מתנוונת בבית אבל לפחות לא עם גוש סגרון מעבר לגוש הכספי. 4. החלטה חשובה ומשמעותית עומדת על הפרק כבר זמן מה, וביומיים האחרונים דברים סוף סוף התחילו לזוז קצת. זאת החלטה שיש לה השלכות על כולנו כמשפחה. זה אומנם באמת צרות של עשירים, בעצם זה בכלל לא צרות, זה דבר טוב מאוד, אבל עד שזה יקרה, אני כנראה אתלוש לעצמי את כל השיערות בגוף כולל באיזורים האינטימיים. אני חושבת, שהדבר הזה, מעסיק אותי בימים ובלילות יותר ממה שהילדים מעסיקים אותי............. אשמח לאצבעות טובות, שהכל יסתדר לטובה, שאוכל בשבועות הקרובים לעדכן בבשורה טובה. 5. המלחמה, המלחמה, המלחמה. מפחדת על החיילים שלנו, מפחדת מכל הטילים האלה ושחלילה לא יבוא אסון, והאמת היא, שהלב שלי נקרע גם מהמראות בצד השני. ביומיים האחרונים התנתקתי מהחדשות כי זה פשוט הפך את חיי. מקווה שאחותך תשאר כאן עוד קצת ושהילדים משני הצדדים יחלימו ותוכלו לבלות יותר ביחד. זהו, דיא, התנפלתי עליך כי היה לי כבד כאן לבד בפולניה. אבל אין לך מושג כמה הייתי זקוקה להתנעה הזאת. מקווה איתך שהדכאון ימוגר ותשארי רק עם הסיבות לחייך.

דיא

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

פה בפולניה יש הרבה מקום, למרות שחשמל
אין. אני מודה שנהייתי די אנוכית בימים מוזרים אלו, ואני כבר לא מי יודע מה יודעת לתמוך באחרים. אבל יש לי כמה מחשבות לחלוק איתך. 1. שינה - זה הגיל מאמי, זה הגיל (אחד מני רבים, אבל אחד היותר משמעותיים) של שינויים בדפוסי השינה. את בטח יודעת את זה, אבל חשבתי להזכיר לך שזה עובר. לגביי - אני באמת לא מאתגרת את עצמי עם זה, אחרי שבועיים זה כבר ממש זרם. הדבר היחיד שמאותגר הוא מכונת הכביסה. אבל ההנאה מזה - העובדה שאני הרבה יותר איתה פיזית, שאני מתייחסת אליה כל הזמן, וכאמור, ההצלחות, שווה מכונה אחת נוספת בשבוע. וגם המחשבה על העתיד נטול חיתולים. 2. אך, הילדונים הגדולים האלה. האהובים כל כך. רק שיהיו בריאים, כי אם לא אני גם אחל במריטה שיטתית של שערות גופי. המנטרות - הפסיכולוגית שעוזרת לנו בהדרכת הורים ביקשה מאיתנו שנעשה מנטרות כבר בפגישה השניה. כך שההמצאה שלך בעלת סימוכין מקצועי. אני לא מתחברת לזה וקשה לי מאוד לעשות דברים מלאכותית, למרות שאני יודעת שזה חשוב ועובד. אני צריכה לעבוד על עצמי גם. 4.
5. החיים ללא טלוויזיה ורדיו כל כך יותר קלים. אינטרנט אני פותחת בערך פעמיים ביום ואני יכולה להחליט אם לפתוח את הידיעה או להסתפק בכותרת. המלחמה נראית פחות מפחידה ככה. המקום הזה, הנשים המדהימות פה הן סיבה מצויינת ל
. כיף לי שאתן כאן.

מיליתו

New member
אנחנו צריכות קבוצת תמיכה.......

אבל כזו שאפשר להביא אליה את הילדים שיעסיקו אחד את השני, ויתנו לנו קצת לנוח... אני עדין מותשת מהבוקר - אולי תסבירו לי למה בגיל שנתיים ורבע התארגנות בוקר שמשכה (נטו) 5 דקות לוקחת כמעט שעה? למה צריך לנהל משא ומתן של 15 (!) דקות על פתיחת הפה בשביל 10 שניות של צחצוח שיניים? ולמה צריך לשכב על הריצפה הקרה 10 דקות לפני שמכריזים "לא רוצה ללבוש תחתונים בצבע ורוד, רוצה בצבע כחול!!!!!!" מה איכפת לי איזה תחתונים היא לובשת? רק שתגיד למה היא שוכבת על הרצפה וצורחת. אני מבינה שהיא כניראה חושבת שפגעתי לה באוטונומיה משום ששלפתי על דעת עצמי תחתונים בצבע ורוד, אבל אי אפשר פשוט להגיד?????? ועם כל זה - אין לכן לפעמים חשק לעוד ילד? לי יש חשק, אבל אין כוח. גם ככה הקטנה צמודה אלי כל היום. או כמו שאני קוראת לזה - עקרון הרצף ועקרון הכסף (מטפלת מרוויחה לשעה יותר ממני...) ונייטי - שיהיה בהצלחה בהחלטה החשובה.

נייטי

New member
את יודעת, אני מחפשת מזה זמן עבודה

וכמעט בכל התפקידים שמוצעים במקצוע שלי כתוב כחלק מדרישות התפקיד: "דרוש נסיון בניהול מו"מ"....... אני חושבת לעצמי, שכל מי שהיא אמא לפעוטות אסור לה להבהל מדרישה כזאת גם אם היא לא ניהלה מו"מ במסגרת העבודה. לנהל מו"מ עם הפעוט שלך זה הרבה יותר קשה , דורש הרבה יותר אסרטיביות, סבלנות, יחסי אנוש ומקצועיות. פשוט צריך להפסיק לכתוב "דרוש נסיון בניהול מו"מ" וצריך לכתוב "דרושה אמא לפעוט"! אוי הויכוחים האלה...............אין סוף ויכוחים אין סוף משאים ומתנים על פאקינג חולצה או על צבע הכוס או על הגרביים או על המקלחת או על המקלות והאבנים שכן או לא יכנסו לי לאוטו לפני הגן. אין לי כבר כוח לויכוחים האלה. ביום שישי צרחתי על תומר כמו שבחיים לא צרחתי עליו, כי אחרי לילה בלי שינה (דניאל בחנה את רצינותינו בעניין השינה.....) פשוט לא היו לי אנרגיות לסבול את זה. אח"כ הסתובבתי מיוסרת יום שלם..... דווקא עם דניאל יש מגמת שיפור בסך הכל גם בעניין השינה וגם בעניין הרצף (קישטא מרפי לך מפה) אז כרגע אני מורידה פרופיל בעניין הקיטורים עליה.

מיליתו

New member
../images/Emo6.gif אז יש לי ניסיון במו"מ

אבל נראה לי שאני לא כל כך מוצלחת בזה... לגבי השינה - מחזקת את ידיכם.

rmmiri

New member
הי

הי דיא, צר לי שזה מה שאת מרגישה. מצטערת שלא יכולה להגיב יותר בשלב הזה, אני עוד דקה יוצאת לרמב"ם... רק שתדעי שקראתי ואני איתך... מאחלת לך ימים טובים יותר מירי

rmmiri

New member
נקווה לטוב, בנתיים לא משהו...

הי אמאדובה, בקצרה... אבי מאושפז ברמב"ם כבר חודש... סבל נוראי עבר 4 ניתוחים ברגל, בתקווה להציל את הרגל. עדיין אין אבחנה ברורה...ככל הנראה שרידים של תאונת דרכים מלפני 14 שנה (שחשבנו שכבר מזמן מאחורנו). מתפללים שיהיה טוב ושיצא משם בשלום. תודה שהתעניינת מחבקת

דיא

New member
../images/Emo201.gif

עדיין אין ישועה? הייתי בטוחה שאתם כבר אחרי. מקווה שיצילו את הרגל ושהדרך לעשות זאת תמצא במהרה.

sarity33

New member
מקווה איתכם לטוב!!

בינתיים
ועכשיו מזמינה אתכם ביתר שאת. אם את נוסעת לאבא שלך אנחנו ממש על הדרך (עם סטיה קטנטונת). תעצרו תשתו קפה ותמשיכו.

