ילד של אמא

mozart0702

New member
ילד של אמא

אני בן 30 , התחתנתי לא מזמן ....7 שנים בזוגיות ....
ומרגיש שאני עדיין ילד של אמא ... אולי זה בגלל שאני באמת קשור אלייה . אולי זה בגלל שאבי נפטר לפני כמה שנים
ואני מרגיש אחריות כלפי אימי , יש לי רק אחות אחת קטנה בכמה שנים , אבל היא פחות קשורה לאמא שלי למרות שבהחלט יחסים טובים ....

אני לא גר בישראל כבר 5 שנים ..אז אני מאמין שילד של אמא ממש , לא היה יכול להיות כל כך רחוק מאמא ...
מצד מדבר איתה ברשת כל יומיים בערך ... כדי לשמור על קשר...

האם יש תקווה לילד של אמא בזוגיות .... אני יודע שזוגתי אוהבת מצד אחד שאני מכבד את אימי ..
אבל לפעמים אני מרגיש שאני יותר מידי קשור או מתחשב או מרחם על אימי ... כי זה אני ....

מה דעתכם ??? מה בעצם בחורות אוהבות בילד של אמא ..הרי מישהו בסוף מתחתן איתנו ...??...

איך מתשחררים מלהיות ילד של אמא אבל לשמור על כבודה , ולתת לה יחס מספק במיוחד אם אין אבא ...
וגם אין לאימי זוגיות ..היא לא רוצה ... היא מעדיפה להתרכז בנו - אני ואחותי ... ובנכדים העתיידים ...
ולכן לפעמים קצת מציקה ,קצת מתערבת מידי ..., יש לה את השגעונות שלה ...

במיוחד שאני מגיע לחופשה בארץ , אז זה מורגש לי שאני צריך לדאוג לה יותר ...

מה עושים ?? מה דעתכם ??... מניסיונכם ??.....

בכל הכבוד, נראה לי שאתה רואה צל הרים כהרים,

אז אתה אוהב את האמא שלך, אז מה ? זה מאד טבעי ואפילו בריא.
אתה גר בחו"ל ואמא שלך גרה בארץ, אז יש לכם קשר טוב ברשת, היא לא גרה לידכם, או אפילו איתכם בבית, ודוחפת את האף לסירים של אשתך וגם אתה לא הולך לבכות לה על כל קושי בעבודה, בזוגיות או במה שאתה עושה. זה בסך הכל קשר קרוב ברשת וכפי שכבר כתבתי, אין בזה שום רע.

נראה לי שהכל נובע מהאיבר שיש לך בין שתי האוזניים. אתה רק חושב שאתה קשור מדי ולכן מרגיש כך.

אני חושב שרבים היו מקנאים בך שאתה שומר על קשר טוב עם אמא ויחד עם זאת רחוק שאף אחד מכם לא מציק לשני.

תרגע בחור, אין במעשים שלך שום דבר רע.

אני חושבת שאתה יודע מהי הבעיה והיא לא האהבה

שלך לאמך. אלא לדאגה שיום אחד תכיר מישהי ולא תדע מה לעשות כי אתה מצוי בקשר כזה עם אמף.
אני חושבת שבגיל 30 טוב ונחמד לאהוב את אמא. וזו מצווה אף לדאוג לכל מחסורה לכל החיים.
אבל ברגע שתכיר מישהי - גש ליעוץ תוך כדי, בכדי שתוכל ללמוד איך לתחום נכון גבולות רגשיים ועדיין להיות "הבן של אמא".
אחרת, אתה, אישתך לעתיד וכל מי שנמצא שם לידכם- יסבול.

בהצלחה.

nirity1

New member
אוי קשה לי לענות לך

אני חייתי בחול 10 שנים וחזרתי לארץ שבוע לפני שאמא שלי נפטרה. אני יכולה להגיד לך בכנות שאני מקללת את היום שנסעתי לחול. שלא היה לי יותר זמן עם אמא שלי.
אני גם יכולה להגיד לך שברגע שיהיו ילדים אתה תרגיש בחסרון של אמא עוד יותר. וכל רגע נחמד עם הילד , אתה תרגיש גם את החסרון שאמא לא אתך לחלוק איתך.

