ילד שעלה לא' קורא וכותב

Anne Shirley1

New member
ילד שעלה לא' קורא וכותב

וגם שולט בחשבון, מי יכולה לספר מניסיון איך עברה/עוברת השנה? הנחה רווחת היא שילד כזה משתעמם ומאתגר את המורה אשמח לקרוא תגובות בנושא. מה קרה בפועל בזמן שהמורה הקנתה קריאה וכתיבה, האם הילד קיבל משימות העשרה? האם המשיך ללמוד כרגיל עם הקבוצה? הם באמת משתעממים (אנחנו דרך אגב דוגלים בשעמום פה ושם לא רואים בזה פסול ועדיין)? הבת שלי בקרוב ממש בת 5 התחילה לאחרונה לכתוב משפטים, עדיין בשגיאות פונטיות כמו: "אמא ואבא אני מדגהגת הלחם"-אמא ואבא אני מתגעגעת אליכם:) וגם מצליחה לקרוא משפטים. זה התחיל מצידנו בעידוד הכרת האותיות ועם הזמן בתהליך מאוד עצמאי שלה למדה לכתוב ולקרוא( בהתחלה היא קראה לניקוד קישוטים ועיטרה כל אות בקישוטים:) וכשקראנו לה ספרים היא התחילה לפענח את הצופן של הניקוד ואימות הקריאה. תודה רבה ושבת שלום

מנסיון כן, הוא השתעמם (ועדיין)

אבל המורה איפשרה לו להתקדם בחוברת מעבר לכיתה (היתה שמה לו מדבקות עד לאן מותר לו להתקדם) אבל מעבר ללימודים ששעממו, היו לו המון אתגרים אחרים להתמודד איתם שקשורים לעניינים רגשיים, חברתיים, סדר וארגון, התמצאות, כך שהיו דברים אחרים שעשו את כיתה א׳ כמאתגרת עבורו.

emu99

New member
בדיוק !

ואם במהלך שנה תראי שיש צורך, תמיד אפשר להערך מחדש עם המורה או מחוץ לביה"ס להוסיף ענין.

Anne Shirley1

New member
נקודה מעניינת

לא יודעת בשלב זה אלו אתגרים יהיו לה אישית אבל זה בהחלט מעודד לדעת שזה יפנה לה משאבים. תודה על השיתוף

תלוי בילד ותלוי במורה

הוא כן התלונן (ועדיין מתלונן) שמתקדמים לאט מדי בעברית וחשבון, אבל הוא לא השתעמם. ילד שמסיים את המשימות מהר יכול לצייר/לקרוא/לעזור לחברים לפעמים. זו טעות לחשוב שכל מה שעושים בא' זה ללמוד לקרוא ולכתוב. בעצם חלק גדול מהזמן משחקים/מציירים, חלק מהזמן בעצם הולך על למידת מיומנויות בי"ס (להוציא את הציוד הנדרש, לכתוב במקום הנכון במחברת, לשים בתיק'במגרה מה שצריך), וחלק גדול מהלימוד עצמו נעשה בעצם עם ציור וגזירה וכו'. תביאי בחשבון גם שהיא לא תהיה היחידה והרבה ילדים מגיעים לבי"ס עם רמת ידע מסוימת של דברים, אבל מתחילים הכל מהתחלה, בשביל כולם, ובשביל שזה יהיה מסודר ומבוסס.

ואני חשבתי

שהכוונה היא - "אבא, אמא, אני מדגדגת לחם"... חכמה הקטנה שלך
פה בגיל חמש עוד אין משפטים ממש

mirmirmir

New member
מאוד תלוי במורה

אצלנו אמרתי לה מראש, אחרי שבוע היא "מיפתה" את הילד שהיה חלק מקבוצת ילדים קוראים וכותבים קנינו חוברות העשרה והם התקדמו בקצב שלהם כמו שפרת אומרת, יש הרבה מעבר בכיתה א' ככה שהוא לא השתעמם במיוחד ונפלנו על מורה נהדרת לכיתה א' מיר

למעלה