"ילד פיצוץ".

noga star

New member
"ילד פיצוץ".

ביתי מאובחנת ADHD ו-כמו בכותרת גם עונה על כל התסמינים של הסופר ? שכתב את " ילד פיצוץ" מכל המשתמע מכך, גילה הוא 12 לוקחת קונסרטה 38מ' ולבעיה כאשר היתה ועדת השמה באמצע השנה או לקראת סופה היתרשמתי מאוד כי כל הצוות בא לקראתה ומאוד משתדלים לעזור לה ולהתאים לה את דרך למידתה (שהיא לא כמו כל הכתה) אלא שאי אפשר בכמות התקציב ובכלל כי כך פועלת מע' החינוך . בזמן ועדת השמה עדיין לא הפנמתי להבין שאין היא מתאימה לחינוך הרגיל וגם קשה לי כאם להוציא אותה מהחינוך הרגיל אלא שעכשיו אני יודעת בודאות שזה טעות כיוון שהילדה תעביר עוד שנה מבוזבזת בשעות תיסכול בגלל דיס אינפורמציה שקימת אצלה, עד שאובחנה וכו'. מה גם שנשארה לה שנה אחרונה לפני חטיבה, מה לעשות: 1. האם יש אפשרות להקים את ועדת השמה דחוף? כדי שהעינינים לא יתמהמהו. 2. האם יש מסגרת מתאימה? 3. האם זה לא יפגע בילדה יותר מידי או אולי יעזור מאוד? אני מאוד טועה ואינני יודעת מה לעשות כדי לא לבזבז עוד שנה בתהיות... אנא עזרתכם מתוך ידע ו או ניסיון דומה . בתודה אמא שלה.

papylove

New member
מה שאת צריכה לשאול את עצמך

האם הדיס אינפורמציה כהגדרתך הוא בגלל שבאמת הילדה לא מתאימה לחינוך הרגיל או שאפשר לפתור בעיה זו בעזרת הוראה מתקנת אחר הצהריים. פעמים רבות יושב ילד בכיתה ולא מבין דבר ממה שרוצים ממנו, לא מבין מה הולך בכיתה הכל קשה לו, הכל מסובך וכל מה שהוא צריך זה הכוונה של הוראה מתקנת. ברור שלא יהיו שינויים כבר על ההתחלה כי כנראה הילדה צברה חסכים אך אם זאת הבעיה אז להשאיר בחינוך הרגיל ולעזור לה אחר הצהרים. מה אמרו בועדת השילוב כשהייתה לך הועדה? מה הם המליצו לך? אם הילדה אכן מקומה בחינוך המיוחד אז באמת חבל על כל דקה שהילדה סובלת בחינוך הרגיל ואכן כדאי להעביר אותה.

noga star

New member
הוראה מתקנת

לא רק שעולה לנו הון אלא שבכל פעם מחדש יש ויכוח, היא לא רוצה ללכת וזו עוד סיבה למלחמה בנוסף לרבות שכבר צצות .ולא הבעיה במורה או בכמיה בינהם, הבעיה שהיא משתעממת מהר מכל לימוד שהוא מאוד קשה ללמד אותה צריך להיות "סופר טיצ'ר" וכאלה אין . אם יש איזה ריאקציה עם חברות אז המורה אני וראש הממשלה יכולים ....לה . ה-3/4 שעה מתקנת לא מממש תורמת לדיס אינפורמציה שלה . בועדת שילוב נותנים לה כ- 3 ש' שבועיות בהם היא המחליטה מה ללמוד בזמן הזה היא אדון לעצמה אחרת היא לא מעוניינת ללמוד ומשעמם לה . והם איתה כדי שלא תחסום עצמה ללימוד . אבל אני לא ממש חושבת שזה מספיק עדיין שעות רבות עוברות בבי"הס ללא מעסה וחבל לי כי יש לה אינטלגנציה וחשיבה מקורית ואף אחד לא יודע מה לעשות עם זה ? זה לא בתוכנית הלימודים. בגלל זה חשבתי אולי על חינוך מיוחד ???

