ימאדורי

כבוד לטבע

אני מניח שבתום לב מוחלט ערבבת שתי סוגיות: האחת "ניכוס" עצים מהטבע כחומר לבונסאי. השניה למי מגיע הכבוד ליצירת הבונסאי כפי שכתבת לעיל: "מה שאני מבקש מהעוסקים ביאמאדורי זה קצת פרופורציות והרבה קרדיט לכוחות שעיצבו עבורכם את "חומר הגלם". תשובתי התיחסה לסוגיה השניה. לא נראה לי שלמי שהו מחלוקת רבה איתך בסוגיה הראשונה, כולנו שוללים פגיעה בנכסי הטבע - יחד עם זאת לא כל עקירת עץ בטבע הינה פגיעה בו הכל בהתאם לנסיבות, וחזקה עלינו שאנו רגשים בדיוק כמוך.

סן תאי

New member
קרדיט מלא

אינני מוצא שמי מהמגיבים ביטל ולו במעט מזכויות היוצרים של הטבע. המכנה המשותף של כולנו הוא אהבת הטבע והוקרתו. אגב גם אנחנו יצירות של הטבע, וכשרון היצירה שלנו הוא מתנה מהטבע. ושוב לעניין האספנות. לא חושב שמבקר בביתך (tanei ) יעיר בציניות או עוקצנות כפי שאתה טוען, אולי בפליאה, השתאות והערכה. ואפילו נקרא לזה אספנות, מה פסול בכך? הסמנטיקה חסרת חשיבות.

kfirik

New member
דעתי ../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif

דבר אחד לא מצא חן בעיני בטיעונים ש"רצים" פה...(אולי חוץ מסאן תאי) והוא ההפרדה,ההפרדה בינינו בני האדם והטבע כאילו אנחנו נוצרנו והטבע נוצר לצידנו..רבותי!!!, אנחנו וה"טבע" אחד הוא, אנחנו ממוזגים עם הטבע,היצירה שלנו אינה אלא יצירה של סעיפי הטבע,שורשי הטבע ,פריטי הטבע גורמי הטבע,יפה אמר סאן תאי שכישרוננו הוא מתנת הטבע,אנחנו הוא הטבע גם אם אנחנו לוקחים עץ מהחורש או מהיער ואנו שותלים אותו בגינתנו זה זהה לפרה שעוזרת בעצם אכילת העשב להתרבות שלו (תהליך העיכול וכו'...),אנו עוזרים להשרדות הצמח בהרבה מקרים,ונכון הסיכויים הם נמוכים בהישרדות הצמח,אבל גם לא כל זרע שפרה אוכלת הופך לעץ רענן. עכשיו,יבואו אלה ויאמרו "אצל הפרה האכילה היא עניין הישרדותי מהותי אין לה ברירה אחרת זולת אכילת אותו זירעון",ואני אומר:חברים יקרים הבונסאי הוא עניין מהותי הישרדותי,הוא חלק מהטאו שלנו,אלמלא הבונסאי לא היינו אנחנו היינו אנשים אחרים. היות ואנחנו בזמן הזה,הנוכחי,ההווה,מתעסקים בבונסאי,אז זאת היא המהות שלנו,ההוויה שלנו,זה הכל. אי אפשר שפרה תגיד לפרה אחרת אולי תאכלי פשטידות כי היא לא מכירה פשטידות,אותו דבר אנחנו,אנו איננו יודעים משהו אחר אי אפשר להגיד לנו תתחילו לסרוג (לדוג') ,או לעשות משהו שהוא איננו בונסאי... היות וההווה אינו יכול לזמן לנו כלום מלבד מה שהוא מזמן לנו,גם אותם אחדות ,עשרות ,או מאות,עצים שאנשים לוקחים מהיער אינם יכלו להיות משהו אחר כי זה מה שהם ,עצים מתים שנאספו מהיער...זה הכל. לסיכום אומר שלדעתי בדיון הנ"ל רווחת גישה שהנימה שלה היא : "יש טבע ויש אדם והאדם יכול לפגוע בטבע (למשל ביאמא דורי)" ואני חושב שזה פשוט לא נבון לחשוב שה"טבע" עובד על עצמו מזיק לעצמו מתוקף העובדה שאני חושב שיש מיזוג ואין הפרדה... תודה ומקווה שלא עיצבנתי אף אחד. הרבה אהבה וסובלנות

minigan

New member
האדם הוא הטבע ולכן מותר לו לפגוע ??

