ילקוט???

ליאת +

New member
ילקוט???

הבן שלי עולה בשעה טוב לכיתה אלף. הוא לא מהענקים. די צפלון. הלכנו לראות ילקוטים. אני כבר לא מדברת על המחיר (מעל 220 ש"ח כמו כלום) אבל התיקים היחידים שהיו נראו לי פשוט ענקיים עליו- גם בגודל וגם ביכולת שלו להסתדר עם שפע האבזמים והריצרצים המתוחכמים. נראה לי שגם הוא נבהל מעט... ואפילו לא התלהב למרות שפע הדמויות הממותגות שמאוד חביבות עליו... הוא אפילו הציע שנקנה ילקוט בלי תמונה (של דרגון בול וכו') והוא יסתפק רק בקלמר עם אחד המותגים החביבים עליו. איפה מוצאים תיקים נורמאלים? בגודל סביר, במחיר סביר ואפשר גם בלי מותג. אתן יודעות מה- עזבו את המחיר. שיהיה תיק טוב שאולי אפילו ישרת אותו שנתיים אני אסתדר עם המחיר, אבל שיראה פרופורציונאלי על הילדון הקטן שלי...

פלגיה

New member
כמו נעלי צעד ראשון, גם ילקוט כיתה א

נראה לי איזו שהיא המצאה של סוחרים, כדי להוציא מההורים כמה שיותר כסף. מוכרים ילקוטים עם "גב אורטופדי", אבל לרוב הגב האורטופדי הוא זה שמוסיף את המשקל הנוסף לתיק. כתוצאה מכך חלק ניכר מילדי כיתה א', והבן שלך אינו חריג, סוחבים עליהם משקל שהוא למעלה מכוחם. זה די אבסורדי בעיני זבבית הספר הילדים הכי קטנים סוחבים הכי הרבה. בכיתות הגדולות יותר יש מערכת שעות. לעומת זאת ילדי א' סוחבים איתם כל יום את כל הציוד והספרים. בבית הספר שלנו אין לוקרים. אבל בכל שנה המורות של כיתה א' מקצות מקום מיוחד בכיתה לספרי הלימוד של התלמידים. הרבה ספרים נשארים בכיתה וכמעט ולא חוזרים הביתה, וכך המשקל על גב התלמיד מופחת. איך קונים ילקוט זול? אפשרות ראשונה, אם רוצים ממה שקוראים "ילקוטי כיתה א'" היא להשיג מהשנה הקודמת את אלה שיצאו מהאופנה, או לחפש יד שניה (אנחנו קיבלנו אחד כזה שנזרק אחר כבוד כאשר הילדה מיצתה את ההתלהבות הראשונית, והומר בתרמיל רגיל). זה לא פותר את עניין הגודל, רק את המחיר. אפשרות שניה, היא ללכת לכל חנות תיקים, אבל לא להוציא מהפה את המילים "כיתה א'" או "בית ספר". את מחפשת תרמיל נוח לטיולים, שנראה סביר על הגב של הילד. כדאי שיהיו בתיק שני תאים גדולים (אחד לספרים, אחד למחברות) ותא אחד קטן יותר (לאוכל). אפילו תיק של חברה טובה, מאיכות טובה, יעלה בערך חצי מהתיקים האורטופדיים, ויהיה לו גם היתרון שאם הוא מתלכלך אפשר לכבס אותו בקלות. זה בהנחה שהילד שלך ימשיל להיות חכם ויהיה מוכן לוותר על הציור הממותג, גם כשיראה את כל חבריו עם ילקוט כזה.

לאה_מ

New member
אנחנו קיבלנו מתנה מהעבודה שלי

שובר לקבל ילקוט כזה של קל-גב, והזדעזענו (גם המיועד) מהציורים המחרידים. בינתיים כנראה נלך על מיקי מאוס. אני חייבת לומר, שלדעתי הילדים ביסודי, גם בכתות הנמוכות, סוחבים תיקים מאד מאד כבדים, למרות שגם אצלנו יש מגירות בכתה, ואפשר להשאיר ציוד. אבל גם הבת שלי, שהיא אלופת התמרונים בין הכתה לבית, סוחבת משקל מאד רציני במרבית הימים (כי יש שעורי בית, או כי היא גמרה בשעור האחרון בחדר שהוא לא הכתה שלה ומיהרה להסעה, או מכל סיבה אחרת). דוקא אצל הבן שלי, בחטיבת ביניים, יש לוקרים, והוא באמת סוחב הרבה פחות (אלא שנראה לי שיש לייחס זאת לעובדה שהוא גם מחפף בהכנת שעורי הבית שלו
). בקיצור - לא יודעת לומר האם יש חשיבות לגב הקשיח של התיק - כי אם זה באמת מחלק את העומס - צפי שהוא יצטרך לשאת משקל לא קטן במשך השנה. לגבי הציורים המפחידים - בילקוט שהיה של הבת שלי (של קל-גב מלפני 5 שנים) הפאנל עם הציור מחובר בריצ'רץ' לקדמת הילקוט, כך שאפשר להוריד אותו. ובאמת בין כתה ב' לג' היא בחרה להוריד את הציור ולהשאר עם ילקוט חלק. השנה (היא עולה לה') היא רוצה תיק חדש. היא כנראה תקבל את זה כמתנת יום הולדת מהסבים.