sarity33

New member
בהחלט ימים לא פשוטים

קראתי את דברייך כבר ביום חמישי ולא כל כך מוצאת את המילים. אולי כי הלופ שלך בחלקים רבים ממנו דומה ללופ שלי. באופן אישי חושבת שזה שאת מצליחה לכתוב לעצמך מול מה את מתמודדת ובצורה חדה ותמציתית הוא חלק חשוב בתהליך לפתרון. אני יודעת, זה אולי נשמע מצחיק אבל הרבה פעמים אני מרגישה שבתוך כל בליל הבעיות שאני מתמודדת איתן סדר בדברים היה מאוד עוזר לי להתחיל להתמודד עם העומס. שמחה שבתוך העומס הזה יש מספר נקודות אור. יודעת בדיוק על מה את מדברת כשמקבלים פידבק מילד כמה אנרגיות זה מניב. יעל, שבבסיסה היא ילדה חייכנית וחיונית סובלת מהיום שהיא נולדה מגזים בצורה קשה ועושה הכנה מאוד ארוכה לשיניים. זה הופך אותה לעצבנית מאוד ובהתנהגות שלה היא מזכירה את טליה כתינוקת וזה מתיש ברמות. זכינו ל5 ימים שהיה לה בהם רוגע וכל כך נהנינו ממנה וזה נותן ים כוחות להתמודד גם עם חוסר שינה. שישי-שבת האחרונים היו כאלה וכל כך נהניתי שהיה חשש שאני אעשה לה נזק ממשי מרוב נשיקות וחיבוקים וקיבצ'וצ'ים. אני שמחה שיש לך את האי של השפיות הזה. כמי שמסתכלת מהצד אני יודעת להעריך את זה שזה המון. ועם כל זאת כל כך מבינה את שאר ההתמודדויות ומקווה בשבילך שהזמן יביא תשובות במהרה ויקל את העומס הרב מכתפייך. מקווה איתך לימים פשוטים יותר כפיים יותר ...ימים רגילים. מצטערת שאין לי שום עצה חכמה לתת לך אני מניחה שאם הייתה כזו הייתי מישמת אותה
המון

מיליתו

New member
ימים מוזרים בהחלט

אני כל כך מזדהה איתך שזה פשוט לא יאמן מהזוית האחרת לחלוטין שלי - הדילמות שלך הן כל כך דילמות של נשים במאה ה-21. איפה הימים שהיינו צריכות לדאוג רק לבית ולילדים? אף אחד לא ציפה מאיתנו (ובטח שלא אנחנו מעצמינו) לדאוג לפרנסה או לקריירה.. איזה כיף היה. היום אנחנו כל כך מחונכות לפתח קריירה ולפרנס את המשפחה, שאנחנו קורסות תחת הנטל כי יש גם את כל העבודות ה"מסורתיות". וחוץ מזה, אין את תמיכה "השבט" - כל עזרה בבית או עם הילדים נקנית בכסף... אישית, אני החלטתי השבוע להוריד הילוך. יש לי המון עבודה. המון המון. אני עובדת במשרה ורבע (רשמיות) + תינוקת שצמודה אלי כמעט כל הזמן (אני לוקחת אותה לעבודה). קנינו בית במחיר שקצת גדול עלינו, וזה מלחיץ נורא, כך שאני לא מרשה לעצמי את הדברים שקודם איכשהו הרשתי (כמו יותר שעות בייביסיטר / עוזרת / מוצרים אורגניים / טיפולי דיקור סיני), אבל לא נמנעת לחלוטין מהם. קשה קשה גם אני חוששת מהדיכאון / חרדה. כרגע, אני לא מרגישה שאני שוקעת עמוק יותר, וכן מרגישה שיש לי כוח להתמודד (כמו למשל - השבוע אני עובדת רק את מספר השעות המינימאלי, ובמקום לעבוד מהבית כותבת בפורומים וצופה בשיעורי פילטיס בטלוויזיה). מקווה שזה יעזור. דרך אגב, אם היו אצלך אפיזודות קודמות של דיכאון, הייתי מתייחסת לתחושות העכשוויות שלך בשיא הרצינות, ובוחנת אפשרויות טיפול. גם אם את לא מתחילה בטיפול, טוב לדעת שהאפשרות קיימת וזמינה.

אמאדובה

New member
../images/Emo201.gif קראתי כבר לפני יומיים

ועדיין אין לי מילים חכמות לכתוב. קודם כל תודה שחלקת
טוב לשמוע על הדברים הטובים כמו גם אלה שפחות טובים. ואני מעריצה את הכוחות שאת מגייסת להתמודדות עם כל מה שנופל עלייך. עצם זה שאת יכולה לכתוב פה את הרשימה הזו אומר בעיניי שאת עושה משהו נכון - כי את יכולה להפריד בין הדברים גם אם הכל מרגיש כמו עומס רגשי מטורף.

למעלה