ילד שלישי כן או לא

grkamil

New member
ילד שלישי כן או לא

בוקר טוב,
עומדת בפני דילמה, אני אמא לתאומים בני שלוש וחצי.
אני ובעלי התחלנו לדבר על ילד שלישי ואני נורא מתלבטת בנושא.
מצד אחד הילדים כבר גדולים ועצמאים ויש מקום לחשוב על עוד ילד, גם מבחינה כלכלית זה די אפשרי
בעלי גם רוצה ויש לנו סבים וסבתות שיכולים לעזור...
ואני... כל כך טוב לי עכשיו , כל כך פנוי, יש לי מלא זמן ואני מרגישה כאילו חזרתי לחיות...
ואני אומרת מה עוד ילד זה לחזור למקום של לפני 3 שנים ומה אם יהיו לי עוד תאומים..

ויש בי צד שכן רוצה עוד ילד, אבל לא בא לי על ההריון, ההריון הקודם היה כל כך קשה....
ואני כן רוצה עוד אח לילדים שלי...
ואני פשוט נקרעת ולא יודעת להחליט... ואם אני אדחה את זה עוד... אז הפערים יגדלו עוד יותר כי הילדים יהיו גדולים יותר
ואז נראה לי באמת כבר לא יהיה מקום לילד שלישי...
סליחה על החפירה
אשמח לעצות תובנות וכד'
יום נעים

מבינה את השאלה - לדעתי התשובה בפנים...

כל כך מבינה אותך. אנחנו היינו בדיונים אם לעשות את הרביעי. הבנות כבר עברו שנתיים וחצי ובאמת סוף סוף שכבר התחלתי לנשום, והקריירה היתה במיקום מעולה ובתקופת צמיחה. ובעלי כל הזמן לחץ. ובסוף נכנסתי להריון לא מתוכנן מפספוס אחד בתאריך שהיה קרוב לוסת כך שממש לא ציפיתי להריון. וצחוק הגורל - יצא שזה הריון תאומים ספונטני וטבעי.... (כשכבר היו שלושה בבית)

הקטנים בני שנה (ויום) ולמרות הטירוף של חמישה ילדים- אני מאושרת. הקריירה לא נפגעה - להיפך. הייתי מעורבת (אם כי מרחוק) גם לאחר הלידה ויותר מהכל הריחוק הביא להבנה שאני נחוצה...

והאמת- תאומים פעם שניה עובר יותר מהר (הפעם חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשים- פעם קודמת אחרי שנה +).

מבין השורות שלך נשמע שאת רוצה. לגבי הקושי שלך- אם יהיה לך רק אחד (ולא תאומים) את לא תביני כמה זה קל... ההריון וגידול שלו. הגדולים יהיו מספיק גדולים ועצמאיים כך שיהיה לך יותר קל מבחינתם. וגם אם יצא תאומים (וזה קורה...) - אז באמת שפעם שניה עוברת בקלות יותר. בעיקר כי יודעים שזו רק תקופה קצרה

ולגבי הפער- היום את עדיין לא במקום שאת יכולה לצאת מהבית בלי בייביסיטר. זה לדעתי כלל האצבע לילדים נוספים. כל עוד ממילא לא באמת "משוחררים". ככל שתחכי, תקופת הזמן שאת בתוך וסביב ילדים קטנים תעבור. וגם יהיו פחות תחומי עניין בין הגדולים והקטן/נה בשל פער הגילאים.

kookadoo

New member
אני אשאל אותך שאלה:

איך את רואה את יומך האחרון? מה היית רוצה לראות לידך את בעלך ושני ילדייך או את בעלך ושלושה ילדים?