tairp

New member
תגובה

פו אומרים הוראה מתקנת לא בכול עיר יש את זה וגם מאוד קשה לילד ללימוד בצהריים גם אני בדיוק כמוךאמרו לי שהוא צריך כיתה טיפולית אבל אני מתעקשת שהיה בכיתה ריגילה כי הוא גם רגיל לחברים אני מקווה מאווד שאני לא טועה אני כול כך רוצה שהוא יצליח ואיזה כיף שהפשר לדבר על זה כי בסך הכול זה בשבלנו סוד

papylove

New member
הוראה מתקנת

זה לא משהוא ששיך לעיריה או לבית הספר (למרות שבבית הספר יש את שעות השילוב שזה אותו הדבר) הכוונה בהוראה מתקנת היא שיש מורות לחינוך מיוחד או מורות המלמדות בבתי ספר רגילים והם מורות סל שילוב שמלמדות אחר הצהריים באופן פרטי תלמידים. את צריכה לחפש באופן עצמאי או לשאול בפורום מי מכיר או להתייעץ בבית הספר מי מכיר מורה לילד באזור מגורייך. אצלי למשל הילד כשהיה ביסודי למד אצל מורה שעבדה בבית ספר רגיל והיתה מורת סל שילוב של בית הספר. היא גרה בעיר אחרת ממקום מגורי מרחק של 20 דקות בערך מהיכן שאני גרה. לגבי הסוד אני חושבת שאין מה להתבייש בכלל בכלום זה הילד שלך ואת צריכה להיות גאה בו ובמי שהוא לגבי בית הספר אם טוב לילד למרות שלא הולך לו כל כך טוב בלימודים זה גם אפשרות לגביו השאלה היא אם לא נוצרים לו תיסכולים על כך שלא מצליח לו. בשביל שממש יהיה לו טוב הוא צריך להיות שלם עם עצמו שלא כל אחד תלמיד טוב ולא כל אחד מצליח יש כאלה הלומדים טוב יותר ויש כאלה הלומדים פחות טוב. יכול להיות שבמסגרת החינוך המיוחד הוא ירגיש טוב יותר אם הוא יראה שהוא יכול להצליח גם בלימודים. חברים אפשר למצוא בכל מקום ובכל מסגרת הכי חשוב להתאים את המסגרת המתאימה לילד, ליכולות שלו.

חשוב../images/Emo63.gif הבהרות

וועדת שילוב נערכת בבית הספר ובעקבותיה ניתנות שעות מסל שילוב, בדרך כלל קודם לילדים עם הצרכים המיוחדים (ההיפרים לא בעדיפות בדרך כלל) וכשיש פערים מאד גדולים שנתיים לפחות. וועדת השמה הינה וועדה שדנה במקרה של הילד/ה ומחליטים מה צריך לעשות עבורו/ה. האם להשאר בבית הספר שבו היא לומדת, או העברה לבית ספר בו קיימת כתה קטנה המתאימה במסגרתה לילד/ה. והאפשרות האחרונה היא מסגרת אחרת של חינוך מיוחד. אם אכן התקיימה וועדת השמה (עם מפקחת או נציג/ה מטעמה) והומלץ על מסגרת אחרת אין זה אומר שהיא זכאית למסגרת זו מאחר ודחיתם את המסגרת בתחילת השנה ויתכן שהילד/ה תשאר בבית הספר ורק בשנה הבאה (לחט"ב) תעבור למסגרת מיוחדת אם אתם רוצים בכך תזמנו או שבית הספר יזמן וועדת שילוב נוספת. מה שכן אני ממליצה בחום לפנות ליועצת בית הספר בו אתם לומדים, או פסיכולוגית בית הספר שתיתן לכם את האפשרויות כי בפורום זה לא המקום למקרה הספציפי שלכם, בבית הספר יודעים מה בדיוק הבעיה שלה (ואני מבינה שזה מעבר לADHD לפי מה שכתבת) ויתנו לך את התשובות המתאימות. אין צורך לפחד כי הצוות לא קובע עבורך, את היא המחליטה מה טוב לילדתך (בעצם אתם ההורים) וגם אם ימליצו לך, תוכלי לשקול לבדוק ולהתלבט. אבל אני מאמינה שבבית הספר יוכלו לכוון אותכם הכי טוב, תקבעי שם פגישה. שימי לב: אם החלטת לחט"ב להעביר למסגרת מיוחדת כבר בינואר כדאי לבדוק מסגרות וכבר להרשם שלא תיסגר בפניכם גם השנה הבאה עקב הרשמה מלאה. אני מאחלת לך ולבתך הרבה אושר, שנה קלה והרבה הרבה הצלחה. מקווה שתמצאו את המקום שיבין לליבה של בתך, אני חושבת שהיא בידיים טובות היות ואת כבר מזהה את החשיבה המיוחדת שלה. מקווה שעזרתי במשהו.

