ילד פעלתן

f l o w e r 1

New member
ילד פעלתן

הבן שלי אובחן בשבוע שעבר כילד פעלתן, ואני מאוד לחוצה. הוא אמנם לא אובבחן כילד איפראקטיבי אבל אני רוצה לעשות בשבילו כל דבר כדי שהמצב לא יחמיר. חיפשתי בגוגל וכל מה שמצאתי זה רק על איפראקטיבים. אולי אתם יכולים לעזור לי ויש לכם קבצים או ידע בנושא על ילדים פעלתניים. תודה

mykal

New member
מה פרוש ילד פעלתן?

האם זה נסיון להגדיר מחדש? מה הסבירו לך? בהגדרה ילד פעלתן אפשר ל'שמוע' שתי אפשרויות. ילד שובב, שמסתקרן מכל דבר, וחסר סבלנות. או ילד היפראקטיבי--שאיננו מרוכז, ואינו מצליח להתארגן בחשיבה. ואז תפני לפורום של ADHD ויתנו לך הרבה עיצות מעשיות. אין סיבה להיות לחוצה. התופעות מוכרות, הכל יסתדר. הרבה נחת.

lidiad

New member
תגובה לילד פעלתן

ילד פעלתן הוא ילר סקרן, וזה מצויין.ספקי לו תשובות מלומדות להתעניינותו, והרבה אפשרויות פעילות בבית,כמו קפצית, זחילה מתחת לרהיטים (אפשר לראות את זה לטובת הנקיון:)) גילגולים מהגב לבטן.תיהיה תועלת מיוחדת אם תשתתפי איתו,בכך שתהיהי לידו מדי פעם, ותעודדי את הפעילות. לידיה

נכון, זה לא קל כשהילד פעלתן

הרבה יותר קל כשהילד הוא מאד רגוע, יושב כל היום מול המחשב, משחק עם לגו או קורא ספרים. בתנאי שלא עובר לצד האפטיות. מדוע החלטת לפנות לאבחון? מה יש בו שהפריע לך או לצוות החינוכי? בן כמה הוא? מה בהתנהגותו משדר פעלתנות? האם הוא מעדיף משחקים פעלתניים? האם אינו מסוגל כלל לשבת בשקט? אשמח להבין יותר ואז מקווה שאוכל לעזור במשהו.

f l o w e r 1

New member
מה שמאפיין אותו

זה שהוא מקלל הרבהגם את כולם גם אותי ואת המורה ומפריע לילדים האחרים לשחק כאילו רוצה הכל לעצמו, מתייאש בפעילויות מסוימות כמו סידור או משחקים שלוקחים זמן ועוד דברים, הוא אוהב לשחק לרוץ לנוע הרבה לרכב על אופניים. הוא עומד לסיים כיתה א תודה על העזרה במציאת החומר, מקווה שמישהו יוכל לעזור בכל זאת.

למקרא תשובתך

לדעתי יש להיות יותר מוטרדת מההתנהגות התוקפנית - הקללות, ההפרעה לחברים מאשר מהפעלתנות. שמת לב האם לאחר פעילות פיזית,כמו רכיבה על אופניים הוא יותר רגוע? אם כן, אז הפעלתנות היא "תרופה" טובה עבורו. יתכן שאם המורה תאפשר לו לעשות פעילות פיזית קצרה בזמן השיעור - הוא יתנהג יותר טוב. שמעתי סיפור על ילד, אמנם בן 10, שכאשר היה מרגיש שהוא מתחיל לאבד סבלנות, היה מסמן למורה, היא היתה מאשרת והילד היה יוצא לריצה קצרה בחוץ וחוזר רגוע לכתה. חוסר הסבלנות לעשות דברים משעממים וארוכים - זה אחד ממאפייני היפראקטיביות (אצל כל ילד זה ברמות שונות ואחרת ולא מחייב שיהיה לילד את כל המאפיינים ואם אין לפחות 6 מאפיינים - לא נחשב שיש ADHD). אפשר לנסות להקל על הילד ע"י חלוקת כל משימה לחלקים יותר קטנים שיתן לו תחושה של משימה קטנה, של הפסקה בין משימה למשימה והעיקר - הרבה עידוד על ביצוע כל משימה. אפשר גם לחפש דרכים יצירתיות לעשות משימות יותר מעניינות. ההתנהגות התוקפנית יכולה לנבוע מתסכולים, כאשר הדברים לא הולכים, כאשר באים אליו בטענות. אפשרי ללמד אותו דרכים אחרות להביע תסכולים. להגיד לו "אני מבינה שזה מרגיז אותך, אתה יכול להגיד לי כשזה מרגיז אותך ולא בקללות". להבהיר לילד היטב שלא מוכנים לקבל קללות. תוכלי להתייעץ גם בפורום הפרעות קשב וריכוז ולקרוא באתר של מכון אדר ולראות מה יכול להתאים לכם. כל הכבוד שאת מחפשת מידע ויעוץ - בעבודה מתאימה עם הילד - תוכלו להתמודד היטב עם הקשיים. בהצלחה

למעלה