ילד PDD

איריס56

New member
ילד PDD

רק עתה גיליתי אתכם וזה נפלא, האם יש לכם מושג על בתי ספר המשך כלומר לגילאי 12 ומעלה לילד המוגדר כ- PDD ברמה גבוהה. אנו גרים בגבעתיים ואשמח לקבל שמות של בתי ספר מהסביבה שלנו (אנחנו לא ניידים). הילד מתקשר עם הסביבה, יודע לקרוא, כותב בלי שגיאות אך לאט, יודע מספר מילים באנגלית ולומד חשבון בשלב זה - שברים. דבר שני מה עושים במקרה והילד מסרב בתוקף להישאר במועדונית בית הספר עד 16:30 (התחיל להאשים אותי שאני שונאת אותו ולכן אני זורקת אותו למועדונית וכו') ניסינו והתחילה תגובה היסטרית של בכי בלתי נשלט. האם לדעתכם עלי להתעקש?
וגמר חתימה טובה, איריס

הבית של תמר

נועד ללקוי למידה אך יכול לעזור גם לילדנו ידוע לי שליפני שנתיים הורים מגיבעתיים נלחמו על הסעה והצליחו כדאי לפנות לכרמל מאלוט ולשאול על מסגרות מתאימות אלוט אל האגף לחינוך, פנאי וקהילה, שלוחה 232 (כרמל) 03-5718188

yonitbrk

New member
שלום איריס

לגבי מועדונית, זה אכן צריך, לפחות לדעתי, לבוא מהילד. תבדקי אולי לא טוב לו שם, אולי מציקים לו, אם לא כיף לו והוא נאבק בזה אז חבל על הכסף. לגבי בתי ספר - בראשון מוכרת לי הכיתה הקטנה בחטיבת הביניים אחרון הבילויים , המיועדת לילדי PDD ברמה גבוהה. וידוע לי על ילדים שמגיעים לשם מכל האזור. הכיתה הזו מהווה המשך לבית ספר יסוד המעלה בראשון, שם ישנן כיתות קטנות עד כיתה ו'.

איריס בוקר טוב ../images/Emo20.gif

הבית של תמר הוא אכן פתרון נהדר. לגבי המועדונית, הייתי מנסה להבין למה הוא לא רוצה להישאר שם וכן ללכת לקראתו. הוא ילד גדול ולא יכול ללכת למועדונית בניגוד לרצונו. שאלות נוספות לי אלייך, איריס. בן כמה הילד בדיוק? באיזה בית ספר הוא לומד? האם הוא משולב בכיתה? האם יש לו סייעת? או שהוא מסתדר לבד? תודה וגמר חתימה טובה לך,

ועוד משהו, איריס

הבן שלי מאובחן כאספרגר. הוא לומד בכיתה רגילה בבית ספר באיזור המגורים שלכם. גם הוא סירב השנה להמשיך במועדונית ולאחר בכי רב והתמרדות קשה, החלטנו שאין שום אפשרות להכריח אותו. הוא היה ממש משתגע מזה וסירב ללכת לבית הספר בגלל זה. לכן, פרסמתי מודעות ליד בית הספר וליד בית הספר התיכון ומצאתי נערה חמודה שלוקחת אות 4 פעמים בשבוע הביתה מבית הספר, מגישה לו ארוחת צהריים, הם עושים שיעורים ומשחקים ורואים טלוויזיה, עד שאני חוזרת ב 16:30. הילד מאושר מזה ובא לציון גואל... כולם רגועים. צריך לקבל את העובדה שהם גם גדלים עם הזמן ויש להם רצון משלהם. הוא בפירוש אמר לי שהוא גדול ולא רוצה להיות יותר במועדונית. הוא הרגיש בודד מדי שם.

גאמי

New member
איריס!

הי לך נעים להכיר לגבי הדבר הראשון אני לא מהאזור ולכן לא אוכל לעזור. לגבי הדבר השני, לא להתעקש באם יש לך סידור לילד ויש את האפשרות לאפשר לו לחזור מוקדם הביתה. מדוע בעצם מחוייב שילך למועדונית? אם אין סידור זה כמובן סיפור אחר שאפשר להסביר לו אותו. גמר חתימה טובה! גלית

היי!

סוג ביה"ס תלוי מאוד ברמת התפקוד של הילד, איפה ואיך הוא למד עד עכשיו (היה משולב? בכיתה קטנה? יחידנית?) וגם בנכונות ביה"ס לקלוט ולשלב *באמת*. תבדקי את הבית של תמר, ואני גם מציעה שתפני לעמותת אפ"י (אספרגר ישראל), שמכירים בתי ספר רבים בהם משולבים ילדים עם תפקוד גבוה. לגבי המועדונית - אני מסכימה עם השאר שכתבו כאן שאין טעם להכריח. עדיף למצוא פתרון אחר. הוא באמת כבר גדול. הבן לשי בן 13 וגם הוא כבר מזמן לא מוכן ללכת לדברים כאלה.

למעלה