noga star

New member
האופנוענית ../images/Emo106.gif תודה.

עזרת במשהו ועוד איך ותודה רבה לך. בהצלחה גם לך.

zivadina

New member
והערה בקשר לטיפול התרופתי של הילדה

המינון של הקונצרטה עלול להיות נמוך מדי. בגיל 12 הילד שלי קיבל מינון גבוה יותר. המינון שהיא מקבלת שווה ל-10 מ"ג ריטלין רגיל. אם הילדה איננה רזה במיוחד, המינון הזה לא עוזר לה להתרכז כראוי בלימודים. מציעה לך לפנות בדחיפות לרופא המטפל כדי לבדוק ביסודיות את מינון התרופה. חשוב מאוד לדאוג לכך שהילדה תקבל מינון שעוזר לה להתרכז כראוי בשעורים, ורק אחרי שהושג ריכוז, לבדוק אם יש ליקויי למידה נוספים. במידה שהרופא המטפל לא עוזר נכון, מומלץ להחליף אותו בדחיפות. קשה לתאר כמה טיפול תרופתי נכון יכול לשנות את החיים של הילדה ושלכם.

noga star

New member
בקשר למינון .

דליה יקרה , לפני שאתחיל לדבר על המינון אני רוצה לשבח אותך על התמיכה הרבה שאת נותנת כאן בפורום את פשוט מדהימה כל פעם מחדש ובאמת כל הכבוד. בקשר למינון אני בטוחה כי עדין לא היגענו למינון הנכון ולא בטוח שגם לכדור הנכון . במהלך הארבע שנים האחרונות אנחנו כל פעם ניסינו משהו אחר. כך :בשנה הראשונה קיבלנו מנויירולוג, 10מ' ריטלין רגיל שנה שלמה שלא היה הבדל משמעותי כל פעם שאלתי בביה"ס כי רק שם יכלו לומר לי האם יש הבדל (4 שעות פעולה של הכדור ) היו רק בביה"ס ולכן זה נמשך שנה ואני לא ידעתי לאיזה שינו אני צריכה לקבל כי בבית היה לי תוהו ווהו ריבאונד וכדומה. שנה שניה סיפרתי לרופא על הריבאונד וכדומה אז הוא היציע שהיא תקבל כדור אחד בביה"ס ואחכ' בבית כדי שאני אראה מה קורה . היתה עצבנות לא רגילה ואת הסלואו ריליס ניסינו אחר כך . שבעצם לא שינה את מצב הריכוז כלל והריבאונד וכו' היה קשה למדי. הרופא אמר חד משמעי " אין זה מתאים לה להפסיק מיד טיפול תרופתי,ולהתחיל טיפול ע"י פסיכולוגית לילדה והדרכת הורים " וכך היה וניסתימה שנה זו שוב ללא למידה בבי"ס כמובן שהילדה לא היתה פנויה ללמיד כאשר כל העולם שלה מבולגן ואין היא מבינה את דברי המורה. בסוף השנה ביקשתי מהפסיכולוגית שתבדוק את האפשרות האם יש כדור שיעזור ליילדתי כי בבית היה קשה ובביה"ס היא לא למדה (אגב היא נעימה ומדהימה לעיני כל) אך מה שהובן מזה כאילו אני מחפסת שיטה קלה אחרי התיעצות עם פסיכאטרית ונוירולוג הם הגיעו למסכנה שוב שאני אינני עושה את הנדרש ומחפשת כדור ליילדתי כל הסיפור הצטייר כאילו אני רק רוצה לסמם את ביתי במקום לטפל בה ואין זה כך כלל אחרי שלחצתי את הפסיכיאטרית היא הסכימה לתת לביתי כדור (לא זוכרת את שמו אבל זה בכלל לא לריכוז אלא משהוא לחרדות ולהרגעה זה היה כאילו בשבילי עבור