ימאדורי מהכביש

noamrathaus

New member
ימאדורי מהכביש

הי, נהוג לחשוב על ימאדורי כמשהו שעושים בטבע, אך למעשה זה הפעם השנייה (בפעם הראשונה לא הייתי נוכח בתהליך אלא רק בסופו) שאני מבצע ימאדורי לצמח מהכביש... הצמח נמצא שם לפחות... הרמממ... מאז שהבניין קם, שזה מ-85 בערך.. כאשר בפעם בכמה זמן מתעצבן שכן ו"מטפל" בו :) בטוב לבי, וברצון רב לנצל את העץ המרשים בצעתי יחד עם אבי ימאדורי לעץ... ראו תמונות מצורפות.

bekN

New member
פיקוס

אכן פיקוס נאה העלתם ברשתכם. ריבוי הגדמים נראה לי יהיה בעייתי מבחינת העיצוב, אבל יהיה מעניין לראות את התוצאה. בהצלחה!

איתןem

New member
ימאדורי-בראבו,גנבת לי את המליםbekn

לי הוא לא נראה כל כך בעייתי בעיצוב,אלא באם נצמדים "לאמנות החיקוי" -ודי 'לחכימא ברמיזא'...

bekN

New member
זה בברור פיקוס...

אם חושבים על מקום הגדילה,כלומר מרזב אורבני ,וצורת העלים,אני מוכן להשבע שזה פיקוס ,כנראה פיקוס קדוש,ואם אני טועה,אני מוכן לגור בתוך עציץ ולהיות חלק מהאוסף שלך,מה אתה אומר ,סן תאי,תוכל לעצב ממני משהו?

סן תאי

New member
מילא לגור בתוך עציץ..

אבל להיות חלק מהאוסף שלי עלול להיות קטלני, אני נוטה לבצע חיתוכים דרסטיים בעיצוב הראשוני..

moonchild N

New member
פיקוס?

למה החלטת שזה פיקוס? אולם העלים שלו דומים לעלים של הפיקוס הקדוש, אבל הגזע לא. וגם לא לאלמוגן. נראה לי כי בזמן הקרוב הבעיה תהיה לא בעיצוב אלה בהיסרדות - לא נשארו לא יותר מידי שורשים. נתפלל בשבילו, בין אם הוא פיקוס ובין אם לאו... בהצלחה!

סן תאי

New member
הישרדות

אם זה אכן פיקוס אני מעריך שלא תהיה בעיית הישרדות. כל פיסת גזע פיקוס זבת חוטם משרישה במוקדם או במאוחר.

noamrathaus

New member
הצמח הינו פיקוס...

הצמח הנ"ל הינו פיקוס, לאנשים בעלי הספק - לי אין ספק - הצמח הינו בעל עלים עלים בצורת תילתן זהה בסוגו לצמח המקושר למטה. לגבי סיכויי השרדות, ללא פתיחת פה לשטן, מהתחלה לא היה לצמח יותר מדי שורשים, מיים או אפילו תנאים הגיוניים לצמיחה אם זאת שרד כ 20 שנה :). לדעתי פיקוס הינו צמח מאוד עמיד (כמובן לא להיסחף) ולכן לימאדורי הנ"ל יש סיכוי טוב, אבל כמובן אי אפשר אף פעם לדעת. דרך אגב בקישור למטה ניתן לראות דוגמא למה ניתן לעשות עם ריבוי גזעים כשל ימאדורי זה...

דוגמא לריבוי גזעים

בוקר טוב, אני ה"מומחה" האגרונומי האחרון, אבל משום מה גם לי זה לא נראה פיקוס, אולי יוסי יעזור. מבלי לפגוע באומן היוצר את הדוגמה שהבאתה - הדרך שלה עוד רחוקה, לי עדיין נראת כשיח מדובלל ולא כעץ עתיק. לא צריך ניתוח מעמיק להבין מדוע - מספיק להבחין בגודל העלים ביחס לעובי הגזעים. בהצלחה עם ה"כביש דורי". חג שמח, משה.

איתןem

New member
המאפיינים של הפיקוס-נראים בבירור

בתמונה מס' 2(נועם חוצב)ובתמונה מס' 4 (הצמח על הריצפה),ואלו הם: שרשי האוויר שנראים בבירור בתמונות אלו,הכל כך אפייניים לצמחי הפיקוס. זכורה לי גם התמונה של הפיקוס שנועם העלה בתור דוגמא ,ובאם אינני טועה זהו צמח של מאורו שגם הוא נלקח כיאמדורי מהכביש או מחומה ליד בית כל שהוא. את ה"כינויים" לצמח אני אפקיד בידי אחרים. חג שמח לכלם איתן

איתןem

New member
גזע מדהים של עץ זית../images/Emo91.gif

בוקר טוב לכלם וחג שמח. בעמוד האחרון של עיתון מעריב מהיום ישנה תמונה של עץ זית בעל גזע מדהים, לשטוף את העייניים.

minigan

New member
גזע מדהים של עץ זית - קישור

למי שאין מעריב בבית הנה הקישור לכתבה באתר העתון. חג שמח. יוסי

noamrathaus

New member
הדרך ארוכה אך ברורה

לטעמי הדרך שלה ארוכה אך ברורה וניתנן להגעה. בנוסף תכונות רבות בה קימות - כגון גזע עבה בצורה משמעותית, יחס ענפים לגזע טוב, מבנה מרשים, עציץ שטוח וכו' - לא קיימות בהרבה בונסאים שמוצגים ונחשבים על ידי רבים כ"גמורים" או בשלבים מתקדמים. ורק לצורך ההדגשה, זהו טעמי - כפי שאמרתי במשפט הראשון.

minigan

New member
נראה לי פיקוס קדוש. קדוש מאד...

כידוע...גם אני גם לא מתלהב (לבונסאי) משום צמח בעל איברים גדולים ולא פרופורציוניים. יש כל כך הרבה דגים בים (ים של דגים). למה ללכת על לוויתנים? אני נשאר עם הסרדינים וסוסוני הים. אגב דגים, תנו לבונסאי שממוקם בסככות גם להנות מהגשמים אבל רק לאחר שהאויר יתנקה מהזיהום. חג שמח ושקט. יוסי

למעלה