מצטערת שאני לא יכולתי לתת לך תשובות יותר חיוביות ומעודדות....

גארוטה

New member
מתי זו מתחילה

להיות בעיה? כאשר אתה שם את אמך לפני אשתך, נותן לה להתערב בהחלטות שלכם, מעדיף את
דעתה על דעתכם ונותן לה שליטה על חייכם.
אין שום בעיה בלכבד, לדאוג ולהיות קשור אליה. אבל אם אתה מפרש כבוד בביטול עצמי, או אם מבחינתך
להיות הילד של אמא שווה ללתת לה שליטה על הזוגיות שלך, אז זו מתחילה להיות בעיה וכנראה זה מה שאתה
עושה ולכן אתה כאן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא רואה שום בעיה במצב הקיים

הקשר לאמא שלך נשמע טבעי לגמרי.
שיחה פעם ביומיים לא נראית לי מוגזמת. אפשר כמובן פחות, אבל זה לא קריטי.

"ילד של אמא" זה בעיקר אחד שלא מצליח לקבל לבד החלטות, או שאמא שולטת בו. זה לא נשמע לי המקרה, גם אם יש בך קצת מזה וקצת מההוא. זה תמיד עניין של פרופורציה.

מבחינת נשים, אני חושב שרוב הנשים היו רוצות לראות גבר שכן קשור להוריו, מסור ודואג, רק לא יתר על המידה, על חשבונן. לדעתי נשים אומרות לעצמן (ובצדק) שכמו שהוא מתייחס להוריו, כך הוא יתייחס גם לאשתו וילדיו. זה אמנם לא תמיד מדויק, אבל בגדול, כל זמן שדברים לא מוגזמים, זה כן ככה.

---

אבל מאחר ומשהו כן מטריד אותך, ולי אישית לא ברור מה הוא, למה שלא תיגש לכמה שיחות עם משיהו ותברר מה באמת מציק לך?

Amazona

New member
מדהים

גם כשלאנשים אין בעיות הם עדיין ממשיכים לחפש בעיות בפוטנציה.

Amazona

New member
לא היית פה שבוע שעבר? יומיים לפני החתונה שלך?

מסתבר שיש גם יש בעיה! ולא קטנה...

ילד של אמא עאלק..................

גארוטה

New member

איציק911

New member
כנראה שאמא שלך דחפה את האף יותר מדי

ומה שקורה מזה שהיא הפכה את עצמה לשנואה,בעייה גדולה ולא יודע אם יש עתיד לקשר שלכם כי זה יוביל אתכם לגירושים מהר מאוד

לדעתי מה שאתה מתאר

אלה רגשות אשם, בגדול. לרחם, אלה רגשות אשם. וזה לא לגמרי מנותק מהמציאות. זה קשה לעזוב הורה מאחור ולעבור למדינה אחרת. לנסיוני לא נפטרים מרגשות אשם, לומדים לחיות איתם טוב, שזה אומר לראות מה הצד השני זקוק לו ולספק את זה במידת האפשר וההיגיון הטוב והתפקיד שלך בחייה, ולא לספק את מה שרגשות האשם עצמם מכתיבים. למלא את מה שאמך זקוקה לו כמו בן זוג, כמו בעל, אתה לא יכול, למלא את זה כבנה- כן וזה אמור להיות מספיק.

איציק911

New member
הכל בסדר כל עוד היא לא מתערבת

תדאג לה תדברו הכל אבל שלא תתערב יותר מדי ותמיד תגבה את אישתך שלא תרגיש שאמא שלך מכתיבה וקובעת.

לפי דעתי גם חשוב מאוד בשבילך שאישתך תהיה חברה טובה של אמא שלך אז תקרב בינהם בלי לחץ ואפילו בלי שירגישו כאילו בתמימות.

בכל מקרה דעתי היא שהורים שמעורבים יתר מזיקים לנישואים ומאוד

למעלה