ילד שני או שלישי???

מצב
הנושא נעול.

ע נ ב ל 2

New member
ילד שני או שלישי???

ילד שני או שלישי???
כותרת תמוהה...תכף אסביר... הקדמה- אני נשואה בנישואים שניים ...הבן הגדול נולד מנישואיי הראשונים בהריון טבעי וספונטני ויש לנו תינוקת מנישואיי הנוכחיים. אתמול כשאתי לקחת את ההתחיבות ולשלם על ההפשרה וההחזרה נדהמתי לגלות שהסכום שצריך לשלם הוא 1000 ש"ח...שילמתי כמובן בלת ברירה. היום צילצלתי למוקד כדי לברר איך יכול להיות שהסכום הוא כל כך גבוה. נאמר לי שזהו הסכום החל מהילד השלישי. אבל זהו הילד השני בנישואיי הנוכחיים...מישהוא יודע מהוא החוק לגבי הנושא ואיפה אפשר לברר את זה . בקופה(לאומית) לא ממש יודעים לענות לי וטוענים שזה מה שמופיע במחשב

אםל2

New member
לורדה פתרונים!

ילד שני או שלישי???
כותרת תמוהה...תכף אסביר... הקדמה- אני נשואה בנישואים שניים ...הבן הגדול נולד מנישואיי הראשונים בהריון טבעי וספונטני ויש לנו תינוקת מנישואיי הנוכחיים. אתמול כשאתי לקחת את ההתחיבות ולשלם על ההפשרה וההחזרה נדהמתי לגלות שהסכום שצריך לשלם הוא 1000 ש"ח...שילמתי כמובן בלת ברירה. היום צילצלתי למוקד כדי לברר איך יכול להיות שהסכום הוא כל כך גבוה. נאמר לי שזהו הסכום החל מהילד השלישי. אבל זהו הילד השני בנישואיי הנוכחיים...מישהוא יודע מהוא החוק לגבי הנושא ואיפה אפשר לברר את זה . בקופה(לאומית) לא ממש יודעים לענות לי וטוענים שזה מה שמופיע במחשב
לורדה פתרונים!
היא ודאי תכנס לכאן יותר מאוחר ותענה לך.

העין ה 3

New member
הנני כאן...

לורדה פתרונים!
היא ודאי תכנס לכאן יותר מאוחר ותענה לך.
הנני כאן...
אכן, אף אחד לא יודע לענות. אני בקופת חולים מכבי. הורדתי מהאינטרנט את החוברת המפרטת את כל הזכויות לחבר (29 דפים!!!), ומצאתי שם שבקופת חולים מכבי, זה בפירוש נקרא ילד שני. אבל אפילו הפקידה בקופה לא היתה בטוחה שאני צודקת, וגם אחרי שהראתי לה את זה כתוב היא רצתה לברר בעצמה. עד היום, כל פעם שאני מביאה את החשבונית כדי לתבוע החזרים, היא מתווכחת איתי ועדיין חייבים לי כמה מאות שקלים בעבור הפרשים בגלל הנושא הזה. אני מציעה לך להיכנס לאתר של הקופה שלך (בטח יש), ולחפש כמו שאני עשיתי. אם תרצי, אוכל לעזור לך בזה, אבל לא היום, כי אני תיכף יוצאת מהבית (אני כבר באיחור, רק הייתי חייבת "להסניף" קצת את הפורום). אני מניחה שגם אצלכם זה אמור להקרא ילד שני, אבל לא בטוח.