אני לא מוצאת חיסרון בילד שרחוק מהשניים הגדולים. נהפוך הוא. בעיני יש בזה משהו מקסים. מצד שני, לא הייתי ממתינה יותר מידי בגלל אלמנט הגיל (מבחינת פוריות, מבחינת סיכונים לאם ולילד, גם מבחינת כח. גם בעלי וגם אני מרגישים שלפני 10 ואפילו לפני 5 שנים היו לנו הרבה יותר אנרגיות וכח מאשר היום, וזה בלי קשר להיותנו הורים אלא בהקשר הפיזי האובייקטיבי). נראה לי שההפרשים אצלך כרגע מצויינים. עד שיהיה ילד נוסף הגדולים כבר יהיו די עצמאיים ויוכלו גם לעזור לך פה ושם וגם ליהנות מהרכש החדש.

חשש מתאומים לא רלוונטי כי תמיד אפשר לדלל אם ממש לא רוצים / יכולים לגדל עוד תאומים, וסבא וסבתא מעורבים שיכולים לעזור הם יתרון אדיר לדעתי וחלק חשוב במשוואה שאת מנסה לפתור.

במילים אחרות - אם יש בך וובעלך חלק שרוצה עוד ילד, המצב אצלכם נשמע לי מתאים בדיוק. ושוב, השאלה היא האם נראה לך שבערוב ימייך תתחרטי על אי הבאת עוד ילד או על הבאתו.

גילוי נאות: ילד שלישי הוא הנושא הכי "חם" אצלנו בבית מאז לידת התאומים. בעלי מאד מאד רוצה עוד ילד וגם אני הייתי שמחה לעוד ילד בעתיד, אבל הגיל שלי לא מאפשר לנו להמתין עד למרווח הרצוי מבחינתי בין הילדים (=עד שהגדולים יהיו עצמאיים לטעמי) + מסיבות טכניות אין לנו בכלל עזרה מסבא/סבתא ולכן אנחנו כנראה נוותר על העניין, שכרוך ביותר מידי קשיים. יכול להיות שבגלל המקום בו אני נמצאת המצב שלך נראה לי מובן מאליו.

אלולה145

New member
זה הכי אישי בעולם

לנו זה פשוט קרה.
היינו אחרי מלא טיפולים לגדולים. עברתי היסטרוסקופיות ונשארו צלקות ברחם. המחזור לא היה סדיר אף פעם וכשהם היו בני שנתיים נכנסתי ככה פתאום להריון. דברנו על זה, אבל לא האמנו שזה יקרה בלי טיפולים.
הקטנה כבר בת שנה וארבע.

לגבי ההריון- אין מה להשוות. ההריון הזה היה תענוג. רצתי עד חודש 8. הייתי פעילה. הכל היה הרבה יותר באיזי. פחות לחצים ופחדים.

לגבי שיקולים- זה ממש אישי. כמו כל תינוק - החצי שנה הראשונה קריעה. אם יש עזרה מהמשפחה- אז זה נהדר (לנו לא היה). אח"כ משתפר. היום יש רגעים שאני רוצה למסור אותה לצוענים ויש הרבה יותר רגעים של אושר עילאי.

אני רציתי יותר משני ילדים (אנחנו שניים וזה מעט בעיני) וזה מה שגרם לי לוותר על אמצעי מניעה. אני יכולה לומר לך שיש ימים שאני מפנטזת על רביעי (לא יקרה), אבל אני מחכה ליום שהיא תגדל ונעשה הכל כמשפחה (מאשר להיות צמודים לסדר יום שלה - וזה רק בגלל שאנחנו נוקשים. יש משפחות הרבה יותר "זורמות"). בנוסף אני מרוצה מזה שהיא לפעמים שוברת את הקשר הרק תאומי שלהם ונכנסת למשחק, מציקה, גורמת להם לצאת מהבועה של רק שניהם.

אשרז4

New member
מלקרוא אותך עולה לי התשובה

שכן.
אני לא מאלו שחושבות שחייבים
ולא חושבת שכל ילד מביא את הברכה
ובכלל לא חושבת שילדים זה חובה.

אבל..
נראה ש:
את רוצה
בעלך רוצה
יש אפשרות כלכלית
יש עזרה

פשוט.. הילדים טיפה גדלו וקצת יש שקט ואז אין כח להכנס לזה שוב.
קחי בחשבון ש:
ככל שיגדלו כך יהיה יותר זמן לעצמך ויותר שקט (ויותר קשה לוותר עליו)
לא תמיד הריון זה תוכנית כבקשתך, לפעמים לוקח זמן
לכן אם אכן אתם רוצים לכי על זה.

וגם תזכרי שלא כל הריון דומה לשני ואולי הפעם ילך יותר בקלות.

יכולה להגיד לך מהצד שלי שלקח לי המון זמן להודות, להבין (ולפעול) שאני כן רוצה עוד ילד.
יותר זמן לקח לי לשכנע את בעלי
ולצערי הרכבת עברה וזה לא אפשרי ועצוב.

הדבר היחיד שיכולה להבין את החשש שלך הוא תאומים פעם נוספת (וסליחה עם כל בעלות הכמה זוגות תאומים שרואות בזה אושר)

שלישה6

New member
אין תשובה נכונה לשאלה שלך

יודעת שאני רציתי עוד הריון וילד/ה. חשבתי שהוא יהיה נורמלי, קיוויתי שזה יהיה בן, והההריון היה כל דבר מלבד נורמלי (שוב הקאות יתר צירים מוקדמים וסיום בלידה מצמררת... אבל לא הייתי מחליפה את גאיה בבן בעד שום הון שבעולם. קיבלתי בדיוק את ה"חבילה" המושלמת בשבילי.

השאלה שאת צריכה לשאול אותך, בין היתר, אם יגיע שהיום שבו תצטערי שלא הבאת לעולם עוד ילד, לטובת זמן אישי שלך, ואם את כן רוצה ילד, אם את מוכנה להשלכות האישיות ולא תרגישי שאת מקריבה יותר ממה שאת מוכנה.

בהצלחה הבחלטה הזו. היא קשה, ואני בטוחה שתהיי שלמה עם כל החלטה שתקבלי, בתנאי שהיא תתקבל בלב שלם.

grkamil

New member
תודה רבה לעונות....

אני כן רוצה עוד ילד בלב שלם
אבל הראש אומר אחרת
אשתדל לעדכן
ושוב תודה רבה
דעתכן חשובה לי

sefia

New member
במקרים האלו אני נוטה ללכת עם ה

בהצלחה במה שתבחרי

מנסיון אישי

לקח לי 6 שנים לנוח מלידת התאומים ורק אז נולד לי השלישי.
את לא תחזרי למקום בו היית לפני 3 שנים מכמה סיבות:
ההריון השני לא חייב להיות שחזור של החוויה של ההריון הראשון. אצלי ההריון השני היה חוויה עולמית תיקון אמיתי וכך גם הלידה שהייתה נפלאה בניגוד לטראומה בלידה הראשונה.
את לא האמא המתחילה שהיית כשנולדו התאומים. את מנוסה יעילה ויש לך פרספקטיבה.
הריון והורות לילד יחידאי (גם אם אינו בכור) היא חוויה שונה לחלוטין! זאת חוויה ממכרת מתגמלת מעצימה ומתוקה. אין מה לעשות אחד הרבה יותר קל משניים במיוחד אם את אם מנוסה.
מה שכן הייתי מחכה עוד שנה ואפילו שנתיים הגדולים יהיו לך לעזר ככה זה אצלי. כיום הם עדיין צעירים ויש להם צרכים רבים בעוד שנה שנתיים הם יהיו ממש אנשים ויקבלו אח חדש כמו מתנה.
בקיצור אני ממליצה לך להתבשל עוד עם המחשבות אך אם יש לך את האפשרות אל תוותרי על ילד שלישי זה משנה את כל המאזן המשפחתי לטובה כך אני חושבת.
הכל נכתב בהנחה שיהיה בע"ה הריון עם עובר יחיד, תאומים סיבוב שני אני לא הייתי רוצה וגם חששתי מכך עד האולטראסאונד הראשון.... האמת שגם הרבה אח"כ חששתי שיפתיעו אותי במבצע אחד ועוד אחד חינם.
מה שתבחרי שיהיה בשמחה

למעלה