הילדה . נתתי לה את זה רק חודש ואז התחלתי להבין שהמקום הזה לא יודע לענות לנו על צרכינו (מרפאת קשב בהרצליה) ולקחתי אותה לבד לפסיכיאטר יושבת ומגוללת את סיפורינו שוב וקבלנו את הכדור L/A כבר חשבנו שנגיע כך ללוס אנגלס אבל לא . גם זה לא עשה את העבודה שלו וגם גרם לריבאונד וכדומה (הכדומה= זה צרחות עצבניות בלתי הגיוניות השלחת חפצים וכו') מכאן עברנו לקונסרטה 16 מ' שהביא לרגיעה קלה בבית (פרווה) בביה"ס. כלומר שוב לא היגענו לקשב הרצוי , מכאן היגברנו מינון ל38 מ' אבל היא נראית מאוד מסכנה, בלימודים היא מספרת כיצד היא פתאום מבינה דברים שזה מדהים כאילו היא יצאה כרגע מקליפת הביצה והיא מתפעלת מהדברים שקורים לה , אבל בבית ישנה עצבנות מפחידה שכוללת ניפוץ חפצים יקרים חוסר שליטה עצמית ואחר כך חרטה ועצבות . האמת אני מממממש חוששת לה, לכן בחודש השני לחופש הגדול הפסקתי לה את הכדור על דעת עצמי , גם כדי שתתנקה ואולי תגדל קצת כי הכדורים מעקבים , עכשיו אני פוחדת לתת לה כדור בוות אחת 38 מ' אחרי חודש של בלי כלום האם זה בסדר??? אל תבקשי מממני לשאול את הרופא אין לי סבלנות לחכות לתור של חודש וחצי ולשאלות שלו... זה היה ארוך לא חשבתי שיצא לי כל כך הרבה, אבל זהו זה תודה שוב מעומק ליבי למי שתהיה לו הסבלנות ללמוד מנסיוני משהו. שוב תודה אמא דואגת.

zivadina

New member
בקשר למינון

קודם כל, אני זיוה ולא דליה. ו...כן, אני מסכימה אתך שדליה נותנת כאן תמיכה נהדרת. בקשר למינון: א. שנה ראשונה: לא הבנתי אם היה שיפור בבית הספר. הגיוני שהיה ריבאונד בבית, וחבל שלא לימדו אותך איך לטפל בריבאונד. ב. שנה שניה: כדור SR (סלואו ריליס) הוא מנה של 8 מ"ג, כך שהגיוני שהיה כאן מינון קטן מדי וחוסר השפעה. ג. טיפול בחרדות שלך דרך כדור לילדה, אוי ואבוי!!! ד. כדור LA, אולי הילדה קיבלה מינון לא נכון? (LA20 זה כמו ריטלין 8 מ"ג). ד. קונצרטה 18 מ"ג זה כמו ריטלין 5 מ"ג, כך שברור שאין השפעה בגלל מינון חסר. ה. קונצרטה 36 מ"ג זה כמו ריטלין 10 מ"ג, כך שייתכן שעדיין אין השפעה בגלל מינון חסר (הרי עברו 3 שנים שבהן בטוח שהילדה עלתה במשקל). ו. ריבאונד הוא לא סיבה להתייאש מריטלין, אלא סיבה להיעזר בפתרונות הידועים: שינוי מינון, שינוי כדור, תוספת קטנה לפני התפוגה. מסקנה: אין מנוס, אלא ללכת לפסיכיאטר/ נוירולוג ילדים שיודע לאבחן ADHD ומעודכן בכל הכדורים שיכולים לעזור לבתך. חבל שאת מבזבזת את זמנך על רופאים ופסיכולוגים שלא יודעים לעזור לך. נשמח להמליץ לך על פסיכיאטרים/ נוירולוגים שמתמחים באבחון ADHD. את מוזמנת לבקש המלצות מן ההורים כאן, תוך ציון האזור והקופה שלך. אשמח ללוות אותך עד לקבלת פתרון שעוזר.

noga star

New member
חשבתי שזיוה דינה , דליה זה אישה אחת

כמו ג'ודי ניר מוזס... סליחה . ואתן שתייכן מדהימות . תודה לך לזיוה על תשומת הלב הארת את עיני , חשבתי שאכן נפלתי למקומות הלא נכונים, בהחלט אני זקוקה לנוירולוג או פסיכולוג בהמלצה . שיהיה הכי טוב שאפשר אם מישהו מכיר : אני חב' קופ"ח מכבי ויהיה לי קל יותר להגיע למישהו מהאזורים:המרכז פתח תקוה, הוד השרון , כפר סבא ,רמה"ש, אוכל להגיע גם רחוק יותר אם יש דר' שווה. הבעיה שנותרה זה התורים הארוכים. בברכה אמא פחות מבולבלת בזכותכם.

regi n

New member
למכבי יש מרפאות קשב טובות מאוד

יש את המרפאה בהרצליה, אבל התור שם ארוך מאוד מאוד. יש את המרפאה בהדר יוסף בהנהלת דר' כץ (אם איני טועה), יש פסיכיאטרית ילדים מעולה במרפאה ברמת-השרון, יש את דר' בלומקין (ניורולוגית ילדים טובה מאוד) במכבי בבלפור ויש כמובן את האפשרות לפנות באופן פרטי לפסיכיאטר ילדים או נורולוג ילדים מנהל מחלקה בבית חולים כלשהו ולקבל החזר של מכבי 83% מהסכום. אנחנו פנינו לדר' אבינועם שופר משניידר והוא היה מעולה. בהצלחה.

noga star

New member
המלצות למטופלי מכבי

האם טופלתם במרפאה בהרצליה? REGIN האם לא שמת לב שגוללתי כאן סיפור שלם על הקשל של המרפאת קשב בהרצליה כשטופלנו שם . ליכאורה זה נשמע כמו המקום האידיאלי לבעיות הקשב של כולנו אך לא כך זה די מטעה אנחנו זו העובדה שזה לא היה זה וזהו . ההמלצות שאני מחפשת זה מי מממממליץ מנסיונו.. או מניון חברו הטוב. תודה.

החתולית

New member
גם אנחנו חברי מכבי

ומטופלים מזה מספר חודשים ע"י דר' גרוס מנתניה. הוא ניאורולוג ילדים המתמחה בבעיות קשו"ר, סבלני שמקשיב להורים ולילד, מוכן להסביר מכאן ועד הודעה חדשה, ומעודכן כל הזמן. אם לא מצאתם מישהו קרוב יותר הביתה, אני בהחלט ממליצה עליו.

regi n

New member
כל ההמלצות הן מנסיון שלי או של חברי

באמת סליחה. אבל אי אפשר היה להבין מסיפורך הארוך כי דובר במרפאה בהרצליה. ההמלצות שלי הן מנסיוני האישי עם בני ומנסיונם של חברינו עם ילדיהם. לא כל מה שמתאים לאחד מתאים גם לאחר, אבל בוודאי שלא היתה כוונה לפגוע בך. ביקשת המלצות וקיבלת. אני לא הכתובת לטענות שלך. אולי לא תזיק לך קצת הדרכת הורים.

למעלה