ע נ ב ל 2

New member
ורדה אני מאוד אשמח אם תוכלי

הנני כאן...
אכן, אף אחד לא יודע לענות. אני בקופת חולים מכבי. הורדתי מהאינטרנט את החוברת המפרטת את כל הזכויות לחבר (29 דפים!!!), ומצאתי שם שבקופת חולים מכבי, זה בפירוש נקרא ילד שני. אבל אפילו הפקידה בקופה לא היתה בטוחה שאני צודקת, וגם אחרי שהראתי לה את זה כתוב היא רצתה לברר בעצמה. עד היום, כל פעם שאני מביאה את החשבונית כדי לתבוע החזרים, היא מתווכחת איתי ועדיין חייבים לי כמה מאות שקלים בעבור הפרשים בגלל הנושא הזה. אני מציעה לך להיכנס לאתר של הקופה שלך (בטח יש), ולחפש כמו שאני עשיתי. אם תרצי, אוכל לעזור לך בזה, אבל לא היום, כי אני תיכף יוצאת מהבית (אני כבר באיחור, רק הייתי חייבת "להסניף" קצת את הפורום). אני מניחה שגם אצלכם זה אמור להקרא ילד שני, אבל לא בטוח.
לעזור לי...יש לי בעיה בתוכנת מחשב ...אני רואה את רוב האתרים בעברית הפוכה. תודה תודה.

נועה 35

New member
אם את עובדת עם אקספלורר

לעזור לי...יש לי בעיה בתוכנת מחשב ...אני רואה את רוב האתרים בעברית הפוכה. תודה תודה.
אם את עובדת עם אקספלורר
תלחצי על הכפתור הימני של העכבר. תבחרי את האפשרות encoding (אני לא זוכרת איך זה נקרא בעברית) תנסי לבחור אפשרויות עברית אחרות. אחת מהן אמורה להיות מתאימה עבורך - בדרך כלל האופציה המתאימה היא עברית-לוגית או עברית-חלונות (hebrew-logiacl or hebrew-windows)

ע נ ב ל 2

New member
ניסיתי הבעיה היא שהפסקת החשמל

אם את עובדת עם אקספלורר
תלחצי על הכפתור הימני של העכבר. תבחרי את האפשרות encoding (אני לא זוכרת איך זה נקרא בעברית) תנסי לבחור אפשרויות עברית אחרות. אחת מהן אמורה להיות מתאימה עבורך - בדרך כלל האופציה המתאימה היא עברית-לוגית או עברית-חלונות (hebrew-logiacl or hebrew-windows)
ניסיתי הבעיה היא שהפסקת החשמל
עשתה במחשב שמות ונמחקו קבצים חיוניים מתוך תוכנת החלונות.

העין ה 3

New member
בדקתי באתר של לאומית

ילד שני או שלישי???
בדקתי באתר של לאומית
וגם שם מקבלים מימון עד ילד שני משותף לשני בני הזוג. הנה הקישור לדף הרלוונטי.

ע נ ב ל 2

New member
ורדה את גדולה ../images/Emo45.gif

בדקתי באתר של לאומית
וגם שם מקבלים מימון עד ילד שני משותף לשני בני הזוג. הנה הקישור לדף הרלוונטי.
ורדה את גדולה

בזה הרגע חסכת לי 500 ש"ח. התקשרתי לקופה והקראתי להם את מה שכתוב ...הם התנצלו, אמרו שלא ידעו...ומייד מטפלים בהחזר. תודה תודה

רחל5

New member
זה ילד שני בכל הקופות, כל עוד החוק

ילד שני או שלישי???
זה ילד שני בכל הקופות, כל עוד החוק
לא משתנה... בתוספת השניה לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, סעיף 5(ד) נכתב: "טיפולי הפרייה חוץ גופית – ניתנים לצורך הולדת ילד ראשון ושני, לבני זוג שלהם אין ילדים בנישואיהם הנוכחיים וכן, לאישה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה חד הורית" אם יתקבל התיקון לחוק שנגדו נלחמת בימים אלה "הזכות להורות", זה יחשב לילד שלישי, מאחר שבנוסח החדש מתכוונים להעביר את הזכאות הזו משני בני הזוג בנישואיהם הנוכחיים לאישה בלבד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה