ילד שלא אוכל

shark10

New member
ילד שלא אוכל

שלום, אני דודה לילד מקסים וחכם בן 7 שבגדול יש לו העדפות מאוד ספציפיות למזון, אך לאחרונה הוא גילה מאיפה מגיע הבשר שנמצא בצלחת ולכן הוא לא מסכים לאכול בכלל בשר בכל צורותיו וגם לא דגים. לאחותי הדבר מאוד מפריע, כי לאחרונה הוא ירד במשקל וכי מן הסתם הבשר מאוד חשוב להתפתחות שלו בגיל הזה. אני חושבת שאולי כדאי למצוא לו תחליפים לבשר, אבל אחותי לא מוכנה לשמוע את זה. בנוסף, היא כועסת על העניין הזה שהוא "לא רוצה" (זה מתבטא לפעמים גם בדברים אחרים ולא רק במזון). הוסבר לו עניין מעגל המזון ומעגל החיים, אך זה לא שינה את דעתו. אשמח לשמוע אם יש לכם עצות ואולי גם רעיונות (אולי ספרים או סרטים) שיעודדו אותו להבין כמה הבשר חשוב לו. תודה :)

פלגיה

New member
ילד צמחוני

זה לא שהוא לא אוכל - הוא לא מוכן לאכול בשר. והרבה אנשים מסביב הם צמחונים, והם חיים טוב. חלקם משתמשים בתוספי תזונה, חלקם לא צריכים. כנשואה לצמחוני אני מתקשה להביא לך ספרים וסרטים על כמה הבשר טוב. מה שעולה בראש שלי עכשיו זה עד כמה הוא גרוע
עוד יותר הרבה אנשים היו צמחוניים בגיל 7-8, ואחר כך זה עבר להם. רוב הסיכוי שאם יילחמו איתו כנגד רצונותיו - הוא ייצמד לצמחונות יותר, ואם יפרגנו לו את ה"שיגעון" (שהרבה רואים בו דרך חיים לגיטימית) הוא ימצה את העניין בתוך זמן קצר. בכל מקרה לך כדודה אין מה לעשות בנושא. לו אם הילד היתה מתייעצת זה היה רלוונטי יותר.

מצטרפת לתשובה של פלגיה ומדגישה

חבל מאד שנושא האוכל הופך להיות נושא למאבקי כוח בין האם לבין הבן ומקלקל יחסים. היום המאבקים הם על האוכל ומחר (גיל ההתבגרות) הם על נושאים קשים יותר. צריך להפסיק את מאבקי הכוח האלו (אני מבינה שזה לא רק על אוכל). כדאי שאחותך תמצא דרכים לעשות זאת, לפני שיחמיר. כאשר יש יחסים לא טובים - בלתי אפשרי לשכנע לשנות תזונה. כמו שנאמר - לא מעט ילדים נעשים צמחוניים בשלב כלשהו בחיים ואם זה לא הופך לנושא למאבקים - זה עובר. אפשר לאכול בריא גם בלי בשר.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני צמחונית מגיל 9 בדיוק מאותה סיבה של האחיין שלך- לא מתחשק לי לאכול מישהו. היום אני בת 42, אם לארבעה, והבריאות ברוך השם בסדר ../images/Emo57.gif רצונו של אדם- כבודו. הבחירה מה להכניס לפה, היא בחירה מאד בסיסית, מאד אישית. נראה לי שנסיון "לכופף" את הילד, שכרו ייצא בהפסדו. במקום זה, הייתי ממליצה לאם לחקור יחד עם הבן את נושא התזונה, ולמצוא- ביחד!- תפריט מאוזן שלא יכלול בשר. שיתוף פעולה במקום מלחמה, יועיל גם להתמודדויות בהמשך הדרך.

למעלה