שלום כפיר גישה חדשה ומרעננת. לפי דבריך אני מבין שכל פעולה שאעשה בטבע/ עם הטבע/ נגד הטבע היא טבעית ולכן אין שום בעיה ודילמה איתה? נראה לי שאמירה כזאת היא כבר בתחום הבסיסי של אמונה ופילוסופיה אישית שקשה להתווכח איתה. אני חושב שהרחקת לכת ואתה נותן לגטימציה לאדם להתנהג כמו...פרה. מאחר ואני סבור ש"מותר האדם מן הבהמה" נראה לי שיש כמה סייגים שאנו צריכים לקחת על עצמנו. אחרת יעשו מאיתנו...סטייקים. יוסי

kfirik

New member
אמנם..

אמנם כתבתי שכל פעולה שאדם יעשה היא טבעית אך לא ציינתי את המימד הנוסף והוא מימד האחריות נכון כל פעולה שמקורה במחשבה אנושית היא טבעית ,גם הטיעונים שלך הם יפים וטבעיים,גם הטיעונים שלי הם יפים וטבעיים ןבסך הכל כולנו אנשים יפים שאוהבים את הטבע כמו ילדים שאוהבים את ההורים שלהם,ונכון גם אוהבי טבע יכולים לעשות פעולות שתוצאתן היא לעין אנושית פגיעה,ובעין אנושית גם על אותו אדם מוטלת אחריות מלאה לפעולותיו ואני מסכים עם קביעה זו. אך דברי באו מגישה יותר גלובאלית ופחות "אנושית" ,גישה שיכולה לקבל את כל הטיעונים על כל הסתירות הפנימיות שבהם ועם זאת לשמור על הבנה שהכל חלק מאותו מרק גם אם גזר א' טעים מ ב' וגם אם הוא גדול יותר או במיקרה שלנו קטן יותר ובכל זאת הכל חלק מאותו מרק. מיני אני לא נותן לאף אדם שום לגיטימציה לעשות שום דבר כי אין זה בסמכויות שלי,אך אני מאמין בתמימות,בחפות מכוונות רעות,בטוב,כי כל אדם בסופו של דבר שפועל מתוך כוונות חיוביות גלובאליות (כמו הגישה שלי) לא יכול לייצר שליליות גלובאלית. נכון, במימד האנושי יש חוק, ומוסר, וטיעונים, ודיעות,ושאר מיני ירקות אבל במימד הגלובאלי חובק כל,ישנו כיוון כללי ללא קוטביות של טוב ורע,אלא רק חיוב ושלילה. ובסופו של דבר הכל חלק אינטגראלי מכוח ההתכוונות הכללי...הכל מאוזן תמיד. זה דומה לאדם שעובר ניתוח ,נכון הרופא מבתק את ביטנו,דבר רע (במימד אנושי),אותה סכין גם יכולה ליגרום למוות (וזה גם לפעמים קורה) אך כשהכוונה של הרופא היא חיובית הוא איננו עומד לדין! אין בפעולה שלו קארמה רעה...היא חלק מהאיזון. הטבע יצר אותי כדי שאגשים את עצמי הטבע,היקום,אלוהים,איך שתירצו יצר אותי כדי שבסוף אמצא את ייעודי את הפוטנציאל שלי,נכון הטבע גם ייצר לי מוסר,דיעות,מוח לחשוב איתו,חברים להתווכח איתם,הטבע יצר את המיזוג בינינו לדעתי,אני מציע שכל אחד יהיה נאמן לדיעותיו,ואם המצפון, החוק, המוסר או אפילו כוח ההתכוונות מניע אותו שילך על זה,שיקח בחשבון שיש לו אחריות על מעשיו או שיחליט לפעול כמו פרה ללא אחריות זה לא משנה במימד הגלובאלי כי במילא הכל ישאר מאוזן הכל אותו מרק.

minigan

New member
יפה ../images/Emo140.gif

אני הולך להכין מרק
.