iris mom of two

New member
מצטרפת לפלגיה

חשוב מאד שהילקוט עצמו יהיה קל. ילדים בגיל הזה לא צריכים לסחוב יותר מחמישה אחוז ממשקלם. מלמדים את הילד איך לחלק את העומס. אני גרה בארה"ב ולשמחתי היה לי קל למצוא ילקוט יפה (השנה ללא דמויות, שנה שעברה הבן קיבל עם דמויות), אורטופדי - גב לא קשיח, אבל מרופד, רצועות מרופדות ואפילו קליפ לסגור את הרצועות על הבטן שלא יחליקו, קל ובמבחר צבעים. הילקוט היה טיפה יקר יחסית למה שאני בדרך כלל משלמת ($15.5, לעומת $10). כך שאני בהחלט ממליצה אם את מכירה מי שנוסע לארה"ב שיביא לך ילקוט. http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?exp=n&storeId=10001&langId=-1&catalogId=10001&categoryId=26892&catTree=26601,26693,26892&clearance=0 בקישור יש תמונה של מה שקניתי (שלי רצה את הצבאי, אבל לטעמי הכחול ממש יפה!).

michal@gal

Active member
מנהל
אי אפשר להשוות

בין תיק לבית ספר בארה"ב (שבו התיק כמעט ריק) לבין תיק לבית ספר בארץ ששוקל הרבה קילוגרמים. החוק אולי אומר שהתיק לא צריך לשקול יותר מ-5% ממשקל הילד, אבל בפועל, הוא שוקל יותר. אני לא מוותרת על תיק אורטופדי טוב לבית הספר. גם כשקניתי תיק לילדות בכיתה ד-ה, הקפדתי על תיק טוב מחברה טובה. פעם אחת ניסיתי לחסוך, קניתי תיק יותר פשוט, ואחרי שנה וחצי הוא התפרק לחלוטין ורצתי באמצע השנה לחפש לילדה תיק חדש.

iris mom of two

New member
הסתכלת בקישור?

זו חברה מעולה, עם הסטוריה. התיק מיועד לסחיבת משקל. לא שלחתי לינק למשהו סתמי. בנוסף, ניתן בארה"ב להשיג תיקים יפים, זולים, ומעולים במחירים סבירים. קניתי לבת (נכנסת לחטיבה ולכן צריכה לסחוב את התיק כל היום) תיק מעולה בחמש עשרה דולר.

michal@gal

Active member
מנהל
הסתכלתי בקישור

לא נראה לי שאילו תיקים שמתאימים לכיתות הנמוכות. זה נראה יופי לכיתות הגבוהות יותר, למרות שאני לא יודעת אם הוא מספיק גדול.

iris mom of two

New member
זה דווקא לכיתות הנמוכות

הבת שלי עולה לו' וכבר לא תראה את פרצופה עם כזה. והוא מספיק גדול, פעם ראשונה שהבן שלי שעולה לג' יכול להכניס את כל הציוד של היום הראשון ללימודים לילקוט בלי בעייה. זו חנות בגדים לילדים עד גיל 8-9.

michal@gal

Active member
מנהל
יחסית למה שקונים בארץ

זה עדיין תיק קטן. אני מצרפת קישור לסוג התיק שקניתי לבנותי.

iris mom of two

New member
זה הגודל שקניתי לבת!

והיא כבר עולה לחטיבת ביניים, והרבה יותר גדולה. באמת הכל נכנס בו. זה לא הסגנון, אין לי מושג איך למצוא תמונה של מה שקניתי, אבל שילמתי 14.99.

טיפ קטן

ברשת חנויות מכלול מצאתי תיקים מתאימים לבתי הקטנה. גם המחיר היה בקנה מידה אחר לחלוטין! קניתי לה שם לפני שנתיים (בסניף של הטכניון) תיק חדש בערך ב- 100 שקלים והוא היה גם מתאים בגודל (הוא קטן יותר מהתיקים הרגילים אבל אני אומרת שמה שלא נכנס לא צריך להיכנס. אמרתי את זה גם למורה - שזו בעייה שלה ושל בית הספר ושאני לא מרשה לה לסחוב יותר מן המותר על פי חוק.) (הילדה בגובה 125 ובמשקל 22 ק"ג), גם בעל גב מרופד, גם קל וגם יפה. ועכשיו היא תשתמש בו גם שנה שלישית כי הוא עדיין במצב טוב. ובלי שום דמויות...

למעלה