ילד עצבני

mother1

New member
ילד עצבני

שלום פורום , יש לי ילד בן 5 מאד "עצבן". מה עושים ?

לאה_מ

New member
שלום mother1

על מנת שניתן יהיה להתייחס לשאלתך, את צריכה לפרט הרבה יותר - מה זאת אומרת "עצבן"? במה מתבטאת העצבנות שלו? מתי זה קורה? עם מי? האם זה קורה רק בבית או גם במקומות אחרים? איפה? האם זה קורה באינטראקציה עם אנשים מסויימים או עם כל אחד? עם ילדים? עם מבוגרים? עם ההורים? הגננת? איך הוא מתנהג בגן? ממתי התחילה ההתנהגות הזו שלו? האם חל שינוי כלשהו באורח החיים שלכם או שצפוי שינוי כזה בקרוב?

דליה.ד

New member
ילד עצבני?!

אשאלך כמה שאלות מכוונות: האם הילד נוטה ל"מצבי רוח"? האם יש שינוי מהיר ממצב רוח אחד לשני (מעבר מצחוק לבכי במהירות, לדוגמה)? האם הילד נראה כועס?, מרבה לבכות? לצעוק? מרגיש מתוסכל? האם הילד נוהג להכות, לצבוט לנשוך הרבה? האם ההתנהגות מופיעה גם במסגרת החינוכית? רק בבית? גם בבית וגם במסגרת? כיצד אתם מגיבים? האם אתם כועסים עליו? האם אתם "מוותרים" לו? כיצד אתם מרגיעים אותו? האם הוא נוהג למרוט את שערותיו, או נשכב על הרצפה צורח ובוכה? האם הוא מסוגל ל"דחות סיפוק" או שהוא ישר חוטף משחקים וכו´? האם הוא גמול מבחינת נקיון אישי, או שבורח לו לפעמים, פיפי או קקי? כל תשובה כנה לשאלות הנ"ל רק תעזור לך ולנו לסייע ולעזור. תודה!

אינדיגו

New member
לא ברור לי לחלוטין הרצון הכן לענות

להודעה מסוג שכזה. בהנחה שההודעה איננה סתמית , אני בהחלט מבין מדוע הילד "עצבן". מההודעה של אמא שלו אני למד שהיא ורוגע רחוקים קצת (קצת הרבה....).

למעלה