oferez

New member
מרק, פרות ואיזון

כפיר איכשהו הצלחת לצאת משאלתו של יוסי -האדם הוא טבע ולכן...אבל אינני מסכים שהכל ישאר מאוזן. האדם מומחה בלפגוע בטבע ולהפר איזון ולא חסרות דוגמאות. אני בטוח שפעילותנו המבוקרת לא זו שתפר את האיזון. אבל זה בגלל שאנחנו לא רבים וכן בעלי עקרונות ומצפון. יכול להיות שאתה צודק בגלובלי במובן הפילוסופי של העינין. ושאם האדם "יעזוב" את הטבע לאלפי שנים הוא יאזן את עצמו. לילה טוב עפר

tanei 1

New member
האדם והטבע-אתיקה

אלמלא ידיעתי שבפורום בונסאי אני נמצא, היתי חושב שנקלעתי לחוג פילוסופיה, לבין שתי אקדמיות פילוסופיות ,האחת של אפלטון והשניה של אריסטו, העוסקות בשוני בין הגישות באשר למהוגן והלא מהוגן,והעוסקות בסגולות הטובות שבהן מצטין האדם שעושה חיל במעשיו,-או הסגולות הלא טובות והטעויות שמקלקלות את -"השורה". איש ,איש מבחין היטב במה שהוא עושה ובמה שהוא בקי בו,-והוא השופט הטוב ביותר של מעשיו. לא בכל סוגיה אפשר להגיע לקביעות מדויקות, ולכן צריך לשאוף אל מה שהוא טוב ואל מה שניתן להשגה! והלוואי שהסכמה כללית הייתה שוררת ורווחת בין כולנו! וכך מימאדורי התגלגלנו לפילוסופיה,ואני תקווה שנחזור במהרה לעיסוק היותר גשמי בבונסאי-כל טוב לכלם,איתן

kfirik

New member
יפה אמרת...

אין כל רע בלגלוש קצת הרי אחרי הכל עכשיו אין הרבה צמיחה בגלל הקור אז קצת ברברת לא הזיקה לאף אחד...הסכמה כללית, יש ואני מסכים עם כל הדברים הנפלאים שאמרת. כפיר.

jarnon

New member
מתאים לימאדורי???

טיפה משלי למרק של מיניגן: חלק מהעצים היפים ביותר שלי הם ממקור זה, אבל לא כולם. ימאדורי נראה לי מקור לגיטימי לגמרי במסגרת המגבלות של החוק ואהבת הטבע. כמובן שאסור לעקור צמח נדיר או מיוחד רק כדי לספק את ייצר האספנות , אבל במקום שבו גדלים מאות ואלפי עצים אפשר ללא כל נקיפות מצפון להוציא צמח אחד המתאים לבונסאי. אני מצרף צילומים של שני עצים שניצלו (בינתיים?) מכלי החפירה של חוג הבונסאי ישראלי, בין היתר כי הם גדולים מידי. יונתן

minigan

New member
עצים למרק

עצים יפים יונתן. ממממ..מאד מתאימים למרק. שהגודל לא יטריד אותך...ההובלה עלי.

tanei 1

New member
דברים יפים

לכפיר שלום,כתבתי את הדברים בעיקר בעקבות גישתך המענינת ודבריך היפים על הטבע,ואני מקווה שמצאת בהם תמיכה מסויימת.בקשר לצמיחה-דווקא אצלי מתחיל עכשיו לבלוב חדש בעצים שעמדו בשלכת,ובכל פעם מחדש אני עומד נפעם ונרגש לראות את נפלאות הטבע,הצמיחה המתחדשת,הניצנים שיש להם שאיפה עצומה ולא תאומן להיפתח ולקלוט את האור וקרני השמש, זהו תהליך של המשכיות שעושה פשוט טוב לנשמה...כל-טוב איתן

kfirik

New member
כפתור ופרח.

מרגש איתן לשמוע (לקרוא) את דבריך,אני מזדהה לחלוטין משום שגם אני בכל בוקר עוד לפני הקפה יוצא לראות את השינוי מיום דאשתקד,אני תמיד עומד נפעם למראה הניצנים על הנשירים ועל ירוקי העד או "סתם" זרעים של מכנף נאה שנובטים בכל פינה בחצר זאת אהבה שאין לה אח ורע... אני אגלה לכם סוד קטן,כשאני לעיתים לא ישן בבית ולא רואה את הצמחים שלי אפילו יום אחד ,משהו בי לא נותר שקט...

למעלה